Yogatyper

 1. Yoga i Esbjerg

  Yoga i Esbjerg

  Yoga i Esbjerg

  Som Danmarks femte største by finder du en række gode yogasteder i Esbjerg.

  Hos Kundalini Yoga i Esbjerg finder du ægte spirituel yoga med fokus på kroppen, ånden og sindet. Læs hvad Kundalini Yoga er 

  Stort udvalg i Yogaudstyr Hurtig levering. Køb i dag.

  I samarbejde med AOF kan du komme på yoga- og meditationskurser hos Skandinavisk Yoga- og Meditationsskole, som tager udgangspunkt i den tantriske tradition.

  Der er også yogaundervisning for ”store piger” og yogaferie på Fanø hos FOF. Yogaundervisning er for alle, hvad end du er begynder eller øvet....

  Læs mere »
 2. Bikram Yoga

  Bikram Yoga

  Bikram Yoga

  Bikram Yoga er ikke så udbredt i Danmark, som den er i USA, men den minder meget om Hot Yoga, som efterhånden er ved at finde en plads i det danske yogasamfund.

  Bikram yoga udspringer af Hatha Yogaen, men Bikram yoga giver mere sved på panden, eftersom træningen foregår ved 40 graders varme.

  Dette er den afgørende forskel på andre yogaformer og Bikram.

  Den høje temperatur forhøjer svedproduktionen, øger blodgennemstrømningen i kroppen, hvilket er med til at smidiggøre muskler, sener, ledbånd, hvilket på sigt vil virke forebyggende på skader.

  Stort udvalg i Yogaudstyr Hurtig levering. Køb i dag.

  Bikram yoga øvelser

  Træner du Bikram Yoga, træner du hele kroppen, og din krop vil blive styrket, dit stressniveau vil reduceres, og du vil mærke en større energi og....

  Læs mere »
 3. Hot yoga

  Hot yoga

  Hot Yoga er ikke bare hot i ordets mest trendy betydning.

  I Hot Yoga skal ordet hot (varm) også tages helt bogstaveligt! Denne form for yoga foregår nemlig i et (meget) varmt træningslokale. Typisk er lokalet varmet op til 37,5 grader, så Hot Yoga kan sammenlignes lidt med at lave yoga i en sauna.

  Hot Yoga blev skabt af Bikram Choudhury i 1970erne.

  Choudhury stammede fra Indien og var en af tidens helt store yogaguruer. I Indien havde Choudhury hurtigt set, hvilke fordele man kunne drage af de høje temperaturer, når man dyrkede yoga udendørs. Han udviklede derfor Hot Yoga – og Bikram Yoga, som er en form for yoga, der foregår i endnu varmere omgivelser (40 grader eller derover).

  Hot Yoga bygger på Hatha Yoga og kan derfor betragtes som klassisk yoga i skønne, varme omgivelser. Varmen gør, at du som udøver selvfølgelig bliver hurtigere varm og dermed også får hurtigere gang i forbrændingen.

  En anden fordel ved varmen er, at du også hurtigere kan komme....

  Læs mere »
 4. Anusara Yoga

  Anusara Yoga

  Anusara yoga muscular energy

  24/10/2012

  Anusara Yoga er en moderne form for Hatha Yoga, som er udviklet af den amerikanske yogalærer John Friend i 1997.

  Yogaformen er meget kreativ og har fokus på den åndelige side af yogaen, hvilket allerede kan aflæses af dens navn – Anusara betyder ”at følge det guddommelige, sit hjerte eller den yndefulde vej”.

  Mange oplever, at der går en lige forbindelse imellem Anusara Yoga og en altomsluttende kærlighed til livet som sådan.

  Anusara Yoga hylder skønhed, men arbejder også med en øget kropsbevidsthed

  Værdigrundlaget i Anusara Yoga er, at alle mennesker er guddommelige af både krop og sind. I Anusara Yoga er udgangspunktet, at man som menneske forholder sig åben og modtagelig over for nye idéer og indspark.

  På denne måde bliver verden både smukkere og mere mangfoldig.

  Yogaen hylder skønhed, men arbejder også med en øget kropsbevidsthed, hvor der især er fokus på de tr....

  Læs mere »
 5. Yin Yoga

  Yin Yoga

  Smidighed med Yin Yoga

  Yin Yoga er en forholdsvis ny form for yoga, der er udviklet af udviklet af Paul Grilley inden for de seneste 20 år.

  Yin Yoga kaldes også for genopbyggende yoga, fordi der er tale om en rolig form for yoga, der har fokus på en dybdegående udstrækning og afbalancering af kroppen.

  I modsætning til mange andre typer yoga, som især har fokus på at styrke kroppens muskler, er der i Yin Yoga en særlig opmærksomhed på kroppens bindevæv, dvs. led og ledbånd, som indeholder meget bindevæv. Det er vigtigt for leddene, at bindevævet holdes smidigt; ellers bliver de stive.

  I Yin Yoga arbejdes der med alle leddene, men der er ofte især fokus på de store ledgrupper som hofter, bækken og den nederste del af ryggen.

  Fokus på udstrækning og smidighed

  På grund af arbejdet med leddene har Yin Yoga derfor også målrettet fokus på udstrækning og smidighed.

  I Y....

  Læs mere »
 6. Gravidyoga

  Gravidyoga

   

  Yoga for gravide er utrolig populært og med god grund.

  For i denne form for yoga (gen)opdager du dine egne ressourcer og finder din indre kraft frem, så du bliver både fysisk og mentalt forberedt på den store forandring, der skal ske i dit liv, når du føder dit barn.

  Yoga for gravide fungerer som et fint godt supplement til den almindelige fødselsforberedelse, blandt andet fordi du igennem øvelserne og afspændingen bliver særligt opmærksom på din krop og dens signaler.

  Du bliver trænet i at have fokus på din krop, og du forbereder dig til den forestående fødsel. Du bliver godt rustet såvel fysisk som mentalt til at blive forælder.

  Yoga for gravide styrker især samspillet imellem krop, bevidsthed og åndedræt

  Gravidyoga arbejder især også med åndedrætsøvelser, og du vil konkret kunne bruge teknikkerne ved selve fødslen. Åndedrætsøvelserne er tilpasset den gravides krop, og også de aflastende stillinger, du lærer undervejs, forbereder....

  Læs mere »
 7. Hatha Yoga

  Hatha Yoga

  Hatha Yoga Fysiske øvelser og åndedrætsøvelser er i fokus

  24/10/2012

  Hatha Yoga er den mest udbredte form for yoga og en af yogaens oprindelige grundformer.

  Hatha Yoga har dannet grundlag for udviklingen af en række andre yogaformer, blandt andet Astanga, Bikram, Iyengar og Sivananda.

  Yogaen stammer fra sanskrit og betyder ”anstrengelse” eller ”styrke”.

  Hvilket viser at Hatha Yoga netop vægter udholdenhed og er en styrkelse af kroppen. Hatha Yoga er for alle og prioriterer en fuldstændig kontrol over kroppen, hvor især fysiske øvelser og åndedrætsøvelser i fokus.

  Målet med Hatha Yoga er en generel følelse af fysisk velvære, men også mentalt velvære er i fokus i  yoga.

  Derfor er meditation og afspænding også en væsentlig del.

  Yoga arbejder målrettet med både næseskylning og åndedrætsøvelser, som styrker forbindelsen imellem de to hjernehalvdele.

  Næseskylning virker rensende, og det er påvist, at åndedrætsøvelser s....

  Læs mere »
 8. BØRNEYOGA

  BØRNEYOGA

  Yoga i børnehøjde – hvad er det for en størrelse

  Af Emmamaria Vincentz

  24/10/2012

  Vores børn i dag, er børn som andre har været det i tiderne før dem. De elsker at lege, finde på, har brug for kram, kærlighed og vil gerne lære.

  Deres verden er præget af travlhed. '

  Vi voksne har travlt – meget travlt – og alt for lidt tid. Synes vi i hvert fald. Informationsmængden er enorm, tingene går hurtigt, vi kan være online 24/7 med ubegrænsede valgmuligheder for stimuli, underholdning og gadgets.

  Herudover er virkeligheden at vi har rundet over 7 mia mennesker som alle skal have mad og deres behov opfyldt – og menneskets ønske efter mere og mere har sat moder jords balance under pres.

  Stort udvalg i Yogaudstyr Hurtig levering. Køb i dag.

  Yoga i børnehøjde er ikke voksen yoga

  Krav til knowhow og læring for skolebørn er store i vor vestlige verde....

  Læs mere »
 9. ASTANGA YOGA

  ASTANGA YOGA

  Astanga yoga bruger man åndedræt

  Astanga Yoga henvender sig især til dig, som søger et aktivt og vitalt liv med et stærkt helbred, et friskt sind og en kærlig sjæl.

  Formålet er at skabe balance med indre ro til erkendelse af sig selv i mere end én forstand

  Den tredje gren af de 8 grene, stillingerne eller Asana, udspringer af Hatha Yoga.

  Der arbejdes i serier med fysiske stillinger uden pauser, som kræver en indsats og intensitet, så der udvikles sved, som er vigtig for den udrensende proces af både krop og sind.

  Praksissen kan udføres både intensivt og i et roligere tempo afhængig af ens egen tilgang, beherskelsen af åndedrættet og måske særlige udfordringer, hvor stillingerne tilpasses den enkeltes formåen. Formålet er at skabe balance med indre ro til erkendelse af sig selv i mere end én forstand.

  Ashtanga yoga øvelser

  Du starter med den fysiske praksis, som er kendetegnet ved koordinering af det dybe åndedræt og bevægelser gennem solh....

  Læs mere »
 10. Power Yoga

  Power Yoga

  Power Yoga er en moderne og energifyldt form for yoga, hvor du konstant har pulsen oppe.

  Det særlige ved denne yoga er, at den rummer elementer fra aerobic, dvs. at der er tale om en yoga, der primært har fokus på det fysiske. Det handler om at styrke kroppen, lave udtrækninger og arbejde med åndedrættet. Tempoet er højt igennem hele lektionen, i modsætning til den traditionelle yoga, hvor der også er perioder med afspænding og/eller meditation.

  Men Power Yoga har også den spirituelle og mentale side med, om end i mindre omfang end i klassisk yoga. Power Yoga tager sit afsæt i Hatha Yoga og kan betragtes som en videreudvikling af Astanga Yoga, som netop er kendt for sin hårde, fysiske træning.

  Der arbejdes også målrettet med kropsbevidsthed

  Power Yoga anses af mange for at være en jordnær form for yoga, og netop fordi den er så fysisk, tiltrækkes mange af præcis denne type yoga.
  ....

  Læs mere »