Anmeldelser

 1. Yoga Games Malmø lækker weekend med yin og yang

  Yoga Games Malmø lækker weekend med yin og yang

  Yoga Games Malmø - En weekend med yin og yang

  Det svenske koncept, Yogagames har bredt sig til Malmø og det var en fin premiere, selv om det var lidt kedelige omgivelser i et messecenter. Hvis man vil have smuk by og udsigt er Stockholm et bedre bud. Yogaen var til gengæld fin og med fokus på yin yogaen blev det en god oplevelse.

  På yogasprog er der masser af yang-energi i de fleste moderne menneskers liv.

  Man skal præstere, sætte mål, nå mål, have kalendere til at passe sammen og børn, der skal hentes og så videre. Yang forstås som kraftfuld, udadvendt energi, der er forbundet med mange menneskers hverdagsliv i dag.

  Yang er nødvendigt for at klare hverdagen, for mænd såvel som kvinder.

  Og selv om yang-kraften ses som maskulin, så er....

  Læs mere »
 2. Jeg kommer helt sikkert også næste år

  Jeg kommer helt sikkert også næste år

  Interview med en deltager på Copenhagen Yoga Festival 2018

  Af Christina Majcher

  Den 24. til 26. august 2018 indtog Copenhagen Yoga Festival Tiøren ved Amager Strandpark i København. Det var ottende år, festivalen fandt sted, og i år teamede festivalen op med vegetarfestivalen Copenhagen VegFest, som tilføjede et væld af madboder samt talks og workshops om sundhed og bæredygtighed til festivalen.

  I eftermiddagssolen om søndagen mødte vi Berit Liwervall (til højre på billedet) foran Yogahjørnets bod. Vi stillede hende en lille buket spørgsmål om årets festival. Og hun viste sig at være en stamgæst.

  Har du været på Copenhagen Yoga Festival før?

  ”Det er fjerde gang, jeg er her. Jeg plejer at købe bill....

  Læs mere »
 3. Yoga er ét sprog – og så alligevel…

  Yoga er ét sprog – og så alligevel…

  Yoga games - Yoga er ét sprog – og så alligevel…

  At deltage i forskellige yoga-klasser på et sort, internationalt event som YogaGames i Stockholm (gentages i april i Gøteborg) er en vandring gennem masser af forskellige måder at opfatte, bruge og formidle yoga på. I hverdagen har de fleste et fast sted, de går til yoga – nogen i et fitness-center, andre i et studio, stort eller mindre, nyt eller traditionsrigt. At tage til yogaGames er derfor en aha-oplevelse – det har det i hvert fald været for mig. Lørdagens møde med totalt afslappede, langhårede Rusty Wells fra San Fransicos ”peace, love & yoga”-miljø var absolut inspirerende.

  Kan man sætte sig selv så meget i fokus og stadig tro på ydmygheden som et bærende fundament?

  Kan man mikse Beatles og sanskrit? Mudras, chanting og en mikrofon, halvsmarte jokes og en tilsyneladende uendelig selvtillid? Ja, det kan Rusty Wells det. Ha....

  Læs mere »
 4. Boganmeldelse: Yin Yoga – Stræk dig til velvære vol. 1 (Grundbog) og vol. 2 (for nuværende Yin udøvere)

  Boganmeldelse: Yin Yoga – Stræk dig til velvære vol. 1 (Grundbog) og vol. 2 (for nuværende Yin udøvere)

  Yin Yoga bog – Stræk dig til velvære vol. 1 (Grundbog) og vol. 2 (for nuværende Yin udøvere)

  Boganmeldelse: Yin Yoga – Stræk dig til velvære vol. 1 (Grundbog) og vol. 2 (for nuværende Yin udøvere) Af Aia Egelund Rønnow,

  Yvonne Hansen har ikke bare skrevet én, men hele to bøger om Yin Yoga. Og det er fremragende, lærerig og inspirerende læsning for både nybegyndere, øvede og yogalærere.

  I løbet af de sidste 5 år har Yin Yoga for alvor bredt sig ud i alle kroge af Danmark. Yin Yoga er gennem de seneste 20 år blevet formidlet af især Paul og Suzee Grilley samt Sarah Powers. Det er altså en ret ny yogaform som kan ses som en kontrast til de mere hurtige, styrkende yogaformer. Som yogalærer/yogaelev har jeg også selv nydt denne yogaform igen og igen. Og mine yogaelever spørger mig tit om ”det dersens” Yin Yoga. Hvad er det? Hvad gør det godt....

  Læs mere »
 5. Anmeldelse af ”Yin Yoga – Stræk dig til velvære, vol. 2”

  Anmeldelse af ”Yin Yoga – Stræk dig til velvære, vol. 2”

  ”Yin Yoga" – Stræk dig til velvære, vol. 2” af Yvonne Hansen

  Af Vivi Lund Jacobsen

  Om du er ny i yin yogaens verden, øvet eller underviser, er der en stor sandsynlighed for, du vil få et udbytte af Yvonne Hansens nye bog ”Yin Yoga – Stræk dig til velvære, vol. 2”.

  Det er en bog med en næsten ligelig tyngde af illustrationer og tekst.

  Det er derfor en yogabog, hvor læseren bliver taget i hånden og guidet – også visuelt – gennem alle dens stillinger med dertilhørende variationer. Det er en kunst ikke at gøre yogabøger for teksttunge i gennemgangen af yogastillingerne, men Yvonne Hansen lykkes her.

  Yin Yoga Sæt i gang!

  Inden de stillingsillustrerede sider er det muligt at bruge tid på fordybelse i de indledende afsnit, hvor den uindviede kan stifte teoretisk bekendtskab med blandt andet b....

  Læs mere »
 6. Yogaretreat anbefaling Lys i skærgården med Ulla Steen

  Yogaretreat anbefaling Lys i skærgården med Ulla Steen

  Yogaretreat - Lys i skærgården med Ulla Steen

  Af Ulla Steen

  Hvad har man allermest brug for i november?

  Varme, sol – sin dyne? Svaret må være lys.

  Her i Skandinavien er november virkelig en, der trækker tænder ud, når det kommer til lys. Jeg deltog på Ulla Upma Kaur Steens tredages yogaretreat i midten af november til den lille by

  Fiskebäckskil en time nord for Gøteborg og oplevede, hvad det vil sige at bruge yogaen som redskab til at lykkes bedre med denne transformation og forståelse af lys og mørke der er hinandens forudsætninger.

  At gå fra mørke til lys er en eksistentiel udfordring – hvordan forener vi som mennesker vores mørke, knap så gode sider med de lyse, dem, vi gerne vil manifestere tydeligt og klart, til gavn for os selv....

  Læs mere »
 7. Oplev Bikram Yoga i Århus

  Oplev Bikram Yoga i Århus

  Hvad er det bedste ved Bikram yoga ?

  Interview med Christina Timmermann Indehaver af Hot Yoga Aarhus

  Det bedste ved Bikram yoga er at alle i bogstaveligste forstand kan være med. Alle lige meget årsagen til at deltage får noget ud af at dyrke Bikram yoga.

  Om du kommer for at få renset ud mentalt eller fysisk, så går du herfra med en ubeskrivelig fornyet følelse i både krop og sind.

  Bikram yoga er uden tvivl en udfordrende 90 minutters Hatha yoga træning som giver masser af sved på kroppen. Alle kan være med da øvelserne er forholdsvis simple men bliver stærkt intensificeret af varmen på 40 grader og den høje luftfugtighed.

  Hvilke effekter kan varmen og yoga sammen ?

  Det at vi udfører yoga øvelserne i Infrarød varme er med til at passe på kroppen og samtidig varme kroppen op indefra....

  Læs mere »
 8. Festivalen, som sætter både krop og sind i bevægelse

  Festivalen, som sætter både krop og sind i bevægelse

  Isa Raim om Festivalen, som sætter både krop og sind i bevægelse

  Højt begavede og internationalt anerkendte lærere er trækplastret på festivalen Move, hvor deltagere fra hele verden udforsker bevægelse i alle dens varierede former på Refshaleøen i København. Vi har talt med yogi Isa Raim, der står for yoga-delen af festivalen.

  af Christina Majcher

  ”Jo mere vi bevæger os, jo dybere lærer vi os selv at kende. Derfor har vi skabt en festival, der fejrer bevægelsens mangfoldighed”.

  Sådan lyder ordene fra festivalen Move, der nu folder sig ud for femte år i træk den 13. til 16. juli 2017 i København. Formålet med festivalen er at få folk til at bevæge sig mere og på nye måder. Der er alt fra acro-yoga og dans til slackline og parkour på programmet, og det hele foregår i det in....

  Læs mere »
 9. Anmeldelse af workshop: Yin Yoga & Akupunktur

  Anmeldelse af workshop: Yin Yoga & Akupunktur

  Yin Yoga & Akupunktur workshop

  Af Maria Charlotte Larsen

  Jeg var i fredags til workshop med fokus på Yin yoga og akupunktur. Der blev arbejdet med styrke af den indre livsenergi - også kaldet Jing, som vi igennem livet skal forsøge at beskytte, på bedst mulig vis. Jing er en form for energi, om ikke kan fyldes op gennem kost og hvile i sig selv, men som noget vi kan beskytte gennem fysiske og mentale praksisser. Dette kan blandt andet gøres gennem Yin Yoga og kinesisk behandling akupunktur.

  Efter nogle mørke vintermåneder med kulde, havde jeg virkelig glædet mig meget til at deltage i denne workshop - jeg har igennem de sidste par uger haft en del om ørene. Følelsen af at blive klar til forår og klar til ny god energi - dét var virkelig tiltrængt! Jeg har før prøvet Yin Yoga, men ikke akupunktur, så det var jeg rigtig spændt på at afprøve - specielt også i en kombination med hinanden....

  Læs mere »
 10. Yoga for begyndere

  Yoga for begyndere

  Yoga for begyndere

  Alle skal starte et sted, og er du interesseret i yogaens verden, anbefaler vi, at du starter på et hold, der tilbyder yoga for begyndere. Udefra kan yoga se meget nemt ud, men når først du står i det, er yoga en meget kompleks og udfordrende motionsform, som det kræver øvelse at mestre.

  Start derfor på et yogahold for begyndere, så du kan blive fortrolig med de mest almindelige øvelser og stræk, før du kaster dig ud i de mere komplicerede stillinger, der kræver en vis smidighed og rutine.

  Yoga gør dig stærk og smidig og er et godt afbræk fra hverdagens stress og jag, fordi du bliver tvunget til at slappe af og mærke dig selv på en ny måde.

  Efter en yogatime vil du højst sandsynligt gå derfra med en indre ro og fornyet energi til at møde verden og alle dens udfordringer. Yoga for begyndere er således et godt udgangspunkt for at lære dig selv bedre at kende og værne om dig selv både fysisk og psykisk.

  Her kan du d....

  Læs mere »