Monthly Archives: September 2016

 1. Big Mind - en stemme til mit indre

  Big Mind - en stemme til mit indre

  Big Mind - en stemme til mit indre

  Af Gitte Lindgaard

  Noget af det jeg værdsætter mest ved yoga er muligheden for at mærke ind og lytte ind til, hvad der sker inden i mig. I en hverdag, som ofte er travl og larmede er yoga et pusterum, hvor jeg mærker ind og lærer mig selv bedre at kende.

  Gennem flere års yogapraksis har jeg lært, at jeg som alle andre, er ret kompleks. Yoga giver mig mulighed for at kigge på forskellige aspekter af mig selv og det er enormt lærerigt. Da jeg for et par år tilbage blev præsenteret for Big Mind første gang blev jeg blæst omkuld.

  Big Mind er en teknik, hvor du ikke kun har mulighed for at kigge på forskellige aspekter af dig selv, men faktisk give de her aspekter af dig selv en stemme.

  Genpo Roshi, som har udviklet Big Mind, for....

  Læs mere »
 2. Barnets liv leves i bevægelse.

  Barnets liv leves i bevægelse.

  Yogiblogger indlæg: Barnets liv leves i bevægelse.

  Af Yogiblogger Louise Fjendbo

  Yogaens indstilling til bevægelse er på mange måder som barnets.

  Små børn bevæger sig ikke for at tabe sig eller for at se ud på en bestemt måde. Barnets liv leves i bevægelse. Det bevæger sig for at undersøge verden. Det lærer ved at være i bevægelse, og det udtrykker sig igennem bevægelse.

  Prøv fx at iagttage et barn, der leger på en græsplæne, og se, hvordan det eksperimenterer med nye, anderledes bevægelser, hvordan det har en nysgerrighed for at finde ud af, hvilke muligheder kroppen har:

  ”Gad vide, om jeg kan kravle sidelæns ligesom en krabbe eller kravle op i det dér træ ligesom en abe”?

  ....

  Læs mere »
 3. Anmeldelse: The Health of the Back

  Anmeldelse: The Health of the Back

  The Health of the Back

  Af Melika Dam Temiz

  Fredag d. 12. august var Prashant Tewatia at finde i den kolde danske sensommer, da han gav en workshop med temaet ”The Health of the Back”.

  Der var heldigvis ikke meget kulde over de 2,5 timer, der blev tilbragt i Sangha Yoga Studio i hjertet af Vesterbro, hvor dybe stræk gav sved på panden.

  sangha yoga studio - Yogalove.dk

   

  Prashant underviste i den første del af to om, hvordan man konkret kan bruge yoga-asana-praksis til at lindre rygsmerter.

  Det var tydeligt, at Prashant havde meget på hjerte, mere end hvad der kunne dækkes på 2,5 timer.

  H....

  Læs mere »
 4. Anmeldelse: Yoga for sportsfolk

  Anmeldelse: Yoga for sportsfolk

  Yoga for sportsfolk

  Af Vivi Lund Jacobsen

  Når du sidder med ”Yoga for sportsfolk – vejen til bedre præstation” i hånden, kan der være flere grunde til dit valg af netop denne bog.

  Måske er du bare nysgerrig; muligvis er du i en proces, hvor du fordyber dig i flere af de moderne synspunkter, yoga har at tilbyde; men med størst sandsynlighed er det fordi, du dyrker sport – enten som elite- eller en-gang-imellem-udøver – og synes, du mangler noget i din træning for at kunne yde bedre.

  Som yogalærer og forelsket i de meget langsomme, selvforkælende, lettere filosofiske yogagrene er det – indrømmet – med en vis portion skepsis, jeg vender bogens forside, som er prydet af dens forfatter Sisse Jensen Dall som smuk superkvinde med et intenst, præstationsberedt blik.

  Min forventning er, at jeg vil møde en række fysisk fokuserede øvelser, der skal løsne eller opstramme de hel....

  Læs mere »