Monthly Archives: May 2016

 1. Anmeldelse af “YOGA – øvelser i at leve livet”

  Anmeldelse af “YOGA – øvelser i at leve livet”

  YOGA – øvelser i at leve livet bog anmeldelse 

  Af; Vivi Lund Jacobsen

  ”Words fail to convey the total value of Yoga"

  It has to be experienced” er et kendt citat af B. K. S. Iyengar – og som yogini helt ind i hjertet og helt ud i hårspidserne har jeg altid givet ham ret.

  Men med sin netop udkomne bog, YOGA – øvelser i at leve livet, kommer Louise Fjendbo Jørgensen meget, meget tæt på at kunne dét, som selvet ellers selv skal opdage. Hendes ord beskriver på indlevende, autentisk og malerisk vis nogle af yogaens dybeste hemmeligheder, og hun formår at trække det derned og derhen, hvor alle kan være med.

  Med udgangspunkt i en ærlig og personlig fortælling om sine egne erfaringer og oplevelser med yogaen, får Louise Fjendbo Jørgensen vævet nutiden sammen med gengivelser af de ældgamle yogaskrifter med....

  Læs mere »
 2. Hvad er Yogapati ?

  Hvad er Yogapati ?

  Yogapati 

  Yogaterapeut Gitte

  På kort tid er Yogapati blevet efterspurgt i hele landet. Flere af deres workshops er blevet udsolgt på kun få timer og så kan du selvfølgelig møde dem på Copenhagen Yogafestival.  

  Helt kort så er Yogapati osteopati inspireret yogaterapi. 

  Yogapati startede som en ide hos Gitte efter, at hun i flere år havde arbejdet som yogaterapeut med lægehenviste patienter på forskellige rygcentre og fysiocentre.

  Efter at have deltaget i mange interne kurser og haft muligheden for at sparre med fysioterapeuter og i særdeleshed osteopater, så gav det menin....

  Læs mere »
 3. Yoga er som at sidde foran bålet…

  Yoga er som at sidde foran bålet…

  Yogablog Mind Full of Yoga

  Af Vivi Lund Jacobsen

  Der var engang, hvor urmennesket gik rundt og så sig omkring.

  Pludselig fik han øje på et farligt dyr, som havde retning imod ham. Hans primitive hjerne gav ham to valg: Han kunne bekæmpe faren foran ham, eller han kunne flygte fra den.

  Hjernen igangsatte den valgte overlevelsesstrategi ved at sende stresshormonet adrenalin afsted i en vældig fart. En-to-tre… hjertet slog hurtigere, og blodtrykket steg. Musklerne fik derved masser af iltet, næringsrigt blod.

  Han blev fuldt vågen og vagtsom åndedrættet blev hurtigt og overfladisk.

  Fordøjelsessystemet lukkede ned. Kampen imod aktuelle infektioner og andre sygdomme tog sig en pause. Alt måtte sættes ind på overlevelsen!

  Stresshormonet kortisol overtog nu opgaven for at fuldføre den.

  Produktionen af hormonet blev ved, indtil vore....

  Læs mere »