Monthly Archives: October 2014

 1. European Yogi Nomads

  European Yogi Nomads

  European Yogi Nomads, Athen 2014.

  Eventen for den 10. edition af European Yogi Nomads blev slået op på facebook og folk begyndte at klikke ”deltager”... Lokationen var Athen og jeg havde faktisk for længst besluttet, at jeg ikke skulle med... troede jeg!

  Skrevet af Janni www.janniyoga.dk

  European Yogi Nomads, EYN, Yoga Nomaderne eller blot Nomaderne...

  Kært barn har mange navne. Konceptet er enkelt: 3 gange i løbet af året, tager yogaudøvere, fra nær og fjern, en weekend ud af kalenderen  og mødes i en europæisk by, for at lave yoga sammen.

  Der er mulighed for at deltage i 5 yogaklasser i løbet af weekenden, hvoraf hovedworkshoppen, om lørdagen, varer 3 timer. Desuden er der fællesspisning på en lokal restauration lørdag aften.

  EYN har indtil videre besøgt Paris, Göteborg, København, Berlin, Basel, Luzern, Istanbul, Lissabon, Annecy og senest også Athen.

  Jeg har de....

  Læs mere »
 2. Læs om: At leve sin Yin yoga interview med Kristine Marie Rost

  Læs om: At leve sin Yin yoga interview med Kristine Marie Rost

  At leve sin Yin yoga ​

  Yogaloves udsendte Gitte Lindgaard mødte Kristine Marie Rost til en snak om at leve sin yoga, at undervise på Copenhagen Yogafestival for 2. år og Yin yoga.

  I maj 2013 kom Kristine hjem til Danmark efter at have brugt næsten 2 år i Filippinerne med sin daværende ​kæreste, hvor hun uddannede sig indenfor Yin Yoga som Yoga-terapi kombineret med arbejde som yoga-terapeut på verdens 20. bedste hospital i tæt samarbejde med læger uddannet i både vestlig og kinesisk medicin. Kristine kom hjem som single og med et knust hjerte.

  Kristine fortæller, at tiden siden hun kom hjem har været fantastisk og hektisk på mange måder.

  Hektisk fordi Kristine Marie Rost fra maj 2013 og indtil nu har boet 8 forskellige steder. Hun har endnu ikke fundet et sted, hvor hun havde lyst til at....

  Læs mere »
 3. Dans og musik på Bali!

  Dans og musik på Bali!

  Bali spirit festival Fejr livet med yoga, dans og musik.

  - skrevet af Barbara Szorad

  Bali spirit festival afholdes en gang om året i Ubud (sidst i marts). Jeg havde først læst om festivallen sidste år i februar, hvor jeg drømte om at komme væk fra vinteren til et varmt og solrigt sted.

  Hvilken dejlig kombination – tænkte jeg – at man samtidig kan dyrke yoga, danse, høre musik og muligvis møde en masse spændende mennesker!

  Så i år, da jeg igen drømte om sommervejr og eventyr besluttede jeg at tage af sted – med en veninde. Vi er begge to yogalærere, så det var oplagt at tage på yogaferie sammen.

  Vi fløj fra København til Singapore, hvor vi opholdt os i et par dage og derefter satte vi kursen mod Bali.

  I Denpasar lufthavn blev vi hentet af en chauffør og kørt til vores hotel, Ubud Aura. Hotellet lå et dejligt, s....

  Læs mere »
 4. Mindfulness

  Mindfulness

  Mindfulness er et buddhistisk begreb,
  - men en evne vi alle ejer

  Af mindfulness terapeut Christin Illeborg

  Mindfulness er et begreb der kan føres tilbage til Pali 1, hvor ordrerne Sati og Sampajana i kombination betyder: bevidst opmærksomhed, omtanke, dømmekraft - at kunne skelne, og tilbageholdelse - gennem fastholdelse.

  I hverdags sprog kan det oversættes til: At huske at være opmærksom på hvad der sker i ens umiddelbare oplevelse gennem omtanke og sund fornuft.

  Mindfulness er ganske vist et buddhistisk begreb, men det er også en evne og en kapacitet vi alle ejer, uafhængigt af religiøse, åndelige eller kulturelle overbevisninger. Mindfulness er en opmærksomhed og bevidsthed, der er orienteret mod nuet, og som giver os erfaringsmæssige oplevelser.

  Den mest velkendte definition på mindfulness i vesten kommer fra Dr. Jon Kabat Zinn 2 : At være opmærksom på en bestemt måde: med vilje....

  Læs mere »
 5. Kærlige hænder og kolde, våde fødder på Copenhagen Yogafestival

  Kærlige hænder og kolde, våde fødder på Copenhagen Yogafestival

  Trodsede skybrud og oversvømmelse på Copenhagen Yogafestival.

  Vi mødte den karismatiske Fru Louise Justesen, en våd og gennemkold lørdag morgen på Copenhagen Yogafestival.

  Louise står i bare tæer, på det fugtige trægulv, efter at have brugt en time på at fjerne de kæmpemæssige vandpytter som nattens skybrud har efterladt inden for i, det ellers kæmpemæssige og solide, Grand Gathering telt.

  Og det i strømpesokker som nu er gennemblødte - man har jo ikke sko på i yogashalaen, skybrud eller ej. Det er ingen hemmelighed, at det ikke just var lysten, der drev mig afsted denne morgen.

  Men lige så snart Louise, med sit overskud, sit nærvær, og sin indleven, begynder at guide os igennem en glidende strøm af asanas, så forsvinder ugideligheden, de dystre tanker om skybrud, og våde sokker.

  Det fortæller lidt om, hvorfor Louise har bidt sig fast i toppen blandt de absolut mest populære yogainstruktører i det ganske land.

  Hun har en umiddelbarhed og et hje....

  Læs mere »