Monthly Archives: August 2015

 1. Optakt til CYF - Læs interview med Erdinc Ajredinovski

  Optakt til CYF - Læs interview med Erdinc Ajredinovski

  Erdinc undervise i dag på Copenhagen Yoga Festival 14.30 

  Hvilke yogaform underviser du i, og kan du fortælle om din kærlig til den og hvorfor?

  Jeg underviser primært i hatha-yoga baseret på anlignment og inspireret af anusara-yogaen. Det, der tiltrækker mig ved anusara-yogaens tilgang, er kombinationen af den tantriske filosofis evne til at favne en kærligheds- og hjerteorienteret tilgang til yoga og samtidig inddrage kropslig alignment.

  Alignment er med til at skabe et solidt fundament, en stærk og fleksibel krop og samtidig et skarpt og åbent sind – uden at gå på kompromis med ens fysiske begrænsninger.

  For mig er det vigtigt, at yogaen dels føles godt, ikke gør ondt, og at den udfordrer både mentalt og fysisk. I den form er der samtidig typisk et kerneelement af intention for ens praksis.

  Når man forbinder ens fysiske praksis....

  Læs mere »
 2. Kristine Marie Rost - Oplev hende på Copenhagen Yoga festival

  Kristine Marie Rost - Oplev hende på Copenhagen Yoga festival

  Kristine Marie Rost på Pulsation Point lørdag kl 17.30 til 19.00

  Hvilke yogaform underviser du i og kan du fortælle om din kærlig til den og hvorfor ?

  Jeg underviser i YY (Yin yoga). YY giver mig styrke til at se det smukke i livet også på en regnvejrsdag! YY har helet min krop og mit sind efter 15-17år med kroniske eftervirkninger som hovedpine 24/7, fordøjelsesproblemer, sårbarhed, vrede, fysisk svaghed, menstruationsproblemer som uregelmæssighed og PMS, nakkestivning, lændeproblemer og ondt i benene så snart jeg stod op om morgenen og satte dem i gulvet.

  YY balancerer os som en helhed mellem krop og sind, da der i den YY stil jeg underviser i, arbejdes med energi og bevægelse til at styrke vores organer.

  Hvor henter du inspiration til din undervisning ? og hvad arbejder du med for tiden.

  Jeg har fulgt Asiens førende Yin....

  Læs mere »
 3. Inspire Convention 2015 - Yuval Avalon

  Inspire Convention 2015 - Yuval Avalon

  Yuval Avalon Inspire Convention 2015 

  Yuval Avalon er international cirkusartist og performer, med en baggrund indenfor akrobatik og gymnastik. Og så turnerer han verden rundt og underviser I handstand.

  What is yoga/handstand all about?

  Let me start with the fact that I do not practice any particular type of Yoga.  I’m a handbalancer and circus artist with extensive background in competitive gymnastics.  That said I find many similarities between handstand and Yoga practices in that both explore body/mind control and alignment, through repetition and systematic practice over a long period of time.

  Please tell about your path towards practising yoga/handstand. How did you discover yoga / how did yoga/handstand enter your life?

  I was introduced to Yoga (Iangar) in 1996 while still competing in gymnastics for the University of Illinoid at Urbana Champaign.  I was fascinated with the connection between my own....

  Læs mere »
 4. interview med Janni Daugaard

  interview med Janni Daugaard

  Janni Daugaard på Copenhagen Yoga Festival SharingSpace fortæller om Yoga & Myter 

  Hvilke yogaformer underviser du i og kan du fortælle om din kærlighed til dem og hvorfor?

  Min undervisning spænder egentlig ret bredt. Jeg underviser både sveddryppende vinyasa-klasser med en masse bevægelse, nørdede tekniske hatha-klasser og blide yoga-klasser, der lægger op til restitution.

  Tilsammen giver det en balanceret praksis. Og netop dette aspekt i en yogapraksis er noget, der optager mig meget.

  Hvordan kan vi inkludere både det fysiske aspekt og det mere mentale aspekt af vores praksis?

  Og hvis vi folder det endnu et lag ud, hvilken kontekst befinder vi os så i uden for yogamåtten, og hvordan påvirker det vores praksis på yogamåtten? Er vi stressede og udkørte? Er vi fyldt med energi og overskud?

  Er der forskel på hvordan vores energiniveau er om morgenen, om aftenen, om sommeren eller om vinteren? At folde begrebet ba....

  Læs mere »
 5. Hvem står bag Inspire Convention?

  Hvem står bag Inspire Convention?

  Hanne Bousager Larsen er navnet

  Af Katja Kunimori Hollnagel

  Hvad er Inspire Convention? 

  En konvention med fokus på ny viden, sidste trends og inspiration indenfor bevægelse, sundhed, motion, kost.

  Hvad er din rolle, og hvordan er du havnet her?

  Jeg står for programplanlægning og gennemførelse af hele molevitten. Selvfølgelig ikke alene, men sammen med et fantastisk team af engagerede hjælpere og inspirerende undervisere/foredragsholdere fra ind- og udland. I 2011 var vi 800 deltagere og undervisere.

  Se YOGALOVE udvalg af Yogaudstyr i vores webshop

  I skriver “Changing public health”, hvad er din egen personlige bevæggrund for at være en del af denne ændring?

  Hele mit arbejdsliv har handlet om sund livsstil, motion, kost og psykologi – det er livslang passi....

  Læs mere »
 6. En stilleleg for voksne

  En stilleleg for voksne

  Yin yoga – en stilleleg for voksne

  Kan du huske stilleleg?

  Den der leg de voksne foreslog sidst på eftermiddagen i børnehaven, til børnefødselsdagen og som jeg kan huske nogle af os børn ønskede i 6. klasse under cover af Byen sover.

  Ahaa stilhed for en stund. Kan faktisk også huske hvordan vi i min børnehave efter sanglegene, lå på ryggen imens en af pædagogerne fortalte en historie og to andre gik rundt og løftede let på vores arme, for at vi kunne fornemme, hvad det ville sige at være afslappet. Sawasana, eller Pentacle som den hedder i yin yoga, stiftede jeg tilsyneladende allerede bekendtskab med som 3-årig og jeg elskede det.

  Fuldstændig som når jeg med opbakning fra størstedelen af klassen fik gennemtrumfet Byen Sover. Hovedet hvilende på armene hen over bordet og så kunne jeg ellers bare håbe på, ikke at blive prikket på ryggen, for det var så rart bare at....

  Læs mere »