Monthly Archives: June 2015

 1. Yoga is the journey of the self, through the self, to the self

  Yoga is the journey of the self, through the self, to the self

  Yoga er selvets vej, gennem selvet, til sig selv.

  Af Yogalove.dk blogger Jens

  indehaver af Astanga Yoga København

  Yoga er at finde os selv og den transformation der sker, når vi erkender, hvad vi inderst inde allerede er.

  I yoga-termer hedder det Atman, det inderste og uforanderlige som vi består af, som igen er forbundet og identisk med hvad universet er eller som det udtrykkes i Upanisaderne: mikro-kosmos=makro-kosmos eller Atman=Brahman.

  I Bhagavad Gitta er citatet udtryk for essensen af hvad Krishna fortæller Arjuna om yoga, og hvordan han skal finde mening i det dilemma han står i.

  Arjuna er kriger, af kongelig æt og dermed født til at slås, kæmpe for og forsvare det han er født til og lever efter, men han står på slagmarken overfor sine slægtninge. Skal han som kriger udøve vold for en højere sag eller skal han give op for ikke at....

  Læs mere »
 2. Interview med Vivi Lund Jacobsen indehaver af mindfullofyoga.dk

  Interview med Vivi Lund Jacobsen indehaver af mindfullofyoga.dk

  Hvilken yogaform underviser du i, og kan du fortælle om din kærlighed til den og hvorfor ?

  Jeg føler mig hovedløst forelsket i yoga, når jeg dyrker de stille, meditative yogaformer. Jeg er vild med yin-yoga og blide flows!

  Hvis du leder, vil du også finde, at min undervisningspassion er det, jeg kalder mindful yogaterapi; at videregive nærværende yoga på nænsom vis som et redskab mod stress, depression, angst, smerter og andre mentale ubalancer til et andet menneske. Det er for mig meningen med (yoga-)livet!

  Udover den terapeutiske tilgang i mit eget yogalokale er jeg ansat til at undervise hold forskellige steder i mit nærområde. Her underviser jeg både i yin, klassisk hatha yoga og vinyasa.

  Selvom jeg personligt har fundet en dyb mening i de blide yogaformer, ved og mærker jeg også, at jeg har brug for vinyasa flows med knald på til at balancere det hele ind i mellem – og de....

  Læs mere »
 3. Pseodo-pauser kontra pauser der lader op

  Pseodo-pauser kontra pauser der lader op

   

  Forleden vendte jeg hjem fra et 80 timers Teacher Training med Sarah Powers.

  Af Yogalove.dk blogger og fotograf Lars Damkjær

  10 dage med masser af læring, yoga og meditation. Rammerne var den græske ø Paros, der i sin rå enkelthed og smukke natur støtter om en hverdag med praksis i højsædet. Sarah Powers kombinerer i sin ”Insight Yoga” Buddhismen, psykologi og yang/yin yoga.

  Mindfulness var en central del af forløbet og i den forbindelse også stilhed. Internet og telefon var ”no-go”.

  I mit arbejde som mindfulness coach og underviser har jeg efterhånden mødt hundredevis af danskere, der er ramt af en af tidens tendenser: En skrantende pausekultur.

  Vi holder nemlig alt for ofte pseudopauser. En frokostpause på sociale medier eller mails er nemlig ingen reel pause, for hjernen stimuler....

  Læs mere »
 4. Embodied Flow Workshop i Stockholm med Satu Tuomela

  Embodied Flow Workshop i Stockholm med Satu Tuomela

  Embodied Flow Workshop i Stockholm med Satu Tuomela

  Af Skribent Freya Christine Clausen

  På hyggelige Yoga Shakti på Södermalm i Stockholm mødte jeg op en fredag forårsaften for at tage hul på en 2-dages workshop med den finske yogalærer Satu Tuomela.

  Jeg havde én gang tidligere taget en yin yogatime med hende på Yoga Games i Stockholm, og var utroligt berørt af hendes intuitive måde at guide timen med stor respekt for de følelser, som rørte sig i rummet. Så jeg glædede mig!

  Se YOGALOVE udvalg af Yogaudstyr i vores webshop

  Jeg var sådan en lille smule træt og brugt, som man jo ret tit er, når man når til fredag, og i hele yogastudiet summede det af kaotisk fredagsenergi - mange i rummet (inklusiv mig selv!) havde tydeligvis stadig tusind af ugens tanker i hovedet og havde ikke sluppet de man....

  Læs mere »