Monthly Archives: March 2017

 1. Anmeldelse af workshop: Yin Yoga & Akupunktur

  Anmeldelse af workshop: Yin Yoga & Akupunktur

  Yin Yoga & Akupunktur workshop

  Af Maria Charlotte Larsen

  Jeg var i fredags til workshop med fokus på Yin yoga og akupunktur. Der blev arbejdet med styrke af den indre livsenergi - også kaldet Jing, som vi igennem livet skal forsøge at beskytte, på bedst mulig vis. Jing er en form for energi, om ikke kan fyldes op gennem kost og hvile i sig selv, men som noget vi kan beskytte gennem fysiske og mentale praksisser. Dette kan blandt andet gøres gennem Yin Yoga og kinesisk behandling akupunktur.

  Efter nogle mørke vintermåneder med kulde, havde jeg virkelig glædet mig meget til at deltage i denne workshop - jeg har igennem de sidste par uger haft en del om ørene. Følelsen af at blive klar til forår og klar til ny god energi - dét var virkelig tiltrængt! Jeg har før prøvet Yin Yoga, men ikke akupunktur, så det var jeg rigtig spændt på at afprøve - specielt også i en kombination med hinanden....

  Læs mere »
 2. DEN GYLDNE MIDDELVEJ

  DEN GYLDNE MIDDELVEJ

  DEN GYLDNE MIDDELVEJ

  Af Ulla Upma Kaur Steen

  Buddha indså, efter at have levet i total begæropfyldelse (luksus) og total forsagelse (askese), at et sted midtimellem er den klingende harmoni, den gyldne middelvej.

  Jeg har hørt mine forældre og bedsteforældre sige denne sætning mange gange: "Hold dig til den gyldne middelvej, det er det bedste for dig." Jeg er sikker på, de ikke anede, at det var en læresætning af Buddha og jeg reagerede med et skuldertræk.... Når man er teenager, er der nemlig frit valg på alle hylder og ingen begrænsninger for selvudfoldelsen.

  Buddha læresætning er nok heller ikke helt i tråd med mine forældres opfattelse af den gyldne middelvej. Ifølge Buddha kræver “vejen” at kroppen holdes stærk og sund, således opmærksomheden henledes på sind, koncentration og visdom. Faktisk er den gyldne middelvej et redskab til “Mindtraining” og ikke “dydens smalle sti”, som mine forældres tolkning nok mere læner sig op ad.

  I....

  Læs mere »