Monthly Archives: April 2016

 1. Rummet mellem tingene

  Rummet mellem tingene

  Rummet mellem tingene

  af Søren Rasmussen

  Kig på en ting. Kig intenst på en ting.

  Hvis du kigger på en ting, så vil du stimulere sindets trang til at være i kontakt med noget og interagere med det. Sindet elsker at flytte sig fra ting til ting. Det ligger dybt indgraveret i sindets natur, at flytte opmærksomheden fra ting til ting.

  Prøv at kigge ud af vinduet. Prøv lige at gøre det nu i fem sekunder. Hvad ser du? Træer, biler, mennesker, en lygtepæl, fliser i fortovet, et andet hus med vinduer, en sky på himlen?

  Sindet er så fortryllet af det der er manifesteret eller det som bevæger sig. Men da du kiggede ud, så gik du glip af det der er mest af, nemlig mellemrummene. Så du himlen i stedet for skyen? Så du rummet mellem din og naboens bygning?

  Så du alt det der fandtes mellem to mennesker på gaden?

  Sindet leder af vane kun efter det det kan forstå. Hvi....

  Læs mere »
 2. Det kræver også d i s c i p l i n at følge sit hjerte

  Det kræver også d i s c i p l i n at følge sit hjerte

  meditationspuden - som selvstændig meditations og yogalærer tilbringer jeg mange timer i mit eget selskab.

  Af Yogalove blogger Christin llleborg 

  På meditationspuden, på yogamåtten, og endnu flere timer ved skrivebordet.

  Timerne ved skrivebordet bliver brugt til administration, til at udvikle og skrive. Så her er jeg nu, i gang med at skrive lidt om disciplinens* svære disciplin.

  *Disciplin kunne også hedde noget i retningen af at samle sig, at fokusere, at være vedholdende, at vende tilbage, komme hjem og at koncentrere sig om det man ville.

  Jeg har øvet mig i 16 år på meditationspuden. Og det er stadig svært. Jeg er et begærligt menneske, jeg får mange ideer, er drømmende og jeg har lyst til meget. Kort sagt er der meget, der let trækker mig væk, fra det jeg har sat mig for.

  I januar var jeg i Indien og blev undervist af den vidunderlige DrYogi VijayRayal....

  Læs mere »
 3. YOGAFUEL- SMOOTHIES

  YOGAFUEL- SMOOTHIES

  SMOOTHIES

  Af Anneli Olsen, Prof. Bach. Ernæring og Sundhed

  Yogafuel-smoothies er sprængfyldte med næringsstoffer. En sund smoothie indeholder fibre, grøntsager, sunde fedtstoffer og masser med smag. Uanset om du vælger at nyde din smoothie derhjemme eller tage den med på farten så vil den give dig en god start på dagen. For at få det maksimale ud af en smoothie er der nogle ting du skal tænke over når du sammensætter den:

  Tilføj altid grøntsager


  Fennikel, spinat, squash, broccoli, rødbede, selleri, grønkål, peberfrugt – ja kun fantasien (og dine smagsløg) sætter grænsen. En god tommelfingerregel er at bruge lige meget (eller mere) grønstager som frugter/bær.

   

  Protein

  Sørg for at tilsætte en proteinkilde i din smoothie, protein sørger for en øget mæthed og stabilere blodsukker. Du kan fx bruge mælkeprodukter med et højt prot....

  Læs mere »