Monthly Archives: August 2014

 1. Knirke Lund har taget turen fra Langeland

  Knirke Lund har taget turen fra Langeland

  Vi mødte hende på Yoga Festival pladsen

  Af Gitte Lindgaard

  Knirke Lund har taget turen fra Langeland sammen med sin mand for at deltage i Copenhagen Yoga Festival 2013.

  Hun deltog også sidste år og hun har glæder sig hele året til at være med igen i år. Ægteparret har besluttet at lave en kæresteweekend ud af det og bor på hotel i København denne weekend.

  Knirke selv er massør og yogalærer på Langeland.

  Når man ikke bor tæt på en af de større byer i Danmark kan det være svært som yogalærer at skabe et fællesskab med andre yogalærere eller selv modtage regelmæssig undervisning.

  Så Knirke ser festivalen som en mulighed for at forkæle sig selv, at få lov til at være eleven og selvfølgelig at blive inspireret af de workshops som festivalen byder på.

  En ting Knirke har nydt meg....

  Læs mere »
 2. Urban yogaretreat hos Birgitte Gorm Hansen

  Urban yogaretreat hos Birgitte Gorm Hansen

  Yogaretrat ET KALEJDOSKOP AF SANSEFORNEMMELSER

  urban retreat hos Birgitte Gorm Hansen

  Af Kira Maria Sandholdt

  De gange hvor jeg i min sommerferie har påmønstret en sejlbåd, er der altid gået et par dage med rastløshed og kedsomhed før jeg forstod, at jeg lige så godt kunne lade være med at lede efter ting at give mig til, og bare sænke skuldrene og lade mig flyde med.

  Denne overgivelse betød, at jeg pludseligt var fuldt ud underholdt.Sagt på den ultrakorte og kærligst tænkelige måde; sådan føltes dette retreat for mig.

  33

  Når jeg hører ordet Dynamic yoga, tænker jeg umiddelbart at det er noget der foregår i et flow i et højt temp....

  Læs mere »
 3. En snak stifterne bag Copenhagen Yoga Festival, Stina og Mai..

  En snak stifterne bag Copenhagen Yoga Festival, Stina og Mai..

  Copenhagen Yoga Festival

  Har i år vokset sig større og bedre og det er en oplevelse du absolut ikke vil gå glip af. Sæt kryds i kalenderen den 30. & 31. august, så ses vi på Tiøren

  Af Gitte Lindgaard

  Yogalove.dk har igen i år haft fornøjelsen af at tale med stifterne bag Copenhagen Yoga Festival, Stina Madelaire og Mai Brøndsted.

  Vi begynder vores snak med at følge op på sidste års festival, som var en stor succes med mere end 2000 glade besøgende.

  Der har været meget positiv feedback og en masse oplevelser at nyde, lære af og tænke tilbage på.

  Der er sket meget for Mai, Stina og....

  Læs mere »
 4. DRIKKER CAFE LATTE OG BLOGGER SAMTIDIG, NÆRVÆR HVOR?

  DRIKKER CAFE LATTE OG BLOGGER SAMTIDIG, NÆRVÆR HVOR?

  ”At lære at bevæge sig fra det ene øjeblik til det næste”

  Iben Yogalove.dk blogger 15/08/2013

  ”At lære at bevæge sig fra det ene øjeblik til det næste” skal Krishnamurti have sagt.

  Det er da nemt nok, tænker jeg, men har svært ved at vælge om det skal handle om Nærvær, Yoga eller Mindfulness når øjeblikke i vågen tilstand forsøges beskrevet i en blog.

  Vinderen blev MINDFULNESS, men kunne lige så godt have været skriv om nærvær eller yoga. Prøv at se følgende historie for dit indre blik, så vil jeg invitere dig med på en yogaklasse og indflette begreber fra

  Mindfulness

  Du er trådt ind i yogasalen, endelig! For det har været en lang dag og krop og sind længes efter yoga, efter den ro der følger med tiden på yogamåtten og efterfølgende.

  Du nyder det velkendte, det hold og den yogalærer du har fulgt gennem længere tid, hvis instruktion og væremåde du er v....

  Læs mere »
 5. Yoga handler om at stilne sindet. Men hvordan?

  Yoga handler om at stilne sindet. Men hvordan?

  Livet er let!

  Søren Rasmussen - Yogalove.dk blogger

  Når du og jeg mødes til en yogaklasse og undervisning begynder, så handler al undervisning om at lirke, at lulle os ind imod essensen bag om sindet.

  Hvis nu du og jeg via stillinger, bevægelse og mindfulness, flytter fra de overfladiske tankerækker samt identifikationer med snart det ene snart det andet, og lader os lulle indad bag ved disse identifikationer og deres tilhørende tankevaner, kommer vi til en tistand kaldet Yoga.

  Mandrem Beach

  Her opdager vi at livet er godt. Livet er såre simpelt, det er let og ukompliceret. Dette er Yoga. Livet er let, men vi ved godt, at leve livet kan gøres tungt.

  Jeg befinder mig lige nu i Goa, i skyggen ved en pool med åkander, lytter til fuglelyde, i 33 grader, i et af yogaens mange Mekkaer, ved Mandrem Beach.

  D....

  Læs mere »
 6. Dinacharya

  Dinacharya

  Denne ide kaldes dinacharya

  Soham - Yogalove.dk blogger 09/04/2013

  De sidste par uger har jeg hygget mig med et koncept fra ayurvedaen, en søstertradition til yoga. Denne ide kaldes dinacharya. På sanskrit betyder dina "dag" og acharya "guidelines, opførsel, lede eller føre".

  Studerer man yderlige dettte koncept støder man på et super interessant betragtning; nemlig at døgnet dele i to store faser.

  En dags fase og en nat fase.

  Længden af disse vil selvfølgelig variere alt efter hvor på kloden du bor men det er nu også her hvor ayurvedaen ekstra spændende for mig, da den derfor inviterer mig til at udforske de etablerede koncepter og tænke dem ind i min hverdag.

  Disse to faser inddeles hver i 3 perioder på hver 4 timer og til hver af dem knyttes der en dosha og nogle kvaliteter.

  Et skema over dette kunne se sådan ud:

  Dags Fasen:

  1. 06.00-10.00 Kapha
  2. 10.00-14.00 Pitta
  3. 14.00-18.00 Vata

  Nat Fasen:

  ....

  Læs mere »
 7. Så snart du mærker vreden

  Så snart du mærker vreden

  Hvad vil det egentlig sige, at vi lærer os selv bedre at kende, når vi praktiserer yoga?

  Yogiblogger Louise Fjendbo 15/07/2013

  Det må lyde som en kliche for folk, der ikke selv praktiserer yoga. Hvordan kan man blive klogere på sig selv ved at strække og styrke kroppen?

  Forskellen på yoga og fx badminton er, at vi ikke praktiserer for at få en bold over nettet. Vi har ikke noget mål. Og vi skal ikke konkurrere med nogen.

  Istedet arbejder vi med opmærksomhed på kroppen, sindet og åndedrættet samtidig, mens vi bevæger os. Bevægelsen vækker følelser, stemninger og tanker, som viser os noget om vores karakter og sindstilstand.

  Vi kan fx være i et dybt stræk og opleve vrede, stå på hænder og blive konfronteret med angst, komme ud af en bagoverbøjning og føle en kæmpe forløsning.

  Sukha er sanskritordet, der betyder afspændt, tilfreds, nydelse..

  At praktisere yoga er bla. at konfrontere sig med og undersøge disse og mange andre følelser. Vi s....

  Læs mere »
 8. Sukha

  Sukha

  Sukha er sanskritordet, der betyder afspændt, tilfreds, nydelse..

  Yogalove.dk blogger Søren Rasmussen - 02/05/2013

  Jeg oplever kroppen som en bro til uendeligheden. Idéen med yogatræning er, at jeg ikke skal nøjes med at blive på broen og bruge al min tid på småreparationer og holde øje med fem fejl, men at jeg skal over broen, altså passere igennem kroppen, således at livskraften kan inviteres til at træde frem og reparere fem fejl ”indefra”.

  Min udforsking af, hvorledes kroppen kan bruges som redskab til at finde vej til livskraften og åndens sublime skønhed, er måden, som jeg foretrækker at lege på.

  Sukha er sanskritordet, der betyder afspændt, tilfreds, nydelse.

  Når jeg lider (Dukha), er det fordi bundne vanefølelser- og tanker overskygger den iboende tilfredshed i mig.

  Denne sukha-tilfredshed, som jeg søger at tillade, manifesterer sig igennem celler, udi organer, rygsøjle, i nadier (energibaner), men også i min opfattelse af verden....

  Læs mere »
 9. Mantra

  Mantra

  Mantra som Velsignelse

  Soham Yogalove.dk blogger • 24/09/2013

  Velsignelser skænkes og modtages overalt omkring os. Naturen kan velsigne din picnic med solskin eller haven med et regnvejr.

  Rejser, beslutninger om karriereskift, drømmen om at tage en yogalæreruddannelse og andre beslutninger kan velsignes af familie og venner eller en partner.

  Alle har evnen til at skænke denne støtte, medvind, velvilje og positive energi.

  Da jeg lige var flyttet hjemme fra og begyndte på madlavning i den helt store stil, var det af og til nødvendigt med et lille ekstra boost og velsignelse til det som kom ud af mine mange forsøg. Dengang var det ketchup!

  Senere blev jeg introduceret via min Guru til den kraft der ligger i mantras og det at repetere dem. Ligesom ketchup, solskin, regn og andre velsignelser oplever jeg at mantra recitering har evnen til at velsigne en rejse, begyndelsen på noget nyt....

  Læs mere »
 10. Bliv klogere på Ayurveda og gør din vinteryoga varm og let.

  Bliv klogere på Ayurveda og gør din vinteryoga varm og let.

  Hvad er ayurveda?

  18/12/2013 af Gitte Lindgaard

  Ayurveda, den gamle indiske livsvidenskab, er langsomt ved at blive mere kendt i Danmark. Ikke kun hos yogafolket, men også mere generelt. Jeg havde derfor glædet mig til at blive klogere på Ayurveda på en workshop afholdt af Kathinka Søndergaard.

  Ayurveda er ikke en ny alternativ trend, men en 5000 år gammel videnskab, som bl.a. lærer os at lytte til vores krop og være opmærksom på, hvordan vi bliver påvirket af vores daglige rutiner, kvaliteten af vores søvn og den mad vi spiser samt årstiderne og vores generelle livsforløb.

  De Ayurvediske principper er designet til at hjælper os til at skabe et mere harmonisk og balanceret liv.

  Kathinka Søndergaard, som du kan læse mere om på gayacph.dk, er drevet af hendes egen personlige rejse. Hendes oplevelse er at de 2 gamle indiske filosofi yoga og Ayurveda også kan skabe mening i en travl skandin....

  Læs mere »