Monthly Archives: February 2018

 1. Yoga er ét sprog – og så alligevel…

  Yoga er ét sprog – og så alligevel…

  Yoga games - Yoga er ét sprog – og så alligevel…

  At deltage i forskellige yoga-klasser på et sort, internationalt event som YogaGames i Stockholm (gentages i april i Gøteborg) er en vandring gennem masser af forskellige måder at opfatte, bruge og formidle yoga på. I hverdagen har de fleste et fast sted, de går til yoga – nogen i et fitness-center, andre i et studio, stort eller mindre, nyt eller traditionsrigt. At tage til yogaGames er derfor en aha-oplevelse – det har det i hvert fald været for mig. Lørdagens møde med totalt afslappede, langhårede Rusty Wells fra San Fransicos ”peace, love & yoga”-miljø var absolut inspirerende.

  Kan man sætte sig selv så meget i fokus og stadig tro på ydmygheden som et bærende fundament?

  Kan man mikse Beatles og sanskrit? Mudras, chanting og en mikrofon, halvsmarte jokes og en tilsyneladende uendelig selvtillid? Ja, det kan Rusty Wells det. Ha....

  Læs mere »
 2. 3 aftener med fokus på at skabe hjerterum for dig selv og andre

  3 aftener med fokus på at skabe hjerterum for dig selv og andre

  Hvad vil du gerne give deltagerne med fra dine hjerterums-aftener?

  Af Ditte Bykærholm

  Hjerterumsaftenerne handler om at tillade plads i hjertet og om at lade hjertet at slappe af og bevidstheden lande der. At være nænsomt med sit eget hjerte er at være nænsomt med sig selv. Når vi har hjerterum for os selv og kan møde os selv med åbenhed og nænsomhed i mange af livets situationer, sansninger og oplevelser, kan vi også bedre have hjerterum for andre. Vores evne til medfølelse stiger.

  Med hjerterums-aftenerne ønsker jeg, at vi sammen skaber et rum hvor vi kan holde af og om os selv og hinanden som vi er lige nu. Det er min oplevelse at det er så givende at turde stå åbent og ærligt som sig selv over for andre. Vi bruger så meget tid på at lyve for os selv, manipulere med historier om os selv og andre at vi mister den største power – nemlig vores sårbarhed.

  Og vi kommer på overarbejde fordi vi vil beskytte sårbar....

  Læs mere »
 3. Yoga – ego – okay?

  Yoga – ego – okay?

  Yoga – ego – okay?

  Anden dag på Yoga Games begyndte med halvanden times helt, helt anderledes yoga, end jeg er vant til. ikke de forskellige asanas som sådan, dem kendte jeg – men Rusty Wells, den verdenskendte underviser og opfinder af ’bhakti yoga’ er ikke for ingenting blevet kaldt lidt af en rockstjerne i yogaverdenen.

  Masser af selvtillid, en ret veltrænet San Fransisco-solbrændt krop og et indledende kald ud i rummet: ”Have a selfie with your neighbour, come on. Find af new friend!”

  I vores nordisk, måske mere nede på jorden og I hvert fald off-Instagram i yoga-shalaen var jeg ikke den eneste, der tøvede.

  Hvad har manden gang i? Er det hele et stort show – og hvad med yogaens sjæl? Har egoet på scenen skubbet den ud på sidelinjen?

  Både-og. Rusty Wells er en talende mand med selvtilliden i orden og en meget karismatisk yoga-....

  Læs mere »
 4. Hvorfor skal man synge i yoga?

  Hvorfor skal man synge i yoga?

  Chante workshop  med Dave Stringer

  Da jeg var yngre, så legede man nogle gange yogi – så satte man sig i skrædderstilling os samlede pege og tommelfinger og lukkede øjnene og sagde ummmmmm…. Og så fniste man lidt det virkede ærligt talt lidt fjollet, men det var også lidt sjovt.

  Hvorfor var det sådan?

  I voksenlivet er yoga blevet en fast og meget kær del af mit liv, en støtte og et holdepunkt, et sted af stå stille, når resten af verden farer forbi som på en af de speedede film med biler, der kører rundt i et kæmpe lyskryds i Tokyo og USA.

  I kender dem måske. Man ville aldrig finde hverken ind eller ud af dem, og hvis man gjorde, ville man være totalt udmattet bagefter. De er her, ummmmmm fra barndommen – blandt andet kommer ind. Overført til hjernebilledet, så kan lyden af et mantra, en række ord, ofte sanskrit, alternativt sikhernes sprog gurmukhi hæve dig over kaoset i lyskrydset.

  Skabe den stilhed, der skal til, så hjernen ka....

  Læs mere »