Monthly Archives: April 2017

 1. Lille fugl med stort budskab…

  Lille fugl med stort budskab…

  Lille fugl med stort budskab…

  Af Vivi Lund Jacobsen

  Der hænger en figur på væggen i min stue. Den er et totemsymbol udskåret i træ af en indianer fra British Columbia. Hver gang jeg kigger på den, bliver jeg mindet om dens fine, metaforiske betydning.

  For nogle år siden mødte jeg indianeren på Vancouver Islands lille havn.

  Han sad alene på en trappe med sine træfigurer. Han var ikke født handelsmand. Han var født indianer, så han solgte ikke sine figurer med store armbevægelser eller køb to-for-ens-pris.

  Samtidigt var han ærekær omkring sin kunst - skulle folk lokkes til at købe hans værker, skulle de tydeligvis ikke have dem. Men der var noget ved ham og hans stille væsen, som gjorde mig nysgerrig. Hans udstråling mindende mig også om de særlige effekter en regelmæssig yogapraksis giver os; vi lærer at være i verden for vores egen skyld, og vi hviler i os selv. Det gør....

  Læs mere »
 2. Vasisthasana - Sideplanken

  Vasisthasana - Sideplanken

  Sideplanken Vasisthasana

  Af Louise Fjendbo

  Jeg vil gerne videregive dig en fortælling om yoga-øvelsen Vasisthasana eller sideplanken.

  Historien har jeg fra en af mine dygtige yogalærer-kolleger Dinah Brunvold, som i sin eksamensopgave på min uddannelse skrev om denne øvelse.

  Jeg kendte ikke denne myte, før jeg læste hendes opgave. Og sådan kan man lære så utrolig meget af sine elever. :-)

  Vasisthasana er sanskrit-navnet på en yogastilling sideplanken. Navnet kan oversættes til: Den aller bedste, allerdygtigste eller allerrigeste.

  Stillingen er opkaldt efter en indisk vismand, Maharishi Vasistha, som optræder i en af de gamle Hindutekster (Yoga Vasistha) fra den Vedantiske filosofi.

  Fortællingen udgør efter sigende en samtale mellem Vasistha og prins Rama. Og temaet for deres samtale er, hvordan yoga kan hjælpe mennesker med at opnå frigørelse. Vasisthas hovedbudskab er, at mennesket har en egen fri vilje og at man gennem anstrengelse, vil....

  Læs mere »