Jens Bache

 1. Astanga Yoga interview med Astangayogaens mester

  Astanga Yoga interview med Astangayogaens mester

  Astanga Yoga Interview med Astangayogaens mester Paramaguru R. Sharath Jois fra Mysore - som med hengivenhed kaldes Sharathji af sine elever.

  Af Jens Bache 

  Når du deltager i en workshop, så handler det generelt om at forbedre noget, som kan være en āsana eller et oplevet problem eller frygt for at gøre noget, at uddybe vores viden om yoga, eller nysgerrighed efter at kende læreren, at blive set af ham, om han eller hun kan hjælpe os med et særligt problem, møde nye venner, at dele gode oplevelser med vores nuværende venner, møde de andre på Astanga yoga workshoppen og være en del af noget større og anderledes end vores normale rutine.

  Alt dette sker ved at deltage på en workshop med Sharathji, og vi taler her om klasser med talt første serie, hvor der er mange deltagere, som han hjælper personligt med at komme ind i en stilling

  ....
  Læs mere »
 2. Hvad får du ud af din yoga-praksis ?

  Hvad får du ud af din yoga-praksis ?

  Morgen yoga - Den gode følelse efter de første gange med yoga husker jeg stadig, og i det hele taget var min asana-praksis de første år på samme tid både beroligende og opløftende.

  Af Yogalove.dk blogger Jens Bache indehaver af Astanga Yoga København.

  Motiver for at gøre yoga er sikkert forskellige hos hver af os, ligesom vi sikkert alle har hver sin historie om, hvordan vi mødte yoga, hvilket jeg synes er smukt og kaster lys på hver vores vej til at hvile i os selv.

  Asana-praksis

  Energien rullede gennem mig, og jeg følte mig fri og afslappet. Det var en stærk motivation til at udføre en daglig asana-praksis af 1½ times varighed med indadvendt opmærksomhed, som gjorde at jeg slap fri af min stress. For mig var og er det vigtigt at dele oplevelserne, tale om nytten af praksissen og høre andres refleksioner, som har hjulpet mig til at evaluere min egen proces. At lytte til andre og lufte mi....

  Læs mere »
 3. En hilsen fra Uttarakhand helt oppe i Himalaya

  En hilsen fra Uttarakhand helt oppe i Himalaya

  Himalaya En hilsen fra Uttarakhand helt oppe  skyerne hvor vi er på Yatra langs Ganges-floden eller pilgrimsfærd, hvis man er troende hindu.

  Yogalove.dk blogger Jens Bache

  Først har vi været på en 5 dages retreat med vores yogamester Sharath Jois i Uttarkashi, som er et af de meget kraftfulde spirituelle steder, hvilket forklares med at sløret mellem den spirituelle og materielle verden er tyndere her end andre steder.

  Også udtrykt ....

  Læs mere »
 4. Yoga is the journey of the self, through the self, to the self

  Yoga is the journey of the self, through the self, to the self

  Yoga er selvets vej, gennem selvet, til sig selv.

  Af Yogalove.dk blogger Jens

  indehaver af Astanga Yoga København

  Yoga er at finde os selv og den transformation der sker, når vi erkender, hvad vi inderst inde allerede er.

  I yoga-termer hedder det Atman, det inderste og uforanderlige som vi består af, som igen er forbundet og identisk med hvad universet er eller som det udtrykkes i Upanisaderne: mikro-kosmos=makro-kosmos eller Atman=Brahman.

  I Bhagavad Gitta er citatet udtryk for essensen af hvad Krishna fortæller Arjuna om yoga, og hvordan han skal finde mening i det dilemma han står i.

  Arjuna er kriger, af kongelig æt og dermed født til at slås, kæmpe for og forsvare det han er født til og lever efter, men han står på slagmarken overfor sine slægtninge. Skal han som kriger udøve vold for en højere sag eller skal han give op for ikke at....

  Læs mere »
 5. GURU - DEN PERFEKTE LÆRER?

  GURU - DEN PERFEKTE LÆRER?

  Guru - den perfekte lærer?

  Hvad er en guru og kan vi i vores moderne verden have nytte af sådan en sådan person eller hans egenskaber?

  Jens Bache YogaLove Blogger 03/01/2014

  I Indiens historie, udvikling og tænkemåder er begrebet guru lige så gammelt som yoga
  og atman, selvet, og vi hører også i vores del af verden om management-guru'er og fitness-guru'er, og her tænker vi så på personer, som gennem deres kløgt og erfaring har gennemskuet problemstillinger og tilbyder løsninger, som respekteres bredt af andre indenfor samme disciplin.

  Når vi taler om guru indenfor den spirituelle verden eller yoga, så er billedet en central person med en samling mennesker, som følger ham eller hende gennem ild og vand for egen frelses skyld. Ofte får især udenforstående en sund skepsis om at disse personer opgiver deres eget liv, lægger ansvaret i hænderne på guru'en eller naivt tror at han/hun har løsningen....

  Læs mere »
 6. Praksis og du finder hvad du søger

  Praksis og du finder hvad du søger

  Så hvad er det vi vil finde og hvad er praksis?

  Af Jens Bache

  Ja jeg tror i udgangspunktet, at vi ser det vi ønsker at se, hvilket jo naturligvis begrænser vores udsyn, men vi har også evnen til, når vi havner eller sætter os selv i samme situation (position) regelmæssigt og mange gange, at få hjælp af vores intuition og refleksion til at se mere og ikke kun det, som er lige foran os.

  Det kan tage tid at få kontakt med disse evner i os selv, som ikke ligger først for og som de fleste af os ikke i det daglige opøver, da vi jo alle i vores stræben efter at få en hverdag til at hænge sammen og være resultatorienterede har al opmærksom vendt mod omgivelserne og vores egne præstationer.

  Praksis, praksis, praksis betyder derfor at opbygge en rutine, hvor vi ved gentagne bevægelser fysisk, mentalt og følelsesmæssigt kan begynde at genkende de indgroede vaner, som sikkert gav mening første gang vi besluttede os for....

  Læs mere »
 7. BREATHING

  BREATHING

  Breathing into Yoga

  26/08/2013

  af Gitte Lindgaard

  Jens Bache og Susanna Finocchi, som begge underviser i Astanga yoga hos Astanga Yoga København, som de også er stiftere af, tager varmt imod mig, da jeg finder dem ved deres bod på markedspladsen.

  Ud over de har en bod på årets festival, så er det også andet år i træk de underviser her. De nyder at være en del af det fællesskab, som festivalen er en base for.

  Da Astanga Yoga København (AYC) startede op i år 2000 var yogascenen en helt anden i København end den er nu.

  AYC var det første organiserede sted man kunne dyrke Astanga yoga i Danmark og denne yogaform og andre dynamiske yogaformer, som vi kender i dag var ikke repræsenteret.

  Selv om de mere fysisk krævende og dynamiske yogastilarter er blevet meget mere udbredt, så er der....

  Læs mere »