Christin Illeborg

 1. Det kræver også d i s c i p l i n at følge sit hjerte

  Det kræver også d i s c i p l i n at følge sit hjerte

  meditationspuden - som selvstændig meditations og yogalærer tilbringer jeg mange timer i mit eget selskab.

  Af Yogalove blogger Christin llleborg 

  På meditationspuden, på yogamåtten, og endnu flere timer ved skrivebordet.

  Timerne ved skrivebordet bliver brugt til administration, til at udvikle og skrive. Så her er jeg nu, i gang med at skrive lidt om disciplinens* svære disciplin.

  *Disciplin kunne også hedde noget i retningen af at samle sig, at fokusere, at være vedholdende, at vende tilbage, komme hjem og at koncentrere sig om det man ville.

  Jeg har øvet mig i 16 år på meditationspuden. Og det er stadig svært. Jeg er et begærligt menneske, jeg får mange ideer, er drømmende og jeg har lyst til meget. Kort sagt er der meget, der let trækker mig væk, fra det jeg har sat mig for.

  I januar var jeg i Indien og blev undervist af den vidunderlige DrYogi VijayRayal....

  Læs mere »
 2. Om at komme i gang

  Om at komme i gang

  Når vi praktiserer meditation og yoga

  Af Yogalove blogger Christin Illeborg 

  Når vi praktiserer meditation og yoga, kan vi nogen gange blive så optaget af, hvad det vil give os, hvad det vil åbne for os og bringe med sig, at vi mister tålmodigheden med selve praksisen. Vi kan ikke finde tiden til det og når vi er i gang, kan vi ikke være med det særlig længe.

  Når det sker mister vi også glæden ved yogaen og meditationen og tilliden til at det er nok at fordybe sig. Vi mister troen på at visheden om, hvad det vil bringe med sig, kun kan opleves og forståes i øjeblikket.

  Jeg tror ikke der findes nogen anden vej, end fordybelsen. Heldigvis er der så meget visdom der kommer til syne, når vi insisterer på den fordybelse og dybe kontakt med os selv. Med klar intention om at praktisere igen i dag, ser vi kun alt for tydeligt hvad der trækker os væk....

  Læs mere »
 3. At miste nogen

  At miste nogen

  AT VÆRE SIN EGEN BEDSTE VEN, NÅR ALT FALDER FRA HINANDEN

  Yogalove.dk blogger - Christin Illeborg

  Når vi går gennem svære perioder af vores liv, mister nogen, mister noget eller mister fodfæstet, bliver vi gjort opmærksomme på det livsvilkår der handler om uvished og forgængelighed.

  Vi indser at udødelighed virkelig ikke findes, at al ting forandre sig og at intet varer ved. Det er livets dybe sandhed, det er et livsvilkår vi deler med hinanden.

  Den anden side af denne erkendelse er, at vi midt i denne uvished finder ud af hvad der virkeligt betyder noget for os.

  Måske kærligheden.

  Kærlighed i alle dens former at leve den, give den, dele og modtage. Nogen gange sætter store omvæltninger livet på spidsen, så meningen med livet bliver mere tydelig. Andre gange er vi fanget af hverdag, vane og trummerum.

  Men bare rolig ingen kommer gennem livet uden skrammer, bul....

  Læs mere »
 4. LYKSAGELIGHEDENS VEJ

  LYKSAGELIGHEDENS VEJ

  LYKSAGELIGHEDENS VEJ

  Christin illeborg - Yogalove.dk blogger 06/12/2013

  Hvis du dyrker yoga og meditation på grund af et hyperaktivt sind, har du sikkert allerede
  opdaget at sindet lige så langsomt centrere sig og falder til ro gennem blot én enkelt yogatime, én åndedrætsøvelse eller under meditation.

  Når du bliver optaget, nysgerrig og interesseret i af at mærke kroppen i stedet for at tænke på kroppen, er der netop ikke plads til at spekulere, gruble og analysere.

  Roen indfinder sig. En anden tilstand af væren indfinder sig af sig selv, når vi skifter fra hoved til krop, i stedet for vores sinds evigt stræbende aktiviteter.

  Vi er optaget af den direkte oplevelse af øjeblikket, af at mærke og leve livet.

  Har vi fået bare én oplevelse af det, er vi begyndt at forstå at vi er langt mere end vores tanker og vi kan begynde at adskille os fra dem i vores hverdag og få flere di....

  Læs mere »
 5. Sisterhood

  Sisterhood

  Sisterhood - er kvindelig revolution

  Christin illeborg -Yogalove.dk blogger 06/02/2013

  Der var engang en af mine lærere der fortalte: ” Når mænd bliver oplyste, drager de ud og fortæller verden om det.

  Når kvinder bliver oplyste, skynder de sig hjem og opdrager deres børn!

  ” For kvinder der vælger at gå vejen (med yoga og meditation), er det ofte et ensomt stykke arbejde og ikke særligt synligt for andre.

  Det er et dybt arbejde der skaber en varig forvandling, men som ikke umiddelbart udløser omverdenens anerkendelse, billigelse, ros eller forgudelse.

  Som kvinde har vi brug for vores Sanga,- en gruppe af andre praktiserende vi kan dele vores erfaringer med, blive inspireret af, bidrage til og blive opmuntret fra til fortsat at gå vejen.

  Her kan vi mærke den kraft der er i et fællesskab der stikker dybere end økonomiske, etniske, samfundsmæssige eller religiøse tilhørsforhold....

  Læs mere »
 6. NY BEGYNDELSE - MANIFESTERING AF TILLID

  NY BEGYNDELSE - MANIFESTERING AF TILLID

  Det er stadig starten af 2013, og en mulighed for at lave en Ny Begyndelse.

  Christin illeborg - Yogalove.dk blogger 20/01/2013

  Omkring nytår tog jeg selv min egen yoga og meditationspraksis op til et kærligt gennemsyn. Der er for alvor nogle intentioner jeg gerne vil manifestere i mit liv.

  At få øje på dem, OG tage beslutningen om at føre dem ud i livet, giver mig en stor glæde og motivation i min daglige praksis.

  Min praksis gennem 13 år har set meget forskellig ud. For tiden starter jeg dagen med at sidde i ly af mørket og stilheden. Helt enkelt sidder jeg lidt og mærker mig selv gennem åndedrættet og lader tingene være.

  Jeg slapper af, forfrisker mig selv.

  Jeg lægger mærke til hvad der glider gennem mit sind, men gør ikke noget. Derefter trækker jeg mine ønsker/intentioner ind i min opmærksomhed....

  Læs mere »
 7. Mindfulness

  Mindfulness

  Mindfulness er et buddhistisk begreb, - men en evne vi alle ejer

  Af mindfulness terapeut Christin Illeborg

  Mindfulness er et begreb der kan føres tilbage til Pali 1, hvor ordrerne Sati og Sampajana i kombination betyder: bevidst opmærksomhed, omtanke, dømmekraft - at kunne skelne, og tilbageholdelse - gennem fastholdelse. I hverdags sprog kan det oversættes til: At huske at være opmærksom på hvad der sker i ens umiddelbare oplevelse gennem omtanke og sund fornuft.

  Mindfulness er ganske vist et buddhistisk begreb, men det er også en evne og en kapacitet vi alle ejer, uafhængigt af religiøse, åndelige eller kulturelle overbevisninger. Mindfulness er en opmærksomhed og bevidsthed, der er orienteret mod nuet, og som giver os erfaringsmæssige oplevelser.
  Den mest velkendte definition på mindfulness i vesten kommer fra Dr. Jon Kabat Zinn 2 : At være opmærksom på en bestemt måde: med vilje, i nuet, og....

  Læs mere »