Kom og vær med til at skabe Copenhagen Yoga Festival

Editor • 21/08/2013

Kom og vær med til at skabe Copenhagen Yoga Festival Af Gitte Lindgaard Stina Madelaire og Mai Brøndsted har begge dyrket yoga i mere end 10 år.

De mødte hinanden i 2010 da de tog Hamsas yogainstruktøruddannelse sammen. Allerede under uddannelsen vidste de, at de gerne ville lave noget sammen.

Så da Stina samme år skulle arrangere en yoga havefest hjalp Mai til og her blev ideen til Copenhagen Yoga Festival født. F

Formålet med festivalen er at bringe folk sammen og fejre yogaen, men absolut også at give alle en mulighed for at prøve yoga og måske få brudt nogle af de fordomme, der er om yoga.

Hvis du aldrig har prøvet yoga før og synes det kunne være spændende at prøve, så er weekenden den 24. - 25. august den perfekte mulighed til at besøge festivalen på Tiøren ved Amager Strandpark.

Det er helt gratis og uforpligtende at deltag.

Du behøver ikke melde dig til på forhånd, du kan komme og være med til det, som du har lyst til. Der er mulighed for at nyde stemningen, høre musik, besøge markedspladsen og selvfølgelig prøve en masse yoga.

Hvis du ikke har lyst til at udfolde dig fysisk, så er der også foredrag om f.eks. meditation, kost og åndedræt. Det meste af tiden vil der sideløbende være 3 aktiviteter i gang dagene igennem.

Festivalen giver altså mulighed for at opleve yoga og livsstilen bag yoga ligegyldigt hvad dit udgangspunkt er. Som noget nyt i år er der oprettet et Kids Corner, hvor børn i alle aldre kan hygge sig og for de interesseret vil der være børneyoga.

Kids Corner er ikke den eneste nye i år.

Der forgår mere på festivalen i form af mere musik, mere yoga, en større markedsplads, et større hovedtelt.

Festivalen er også blevet mere international både i form af nogle udenlandske instruktører og boder fra udenlandske firmaer.

Der er generelt flere ting, der er større i år end de var sidste år. Yogafestivalen er nemlig vokset eksplosivt siden dens spæde start. Sidste år var der f.eks. ca. 1200 deltagere og i år forventes mere end 2000 at deltage.

YOGALOVE.dk leverer som mediepartner en omfattende dækning med anmeldelser, reportager, interviews, nyheder og masser af fotos fra Copenhagen Yoga Festival. Så kig med under og efter Festivalen.

Stina og Mai har ønsket, at festivalen er lavet som en åben form, hvor deltagerne kan bruge festivalen som de selv vil og tage det med hjem, som har fungeret for dem.

Det kan man se på programmet, hvor duoen bag festivalen i år har forsøgt at skabe så bredt et program så muligt, for at give festivaldeltagerne lejlighed til at prøve nye og spændende stilarter af.

For dem der i forvejen praktiserer yoga giver det muligheden for at prøve en anderledes type yoga end de måske er vant til. For alle festivalgæster gælder det, at der vil være masser af inspiration, god stemning og mulighed for at møde andre med interesse for yoga.

Da jeg spørger hvad duoen ønsker for Copenhagen Yoga Festival i fremtiden, er der flere svar og massere af entusiasme. Selv om interessen for festivalen er steget, så har Mai og Stina ikke haft mulighed til at få løn for deres job som arrangører og stiftere af festivalen.

Da det er gratis at deltage på festivalen er Mai og Stina afhængige af firmaer, der køber sig ind med en stand, og selvfølgelige frivillige donationer, for at få det hele til at løbe rundt. Så et større budget ville gøre mange ting lettere og give flere muligheder, såsom at kunne invitere internationale yogacelebs til festivalen.

På sigt er hovedvisionen dog, at festivalen vil blive ved med at vokse sig større, samt at festivalen vil blive en event, som inkluderer hele København ligesom f.eks. Distortion gør.

En indendørs vinterfestival er også med i drømmene om på sigt at skabe Europas største yogafestival. Det vil vi her på Yogalove.dk glæde os meget til og vi ønsker Stina og Mai held og lykke.

Vi glæder os til at se jer på Copenhagen Yoga Festival.

Læs mere om Copenhagen Yoga Festival