Walk the talk

 1. Yogaens hensigt

  Yogaens hensigt - sådan får du en god praksis

  Yogaens hensigt er ”at forene”.

  Når vi forener os med nogen, noget eller os selv, skaber vi en helhed, som kan være klangbund for en eksistentiel mening. Skal vi for alvor lykkes med denne mission, behøver vi faktisk kun at efterleve to nøgleord; ansvar og tillid. Du skal tage ansvar og handle, hvor det er dig muligt, og så skal du slippe dét, du ikke kan kontrollere – og have tillid til naturvidenskaben, Universet, Gud, skæbnen eller hvem eller hvad, der nu giver mening for dig at læne dig ind i. Hvis du gør dét, finder du den indre ro, som mange søger i jagten på ”at forene”.

  Du er selv herre over, om du vælger at sætte dine fødder på din yogamåtte, om du husker at lægge pauser ind i løbet af din hverdag, hvor du lige tjekker ind på din vejrtrækning, om du spiser sundt og sover nok.

  Men du er ikke herre over, om du bliver ramt af sygdom, om chefen giver dig de mindst ønskede opgaver, eller din kat bliver kørt over. Du må blot have tillid til, at det ikke sker....

  Læs mere »
 2. Giv os yogafællesskabet tilbage!

  Giv os yogafællesskabet tilbage!

  Af Vivi Lund Jacobsen ( Mind Full of Yoga)
  Yogalærer & Master i Sundhedsfremme (MSF)

  Yogafællesskabet

  I denne coronatid, der efterhånden synes uendelig, er mange ramt af utryghed på helt eksistentielle parametre; rammes mine nærmeste af sygdom, mister jeg mit job og bliver verden nogensinde helt sig selv igen?

  Disse tanker er lige præcis det stof, som bekymringer er gjort af. Bekymringer, der kan føre til angst og andre store mentale belastninger.

  Alle disse aktive tanker kræver noget passivt – og hvad er mere nærliggende end at tænke på yoga, som er kendt for at kunne stilne sindets bevægelser. Men udfordringen er, at den passive pendant til det stormende tankemylder faktisk kræver en aktiv indsats.

  Det kræver, at du prioriterer din tid, at du mobiliserer en tro på, at der er en måde at håndtere bekymringe....

  Læs mere »
 3. Astanga Yoga interview med Astangayogaens mester

  Astanga Yoga interview med Astangayogaens mester

  Astanga Yoga Interview med Astangayogaens mester Paramaguru R. Sharath Jois fra Mysore - som med hengivenhed kaldes Sharathji af sine elever.

  Af Jens Bache 

  Når du deltager i en workshop, så handler det generelt om at forbedre noget, som kan være en āsana eller et oplevet problem eller frygt for at gøre noget, at uddybe vores viden om yoga, eller nysgerrighed efter at kende læreren, at blive set af ham, om han eller hun kan hjælpe os med et særligt problem, møde nye venner, at dele gode oplevelser med vores nuværende venner, møde de andre på Astanga yoga workshoppen og være en del af noget større og anderledes end vores normale rutine.

  Alt dette sker ved at deltage på en workshop med Sharathji, og vi taler her om klasser med talt første serie, hvor der er mange deltagere, som han hjælper personligt med at komme ind i en stilling

  ....
  Læs mere »
 4. Yoga til overflod – med udsigt over Stockholm

  Yoga til overflod – med udsigt over Stockholm

  Yoga til overflod – med udsigt over Stockholm

  Yogagames er blevet til en stor begivenhed over de seneste år med stadig flere deltagere og masser af variation i programmet. I år foregår Yogagames 8.-10. februar – og igen er adressen Münchenbryggeriet, der ligger på Södermalm i Stockholm med fin udsigt over Riddarfjorden. Ud over masser af forskellige yogaklasser, som man kan melde sig til via programmet online, så er der en helsemesse, hvor alskens yogaudstyr kan købes, duftes, smages og prøves. Her er der gratis adgang.

  Eventet afholdes i år for 9. gang og er blevet en stadig stigende succes.

  Der er både gamle instruktør-kendinge på podiet i år – som Rusty Wells, Adam Husler og Josephine Selander og Sophia Göth… og der er mange nye, der kombinerer f.eks. mindfulness, ps....

  Læs mere »
 5. Interview med Signe Budolf om bowspring

  Interview med Signe Budolf om bowspring

  Bowspring interview med Signe Budolf

  Hvilke yogaformer underviser du i ?

  Jeg underviser i Bowspring.

  Hvorfor netop bowspring

  Da jeg mødte bowspring var det en helt ny forståelse af kroppen og praksis. At lære bowspring var for mig en måde jeg kunne tage min egen praksis og min undervisning videre. Det fantastiske ved bowspring er at metoden arbejder med netop de ubalancer som moderne mennesker typisk har.

  Metoden er meget terapeutisk og helbredende for almindelige skavanker som rygsmerter, knæproblemer, skulder -nakkesmerter mm.

  Samtidigt er det sjovt og udfordrende på en skøn måde. Det føltes utroligt godt i min krop fra starten, det var fornemmelsen i min egen krop som gjorde at jeg valgte at gå den vej.

  Med bowspring holdes kroppen åben og fri

  Bowspring kan undervises som en yogaklasse, eller metoden kan bruges terapeutisk på enesessions ifht. smerter, sport, eller genoptræning.

  Med bowspring holdes kroppe....

  Læs mere »
 6. En yoga, der bare er din - tips til en hjemmepraksis

  En yoga, der bare er din - tips til en hjemmepraksis

  Yoga hjemme i stuen - En yoga, der bare er din - tips til en hjemmepraksis

  Af Ann Charlotte 

  For os, der elsker yoga, er det at blive budt velkommen på sin måtte af en dedikeret yogalærer, der guider os på en rejse igennem kroppen, en af de bedste gaver, vi kan give os selv, uanset om vi er til det stille, det stærke eller det tempofyldte.

  Det kan være mere end svært at få fornemmelsen fra klasserne med ind på stuegulvet derhjemme, selvom der efterhånden er masser af yoga at finde på nettet og nemt at lave yoga hjemme i stuen.

  Men af og til snyder vi os selv for det gavnlige ved en hjemmepraksis, Yoga hjemme i stuen fordi vi tænker, at det skal føles på samme måde, som når vi er til yoga i et studie: Stemningen i rummet, lærerens melodiske stemme, energien fra de andre og ikke mindst det at det ikke er dig, der har ansvaret for de nullermænd, du måske får øje på undervejs når du laver yoga hjemm....

  Læs mere »
 7. Gå ikke glip af weekendens yogamarked

  Gå ikke glip af weekendens yogamarked

  Københavns Yoga Marked

  Læs Interview med Marie Jørgensen og Kirstine Marie Fabricius, stiftere af Københavns Yoga Marked.

  Hvad er Københavns Yoga Marked?

  Københavns Yoga Marked er et nyt marked – det første Yogamarked i København.
  Det er et intimt, hyggeligt marked med højt til loftet. Det er et marked med fokus på unikke produkter fra nogle af de mindre danske, københavnerbaserede, små producenter med interesse i yoga og alt det der hører til det man kunne kalde ’yogalivsstilen’.

  Hvor og hvornår er markedet?

  Lørdag d. 26. maj kl. 12-16 – der er gratis entré. På Borups Allé 31, 2200 Kbh. N i Yoga Prints Showroom. Link til Facebook-event: bit.ly/yogamarked

  Hvem er yoga markedet for?

  Markedet er for dig der er yogainteresseret, eller dig der kunne tænke sig et indblik i, hvordan yogaen kan komme til udtryk kunstnerisk. Måske skal du bruge en gav....

  Læs mere »
 8. Yoga er ét sprog – og så alligevel…

  Yoga er ét sprog – og så alligevel…

  Yoga games - Yoga er ét sprog – og så alligevel…

  At deltage i forskellige yoga-klasser på et sort, internationalt event som YogaGames i Stockholm (gentages i april i Gøteborg) er en vandring gennem masser af forskellige måder at opfatte, bruge og formidle yoga på. I hverdagen har de fleste et fast sted, de går til yoga – nogen i et fitness-center, andre i et studio, stort eller mindre, nyt eller traditionsrigt. At tage til yogaGames er derfor en aha-oplevelse – det har det i hvert fald været for mig. Lørdagens møde med totalt afslappede, langhårede Rusty Wells fra San Fransicos ”peace, love & yoga”-miljø var absolut inspirerende.

  Kan man sætte sig selv så meget i fokus og stadig tro på ydmygheden som et bærende fundament?

  Kan man mikse Beatles og sanskrit? Mudras, chanting og en mikrofon, halvsmarte jokes og en tilsyneladende uendelig selvtillid? Ja, det kan Rusty Wells det. Ha....

  Læs mere »
 9. 3 aftener med fokus på at skabe hjerterum for dig selv og andre

  3 aftener med fokus på at skabe hjerterum for dig selv og andre

  Hvad vil du gerne give deltagerne med fra dine hjerterums-aftener?

  Af Ditte Bykærholm

  Hjerterumsaftenerne handler om at tillade plads i hjertet og om at lade hjertet at slappe af og bevidstheden lande der. At være nænsomt med sit eget hjerte er at være nænsomt med sig selv. Når vi har hjerterum for os selv og kan møde os selv med åbenhed og nænsomhed i mange af livets situationer, sansninger og oplevelser, kan vi også bedre have hjerterum for andre. Vores evne til medfølelse stiger.

  Med hjerterums-aftenerne ønsker jeg, at vi sammen skaber et rum hvor vi kan holde af og om os selv og hinanden som vi er lige nu. Det er min oplevelse at det er så givende at turde stå åbent og ærligt som sig selv over for andre. Vi bruger så meget tid på at lyve for os selv, manipulere med historier om os selv og andre at vi mister den største power – nemlig vores sårbarhed.

  Og vi kommer på overarbejde fordi vi vil beskytte sårbar....

  Læs mere »
 10. Hvorfor skal man synge i yoga?

  Hvorfor skal man synge i yoga?

  Chante workshop  med Dave Stringer

  Da jeg var yngre, så legede man nogle gange yogi – så satte man sig i skrædderstilling os samlede pege og tommelfinger og lukkede øjnene og sagde ummmmmm…. Og så fniste man lidt det virkede ærligt talt lidt fjollet, men det var også lidt sjovt.

  Hvorfor var det sådan?

  I voksenlivet er yoga blevet en fast og meget kær del af mit liv, en støtte og et holdepunkt, et sted af stå stille, når resten af verden farer forbi som på en af de speedede film med biler, der kører rundt i et kæmpe lyskryds i Tokyo og USA.

  I kender dem måske. Man ville aldrig finde hverken ind eller ud af dem, og hvis man gjorde, ville man være totalt udmattet bagefter. De er her, ummmmmm fra barndommen – blandt andet kommer ind. Overført til hjernebilledet, så kan lyden af et mantra, en række ord, ofte sanskrit, alternativt sikhernes sprog gurmukhi hæve dig over kaoset i lyskrydset.

  Skabe den stilhed, der skal til, så hjernen ka....

  Læs mere »