Ulla Steen

 1. Yogalærer i Corona tid

  Yogalærer i Corona tid

  Yogalærer i Corona tid

  Af Ulla Steen

  Er du sulten, kan du på få minutter varme din mad op i en mikroovn eller køre forbi McDonalds og få langet en burger ud. Butikker er åbne alle ugens dage, nogle endda døgnet rundt, du kan optage et kviklån og og få det overført til din konto med det samme, sexpartnere leveres med et swipe, kærestebrev med et klik  o.s.v. Vi behøver ikke vente på noget som helst!

  Vi bliver bombarderet med begivenheder og muligheder i en konstant strøm.

  Den 11. marts ændrede alt dette sig. Med et slag, blev alt aflyst. Vi kunne ikke længere bevæge os frit, tage på festivaler, koncerter eller deltage i fester.

  Som i en apokalyptisk Hollywood-film indtog den lille røde Corona virus scenen og....

  Læs mere »
 2. Yoga for unge – en tiltrængt oase

  Yoga for unge – en tiltrængt oase

  Teenage Yoga for unge – en tiltrængt oase

  Liv Tronhjem har succes med at tilbyde unge yoga i Svendborg. Det giver fred, ro og  er god træning, siger hun.

  Unge mennesker i dag er udsat for et helt enormt pres, som yogaen kan lette. Det er Liv Tronhjems erfaring som uddannet og certificeret yogalærer i Studio Flow. Her har hun et ugentligt hold for unge mellem 13 og 18 år, der dels gerne vil dyrke teenage yoga, fordi det er afslappende og godt for det fysiske velbefindende, men i den grad også gavner det mentale helbred.

   

  Teenage skal forholde sig til utrolig mange ting.

  De er kort sagt pressede og lider måske endda af angst og søvnløshed og kroppen svarer med smerter, stivhed. Alt sammen er noget, som de siger bliver bedre, når de dyrker yoga. De fortæller, at det at gå til yoga giver et frirum, hvor de bare kan være sig selv, fortæller Liv Tronhjem.

  De har i hvert fald brug for det, mener hun og tilføjer, at det næsten kan være lidt hje....

  Læs mere »
 3. Jul, Yoga og Spiritualitet

  Jul, Yoga og Spiritualitet

  Jul, Yoga og Spiritualitet

  Af Yogalove blogger Ulla Steen

  Den 24. december fejrer vi fødselsdag for en Siddha, en fredsbebuder - en spirituel mester, som blev født for ca. 2018 år siden.

  Det budskab som dengang blev bragt til menneskeheden, var meget lig det, som buddhistiske munke, indiske guruer og Dalai Lama for den sags skyld, har til vor tids mennesker..... Enkelhed, ydmyghed og næstekærlighed.

  Tab af tro og spiritualitet

  Da vores Siddha blev født i år 0, var Romerriget i opløsning på grund af dekadence,
  materialisme, sociale og religiøse forandringer. Det ligger snublende nært at trække en parallel til vores tid - lige nu i 2018. Når troen og spiritualiteten skubbes længere og længere bort til fordel for grådighed og umenneskelighed, er der en stor risiko for, at det enkelte menneskes eneste mål i livet er drevet af beg

  ....
  Læs mere »
 4. Meditation for rensning af “The Arcline” og Karmiske ophobninger

  Meditation for rensning af “The Arcline” og Karmiske ophobninger

  Meditation for rensning af “The Arcline” og Karmiske ophobninger

  Følg venligt denne meditationsguide undervist første gang af Yogi Bhajan August 1996.

  Siddestilling og mudra: Sid i Easy Pose med ret ryg. Lad overarme og albuer være afspændte og lad underarmene strække lige ud fra kroppen. Håndfladerne åbne og pegende op mod himlen. Lad nu håndfladerne samle sig til en lille skål og placer dem ca. 10 cm over knæene.

  Bevægelse: Skub armene op, stræk hænderne og armene så langt bagover skuldrene som du kan. Det er lidt ligesom du løfter vand op fra punktet over knæene og kaster det bagover dine skuldre, mens du giver et lille skub med håndleddene.

  Gentag bevæg

  ....
  Læs mere »
 5. Øjeblikkets magi

  Øjeblikkets magi

  Øjeblikkets magi

   

  Af Yogalove blogger Ulla Upma Kaur Steen

  yoga rejse til Mexico

  Da sommeren var på sit højeste herhjemme i Danmark, bookede jeg 10 dages yogarejse til Mexico.
  Min intention var dels at opleve Maya´ernes land (Yucatan halvøen), blive undervist af kompetente yogalærere og ikke mindst…. give slip på hverdagens konstante strøm af gøremål og blot chille på stranden under den mexicanske december sol.
  Når man tager afsted ud i det blå, uden rigtig at vide hvad der møder en, gør
  ....
  Læs mere »
 6. Whooshhhhh......

  Whooshhhhh......

  Kundalini Yoga - Whooshhhhh.....

  Er lyden af sommer, når båden danser hen over havets overflade. Når den kølige sommervind kærtegner huden. Når sommerregnen får skovbundens duft til at eksplodere, og får os til at glemme hverdagens trivialiteter for et
  øjeblik.

  Sommeren symboliserer frihed, ferie, farver og fest....
  blandt meget andet!

  Vi har ofte urealistisk store forventninger til den danske sommer, så risikoen for at blive skuffet, ligger snublende nær. Vejret er ustadigt og de planer man lagde i vinterens
  mørke, udvikler sig måske ganske anderledes og uventet.

  Bare tænk på alle de glade studenter, der i øjeblikket kører gaderne tynde. En helt vidunderlig følelse af at have overstået mange måneders eksamensslid, ses tydeligt i deres lettere svømmende øjne, men glæden blander sig ofte med en vemodighed over at skulle sige farvel til kammeraterne, og de mange svære valg, der skal træffes, når sommeren....

  Læs mere »
 7. DEN GYLDNE MIDDELVEJ

  DEN GYLDNE MIDDELVEJ

  DEN GYLDNE MIDDELVEJ

  Af Ulla Upma Kaur Steen

  Buddha indså, efter at have levet i total begæropfyldelse (luksus) og total forsagelse (askese), at et sted midtimellem er den klingende harmoni, den gyldne middelvej.

  Jeg har hørt mine forældre og bedsteforældre sige denne sætning mange gange: "Hold dig til den gyldne middelvej, det er det bedste for dig." Jeg er sikker på, de ikke anede, at det var en læresætning af Buddha og jeg reagerede med et skuldertræk.... Når man er teenager, er der nemlig frit valg på alle hylder og ingen begrænsninger for selvudfoldelsen.

  Buddha læresætning er nok heller ikke helt i tråd med mine forældres opfattelse af den gyldne middelvej. Ifølge Buddha kræver “vejen” at kroppen holdes stærk og sund, således opmærksomheden henledes på sind, koncentration og visdom. Faktisk er den gyldne middelvej et redskab til “Mindtraining” og ikke “dydens smalle sti”, som mine forældres tolkning nok mere læner sig op ad.

  I....

  Læs mere »
 8. Mit møde med Kundalini

  Mit møde med Kundalini

  Kundalini møde - Don ́t chase people.

  Af Yogalove blogger Ulla Steen

  Vi har alle et formål i livet og vi er unikke hver især. Bare tænk på den lille detalje at jordens milliarder af mennesker, alle har forskellige og unikke fingeraftryk. Man bliver helt svimmel ved tanken. Der er ingen andre som dig og mig og vi vil aldrig kunne kopieres.

  Men udnytter vi den egenskab?

  Eller er vi ubevidst styret af et ønske om at kopiere en drøm. Prøv at forestille dig en verden uden TV, Facebook, Instagram, glittede fotoshoppede magasiner og den evige strøm af ligegyldige nyheder.

  Hvordan ville din drøm så se ud?

  Jeg tror mange af os slet ikke ved, hvad vi ønsker aller inderst inde. Det er en lille smule sørgeligt, at vi udlever en drøm, drømt af smarte marketingsfolk, snydefotos og Hollywood hjernevask.

  Vi skaber konstant

  ....
  Læs mere »