Søren Rasmuseen

 1. Yogaøvelser er et tilskudsmiddel og ikke selve livet

  Yogaøvelser er et tilskudsmiddel og ikke selve livet

  Yogaøvelser er et tilskudsmiddel og ikke selve livet

  Af Søren ”Yoga” Rasmussen

  Der er livet, og livet er let. Livet har ikke noget problem med at være liv, selv i en sammentrukken krop.

  Og så er der det at leve, hvilket umiddelbart kan være lige så let som livet, men oftest ikke er så nemt endda? Der opstår ubalance, og ved ubalance fremkommer ubehag og irritation, derefter smerte. Så, der er livet, og så er der det at leve livet.

  Hvordan arrangerer vi det så godt som muligt hver især?

  Her kommer en måske-påstand: Der er indikationer på at yogaen stammer helt tilbage fra Indusdalens (i nuværende Pakistan) oprindelige mange landsbysamfund, for mere end 6000 år siden(helt op til 10.000 år).

  Den gang havde hver landsby en shaman, og shamanens opgave var at rense landsbyen og individerne for deres ubalancer, sørge for at der blev orden i kaos imellem naturens kræfter.

  Da all....

  Læs mere »
 2. I stedet for nytårsfortsæt

  I stedet for nytårsfortsæt

  jeg’et – at træne yoga med dybde.

  Af Søren Rasmusen 

  Nytårsfortsæt kan ofte i sin kerne handle om jeg’ets opstramning af jeg’ets idéer og idealer, altså en skjult selvtugt, et pres. I stedet for nytårsfortsætter inviterer jeg mig til at fortsætte min yogatræning med øget vågenhed og med at give endnu mere slip på jeg’ets selvforpligtelser og regler.

  En ordentlig yogatræning handler om at slippe jeg’et fri. Fri for hvad?

  Fri for dets egen hjemmelavede stramhed eller slaphed. Så, jeg holder øje med, at jeg ikke i min træning kommer til at pleje jeg’ets selvforstærkelse og selvforblændelse. En ordentlig træning handler jo om, skridt for skridt, at invitere mig til at se hvem jeg er, dybere og dybere.

  Det er vigtigt at pointere, at der her er tale om et perspektivskifte, ikke et arbejde, som jeg'et skal udføre.

  Det er lidt ligesom at man tror at Jorden er flad, og så....

  Læs mere »
 3. Rummet mellem tingene

  Rummet mellem tingene

  Rummet mellem tingene

  af Søren Rasmussen

  Kig på en ting. Kig intenst på en ting.

  Hvis du kigger på en ting, så vil du stimulere sindets trang til at være i kontakt med noget og interagere med det. Sindet elsker at flytte sig fra ting til ting. Det ligger dybt indgraveret i sindets natur, at flytte opmærksomheden fra ting til ting.

  Prøv at kigge ud af vinduet. Prøv lige at gøre det nu i fem sekunder. Hvad ser du? Træer, biler, mennesker, en lygtepæl, fliser i fortovet, et andet hus med vinduer, en sky på himlen?

  Sindet er så fortryllet af det der er manifesteret eller det som bevæger sig. Men da du kiggede ud, så gik du glip af det der er mest af, nemlig mellemrummene. Så du himlen i stedet for skyen? Så du rummet mellem din og naboens bygning?

  Så du alt det der fandtes mellem to mennesker på gaden?

  Sindet leder af vane kun efter det det kan forstå. Hvi....

  Læs mere »
 4. Livet i en petriskål

  Livet i en petriskål

  Livet i en petriskål.

  Af Yogalove.dk blogger Søren Yoga Rasmussen

  Yoga er god kemi, det er skønt at påvirke alle celler og optimere udvekslingen af aminosyrer og sporstoffer.

  At understøtte de røde blodlegemers konstante udveksling mellem ilt og kuldioxid. At understøtte cellernes optagelse af fedt, sukker og protein og afgivelse af affald.

  Det føles vidunderligt at hvile i en afspænding eller meditation efter at have puffet lidt til kroppen og åndedrættet først. Det du gør ved dig selv medfører masser af kemi. Hvis kroppen kemisk er i topform, vil kroppen stråle af liv og være til gavn for verden omkring dig.

  At dyrke yoga for din krop er derfor også god mellemmenneskelig kemi, det smitter af og skaber kemi overalt mellem kroppe.

  Men hvad....

  Læs mere »
 5. Yoga handler om at stilne sindet. Men hvordan?

  Yoga handler om at stilne sindet. Men hvordan?

  Livet er let!

  Søren Rasmussen - Yogalove.dk blogger

  Når du og jeg mødes til en yogaklasse og undervisning begynder, så handler al undervisning om at lirke, at lulle os ind imod essensen bag om sindet.

  Hvis nu du og jeg via stillinger, bevægelse og mindfulness, flytter fra de overfladiske tankerækker samt identifikationer med snart det ene snart det andet, og lader os lulle indad bag ved disse identifikationer og deres tilhørende tankevaner, kommer vi til en tistand kaldet Yoga.

  Mandrem Beach

  Her opdager vi at livet er godt. Livet er såre simpelt, det er let og ukompliceret. Dette er Yoga. Livet er let, men vi ved godt, at leve livet kan gøres tungt.

  Jeg befinder mig lige nu i Goa, i skyggen ved en pool med åkander, lytter til fuglelyde, i 33 grader, i et af yogaens mange Mekkaer, ved Mandrem Beach.

  D....

  Læs mere »
 6. Sukha

  Sukha

  Sukha er sanskritordet, der betyder afspændt, tilfreds, nydelse..

  Yogalove.dk blogger Søren Rasmussen - 02/05/2013

  Jeg oplever kroppen som en bro til uendeligheden. Idéen med yogatræning er, at jeg ikke skal nøjes med at blive på broen og bruge al min tid på småreparationer og holde øje med fem fejl, men at jeg skal over broen, altså passere igennem kroppen, således at livskraften kan inviteres til at træde frem og reparere fem fejl ”indefra”.

  Min udforsking af, hvorledes kroppen kan bruges som redskab til at finde vej til livskraften og åndens sublime skønhed, er måden, som jeg foretrækker at lege på.

  Sukha er sanskritordet, der betyder afspændt, tilfreds, nydelse.

  Når jeg lider (Dukha), er det fordi bundne vanefølelser- og tanker overskygger den iboende tilfredshed i mig.

  Denne sukha-tilfredshed, som jeg søger at tillade, manifesterer sig igennem celler, udi organer, rygsøjle, i nadier (energibaner), men også i min opfattelse af verden....

  Læs mere »
 7. YOGA - NÅR TÅGEN LETTER

  YOGA - NÅR TÅGEN LETTER

   

  Søren Rasmussen - Yogalove.dk blogger 18/03/2014

  Hvis nu vi lige leger, at yoga er at flytte sig fra en tilstand til en endnu dybere eller finere tilstand, så kan vi hermed godtage al den yogatræning der foregår overalt på denne klode af mange millioner mennesker hver dag som meningsfuld.

  Der flyttes rundt på kroppe, der svedes og åndes, der hviles og mediteres, med det formål at komme dybere ind i mennesket, hen imod helhed. Altså en bevægelse, en proces, for at opnå noget.

  Men hvis vi også leger med den påstand, at Yoga er den egentlige eksistentielle tilstand, en udelelig helhed, der ikke kan opnås ved at træne eller at flytte sig, fordi der ingen steder er at flytte hen og ingen proces er mulig, så har vi hermed skabt et paradoks.

  Hvilken nytte har det at bruge timer hver uge, dage på et kursus, månedslange træningsperioder, hvis vi i realiteten ikke kommer nogen vegne....

  Læs mere »
 8. SPRUDLENDE POTENTIALE

  SPRUDLENDE POTENTIALE

  "Det er svært at spå - især om fremtiden" Eller er det?

  Søren Rasmussen - Yogalove.dk blogger 25/01/2013

  "Det er svært at spå - især om fremtiden" Eller er det?

  Hvis man kender et menneskes vaner og holdninger og historie, er det slet ikke svært at lave en generel spådom om det enkelte menneske. Således også med yogascenen i Danmark.

  Jeg har selv været med som underviser i næsten 30 år.

  Dengang var vi få lærere, spredt ud over store afstande. I de sidste fem år er der sprøjtet kuld efter kuld af yogalærere ud fra skoler i Danmark.

  Jeg ser med interesse og stor glæde, hvilken vital indsprøjtning der gives til yogaen i disse år. Og jeg vil tillade mig at lege Der er så meget potentiale der sprudler, så mange fantastiske yogalærere som brænder for deres fag.

  Disse yogalærere kommer til at brænde igennem, tone tydeligere frem i deres præsentation af yogaen. Mange lærere vil....

  Læs mere »