Hatha Yoga

Hatha Yoga Fysiske øvelser og åndedrætsøvelser er i fokus

24/10/2012

Hatha Yoga er den mest udbredte form for yoga og en af yogaens oprindelige grundformer.

Hatha Yoga har dannet grundlag for udviklingen af en række andre yogaformer, blandt andet Astanga, Bikram, Iyengar og Sivananda.

Yogaen stammer fra sanskrit og betyder ”anstrengelse” eller ”styrke”.

Hvilket viser at Hatha Yoga netop vægter udholdenhed og er en styrkelse af kroppen. Hatha Yoga er for alle og prioriterer en fuldstændig kontrol over kroppen, hvor især fysiske øvelser og åndedrætsøvelser i fokus.

Målet med Hatha Yoga er en generel følelse af fysisk velvære, men også mentalt velvære er i fokus i  yoga.

Derfor er meditation og afspænding også en væsentlig del.

Yoga arbejder målrettet med både næseskylning og åndedrætsøvelser, som styrker forbindelsen imellem de to hjernehalvdele.

Næseskylning virker rensende, og det er påvist, at åndedrætsøvelser skaber øget harmoni imellem højre og venstre hjernehalvdel.

Giver indre ro og styrker koncentrationsevnen.

Der bruges derfor god tid på at lære teknikkerne i åndedrætsøvelserne, og når de er tillært, bruges der fortsat meget tid på øvelserne, gerne i kombination med meditation.

En korrekt vejrtrækning giver øget velvære og en større fornemmelse af ligevægt. Derfor sørger Hatha Yoga for, at du får det fulde udbytte af de forskellige åndedrætsøvelser.

De fysiske øvelser har, ligesom i de øvrige yogaformer, til formål at styrke kroppen som helhed, og de forskellige øvelser er tilrettelagt således, at man kommer hele kroppen igennem.

Der arbejdes både med muskler, led og ryg, således at både bevægeapparat og kropsholdning styrkes.

hatha yoga - yogalove.dk