Monthly Archives: January 2018

 1. Yogagames – hent inspiration til resten af året

  Yogagames – hent inspiration til resten af året

  Yogagames – hent inspiration til resten af året

  Af Anna Pia Holmgaard

  De seneste år har der været forskelige yoga-events i Danmark – Århus, København og endda Hindsgavl på Nordfyn har de seneste par år haft yogafestivaler. Præcis som kunsthåndværk, musik, rejser, helse og design er yogaen blevet et livsstils-’produkt’, som mange ønsker at opleve i bredere forstand end ’blot’ den ugentlige yogaklasse i hverdagen.

  En af de smukkeste byer i norden – Stockholm, skyder året godt i gang med YogaGames – en todages-festival i starten af februar, hvor der er rig lejlighed til at opleve et stort og meget varieret udbud af yogatræningsformer, stilarter og personligheder sammen med alle typer udøvere: de supertrænede og begynderne, side og side. Det er måske en af de fineste oplevelser, man kan forstille s....

  Læs mere »
 2. Yogalæreruddannelse hos Yogaliving

  Yogalæreruddannelse hos Yogaliving

  Yogalæreruddannelse hos Yogaliving

  Vi har spurgt Yogaliving om indhold, pris, varighed og specialer på deres yogauddannelse. Læs med her og bliv klogere på Yogaliving ’s yogauddannelse.

  Hvilken yogalærer uddannelse har du/ I selv taget?

  Åse Kristensen (Hathayoga uddannelse  2 år) og Jordan Bloom 200 timers TT plus et utal af kurser og immersions hos Jordan Bloom gennem de sidste 10-20 år

  Hvordan beskriver i overordnet jeres yogalæreruddannelse?

  - En grundig uddannelse i yogaens alignment og kroppens biomekanik suppleret med yogafilosofi og yogaspecifik anatomi. Vores uddanelse bygger på en dyb viden om hensigtsmæssig bevægelse og at skabe balance mellem smidighed og styrke. Bevægelse i Full Range of Motion for at undgå skader i passive stræk.

  Yogalæreruddannelsen lægger vægt på teknik og viden om hvordan man muskulært skal støtte leddene når....

  Læs mere »
 3. Prana Yoga Shalas yogalæreruddannelse

  Prana Yoga Shalas yogalæreruddannelse

  Læs med her og bliv klogere på Prana Yoga Shalas’s yogauddannelse.

   

   

  Vi har spurgt Prana Yoga Shalas om indhold, pris, varighed og specialer på deres yogauddannelse.

  Udbyder I en yogauddannelse?

  Vi har siden 2012 udbudt en 200-timers Yoga Alliance-godkendt basisuddannelse og starter til november vores 8. forløb op. Fra efteråret/vinteren 2018 udbyder vi også en 300-timers overbygningsuddannelse.

  Hvilken yogauddannelse har du/ I selv taget?

  Jeg har 500 timers yogalæreruddannelse fra Richard Freeman, The Yoga Workshop, Boulder, Colorado. Derudover er jeg ved at afslutte et 300-timers forløb med Tiffany Cruikshank/Yoga Medicine. Jeg er også MA (SOAS) og cand.mag. (KU) i litteraturvidenskab med speciale i sydasiatisk kultur og litteratur.

  Hvordan beskriver I overordnet jeres yogalæreruddannelse?

  ”En grundig, hands-on uddannelse, der virkelig forbereder dig på arbejdet som yogalærer, uanset om du vil arbejde med....

  Læs mere »
 4. Yogauddannelse hos Yoga Skolen i Helsingør

  Yogauddannelse hos Yoga Skolen i Helsingør

  Læs med her og bliv klogere på Yoga Skolen i Helsingør ’s yogauddannelse.

   

  Vi har spurgt Yoga Skolen i Helsingør om indhold, pris, varighed og specialer på deres yogauddannelse.  Læs med her og bliv klogere på Yoga Skolen i Helsingør ’s yogauddannelse.

  Hvilken yogauddannelse har du/ I selv taget?

  Søren Rasmussen vil være den du møder oftest. Søren er skaberen af Yoga Skolen i Helsingør. Han har uddannet sig siden 1983.

  Han er lærer i Hatha Yoga fra Helsingør Yoga Center, Vini/Svastha Yoga fra A.G. Mohan, og intermediate teacher training i The Dynamic Yoga Teaching Method hos Godfrey Devereux, og Yin Yoga hos Erin Fleming (Paul Grilley).

  Uddannet Yoga Terapeut fra A.G. Mohan samt Timothy McCall. QBL-terapeut hos Mary Stewart samt 2½ års efteruddannelse i Holistisk Kropsorienteret Psykoterapi hos Peter Kofoed. 350 timers uddannelse i Anatomi, Fysiologi, Sygdomslære og Be....

  Læs mere »
 5. Yogaøvelser er et tilskudsmiddel og ikke selve livet

  Yogaøvelser er et tilskudsmiddel og ikke selve livet

  Yogaøvelser er et tilskudsmiddel og ikke selve livet

  Af Søren ”Yoga” Rasmussen

  Der er livet, og livet er let. Livet har ikke noget problem med at være liv, selv i en sammentrukken krop.

  Og så er der det at leve, hvilket umiddelbart kan være lige så let som livet, men oftest ikke er så nemt endda? Der opstår ubalance, og ved ubalance fremkommer ubehag og irritation, derefter smerte. Så, der er livet, og så er der det at leve livet.

  Hvordan arrangerer vi det så godt som muligt hver især?

  Her kommer en måske-påstand: Der er indikationer på at yogaen stammer helt tilbage fra Indusdalens (i nuværende Pakistan) oprindelige mange landsbysamfund, for mere end 6000 år siden(helt op til 10.000 år).

  Den gang havde hver landsby en shaman, og shamanens opgave var at rense landsbyen og individerne for deres ubalancer, sørge for at der blev orden i kaos imellem naturens kræfter.

  Da all....

  Læs mere »
 6. Boganmeldelse: Yin Yoga – Stræk dig til velvære vol. 1 (Grundbog) og vol. 2 (for nuværende Yin udøvere)

  Boganmeldelse: Yin Yoga – Stræk dig til velvære vol. 1 (Grundbog) og vol. 2 (for nuværende Yin udøvere)

  Yin Yoga bog – Stræk dig til velvære vol. 1 (Grundbog) og vol. 2 (for nuværende Yin udøvere)

  Boganmeldelse: Yin Yoga – Stræk dig til velvære vol. 1 (Grundbog) og vol. 2 (for nuværende Yin udøvere) Af Aia Egelund Rønnow,

  Yvonne Hansen har ikke bare skrevet én, men hele to bøger om Yin Yoga. Og det er fremragende, lærerig og inspirerende læsning for både nybegyndere, øvede og yogalærere.

  I løbet af de sidste 5 år har Yin Yoga for alvor bredt sig ud i alle kroge af Danmark. Yin Yoga er gennem de seneste 20 år blevet formidlet af især Paul og Suzee Grilley samt Sarah Powers. Det er altså en ret ny yogaform som kan ses som en kontrast til de mere hurtige, styrkende yogaformer. Som yogalærer/yogaelev har jeg også selv nydt denne yogaform igen og igen. Og mine yogaelever spørger mig tit om ”det dersens” Yin Yoga. Hvad er det? Hvad gør det godt....

  Læs mere »