ASTANGA YOGA

Astanga yoga bruger man åndedræt

Astanga Yoga henvender sig især til dig, som søger et aktivt og vitalt liv med et stærkt helbred, et friskt sind og en kærlig sjæl.

Formålet er at skabe balance med indre ro til erkendelse af sig selv i mere end én forstand

Den tredje gren af de 8 grene, stillingerne eller Asana, udspringer af Hatha Yoga.

Der arbejdes i serier med fysiske stillinger uden pauser, som kræver en indsats og intensitet, så der udvikles sved, som er vigtig for den udrensende proces af både krop og sind.

Praksissen kan udføres både intensivt og i et roligere tempo afhængig af ens egen tilgang, beherskelsen af åndedrættet og måske særlige udfordringer, hvor stillingerne tilpasses den enkeltes formåen. Formålet er at skabe balance med indre ro til erkendelse af sig selv i mere end én forstand.

Ashtanga yoga øvelser

Du starter med den fysiske praksis, som er kendetegnet ved koordinering af det dybe åndedræt og bevægelser gennem solhilsener og stillinger. Stillingerne er tilrettelagt i serier og udføres uden ophold, der gradvist udfordrer og åbner kroppen mere og mere.

 

Astanga Yoga arbejder du virkelig i dybden med kroppen

Når en stilling er mestret lærer du nye stillinger, så der hele tiden er udfordringer og en øget sværhedsgrad. Du vil starte med første serie og senere 2. serie og med tiden den avancerede praksis - i alt 6 serier.

Den indre opmærksomhed på sammenhængen mellem krop og sind, som skabes gennem åndedrættet betyder at Astanga Yoga også påvirker din mentale tilstand med mulighed for at observere dine vante handle- og tankemønstre.

Du får forbedret dit åndedræt, styrket din koncentrationsevne, strukket alle muskler og samtidig forbedrer det dit fordøjelsessystem og immunforsvar.

I Astanga Yoga arbejder du virkelig i dybden med kroppen, og det stærke parallelle fokus på mental balance gør, at du oplever den kombination af energi og indre ro i et flow, som er yogaens varemærke.

Al yoga handler om forening af krop og sind, som smelter sammen til fylde og helhed, og i Astanga Yoga er det muligt at opleve en meditativ tilstand i selve bevægelserne og stillingerne ofte beskrevet som meditation i bevægelse.

Astanga Yoga i København & Århus

Som i andre klassiske grene af yogaen handler det om at nå den ophøjede tilstand af harmoni fysisk, mentalt og åndeligt. Steder der underviser i Astanga I København:  Astanga yoga København Nørrebro Astanga yoga Studio,  yogamudra-christianshavn,  Prana yoga shala,  Mysore yoga cph.  Steder der underviser i Astanga I Århus Ashtanga yoga Shala Åarhus