Anusara Yoga

Anusara yoga muscular energy

24/10/2012

Anusara Yoga er en moderne form for Hatha Yoga, som er udviklet af den amerikanske yogalærer John Friend i 1997.

Yogaformen er meget kreativ og har fokus på den åndelige side af yogaen, hvilket allerede kan aflæses af dens navn – Anusara betyder ”at følge det guddommelige, sit hjerte eller den yndefulde vej”.

Mange oplever, at der går en lige forbindelse imellem Anusara Yoga og en altomsluttende kærlighed til livet som sådan.

Anusara Yoga hylder skønhed, men arbejder også med en øget kropsbevidsthed

Værdigrundlaget i Anusara Yoga er, at alle mennesker er guddommelige af både krop og sind. I Anusara Yoga er udgangspunktet, at man som menneske forholder sig åben og modtagelig over for nye idéer og indspark.

På denne måde bliver verden både smukkere og mere mangfoldig.

Yogaen hylder skønhed, men arbejder også med en øget kropsbevidsthed, hvor der især er fokus på de tre A’er: Action, Attitude og Alignment (handling, attitude og harmoni).

I de fysiske øvelser i Yogaen er der især fokus på bagudbøjninger, netop fordi disse anses for at være ”heart-openers”, dvs. stillinger, der åbner hjertet.

Der tages naturligvis hensyn til den enkelte deltagers evner og formåen, dvs. øvelserne tilpasses den enkeltes krop, og du lærer derfor også meget om at lytte til din krop og dens signaler.

Underviserne er veluddannede yogalærere, som har en stor viden inden for både fysiologi og anatomi.

Målet med Anusara Yoga er i høj grad at komme tættere på en spirituel forståelse af verden, samtidig med at man føler et stort, altomfattende velvære i kroppen.