Øjencreme

Der er to forskellige holdninger man typisk støder på, når snakken falder op øjencremer. Der er de, der mener at øjencreme er en god ide og så er der dem, der synes det er nyttesløst. Mange kvinder sværger til øjencreme og bruger det hver eneste dag for at fjerne små rynker og mørke rande. Modstandere af øjencreme har dog den yderst faste holdning, at den creme de benytter i ansigtet, simpelthen må være god nok til øjnene også.
Der er ingen produkter, der matcher dit valg.

Den kan i hvert fald ikke skade, vel?

Svaret er desværre ikke så enkelt som vi ville ønske, at det var. For når det kommer til øjencreme, så er der mange holdninger og meninger, og så afhænger dets effektivitet naturligvis af, hvad man forsøger at opnå med den. Men det kan dog hurtigt konkluderes, at de fleste førende eksperter på området er enige i, at øjencreme kan afhjælpe visse problemer, så det er på ingen måde spildt at benytte en creme specifikt til øjnene. Hvad er en øjencreme En øjencreme er som navnet antyder en creme, der er udviklet specifikt til huden omkring øjnene. Den indeholder typisk en række ingredienser, som er udvalgt specielt til at fjerne små rynker, mørke rande og lignende problemer. Man kan nævne brands som Bioeffect Øjencrem, Suki Øjencreme, Ling Skincare øjencreme og Rudolph Care Øjencremer. Alle disse hører til blandt de bedste på markedet og har i årevis givet deres kunder de bedste resultater. Vælger du et af disse brands, så kan du altså være sikker på, at dine øjne kommer til at virke yngre og mere levende. Hvorfor skal jeg bruge øjencreme

Som nævnt før, så er der mange uenigheder om hvorvidt øjencreme rent faktisk gør alt det de lover, og der afhænger naturligvis af hvilket brand man køber og hvad man forventer af en creme. Mange påstår, at man kan opnå de samme resultater med en god ansigtscreme, fordi de burde kunne løse de samme problemer. Men der er en ting, som skeptikerne glemmer, som er meget afgørende. Huden omkring vores øjne er tyndere og derfor meget mere sart end resten af huden i ansigtet, og ansigtet er i forvejen et af de mest udsatte steder på vores krop. Så det kan i den grad betale sig at være forsigtig med huden omkring øjnene og være ekstra forsigtig med den. Desuden er der konstante små bevægelser ved vores øjne, hvilket også slider på huden. Derfor er det en rimelig bred konsensus om, at det er bedre at benytte en creme, der er designet specifikt til huden ved øjnene. Ikke alene indeholder disse creme en masse gode ingredienser, som plejer og forynger huden ved øjnene, men almindelige hudcremer kan faktisk være for kraftige for den sarte hud og gøre mere skade en gavn. Så pas på med irriterer huden og benyt altid en øjencreme ved øjnene. Man bør benytte øjencreme fordi, at det er huden ved øjnene, der først begynder at vise tegn på aldring. Det er ganske naturligt at vores hud begynder at udtørre med tiden, hvilket selvsagt er med til at fremkalde rynker.

Derfor giver det mening at en god øjencreme meget specifikt går efter at tilføre huden fugt og næring, så man kan undgå tør hud og rynker. Forskning har bevist at adskillige anti-age cremer til øjnene kan afhjælpe problemet med rynker og tør hud, hvilket i sidste ende giver et yngre og friskere udseende. Det skal dog siges, at der stadig er en vis uenighed om hvorvidt der er øjencremerne der virker, eller om det blot er de specifikke ingredienser de indeholder. Men da øjencreme indeholder disse ingredienser, så er det jo et god valg til huden ved øjnene. Hvorfor er en god øjencreme vigtig? Dette spørgsmål har vi faktisk lige besvaret. En god øjencreme er vigtig fordi den indeholder specifikke ingredienser, der kan afhjælpe de problemer man oplever på hud ved øjnene. Der er altså ingen magisk ekstrakt eller formel, der kan hindre aldringsprocessen fuldstændigt, men en god øjencreme kan altså udsætte det og mindske dannelsen af rynker. Men kun hvis den har den rette sammensætning af gode ingredienser. Især Retinol er en ingrediens, der er populær og som har en dokumenteret virkning. Den fornyer cellerne i huden, hvilket er med til at holde den ung i længere tid. Efterhånden som vi bliver ældre, danner vores hud ikke nye celler hurtigt nok, så Retinol kan være med til at give det boost, som man så desperat mangler. Og det er ikke bare en ny opfindelse, for Retinol har været brugt indenfor lægevidenskaben i over 3.000 år. Andre ingredienser, der kan anbefales i en øjencreme, er Vitamin C og Peptider. Disse kan sammen med andre kendte ingredienser være med til at give huden et yngre look, fordi de styrker huden og gøre den mere modstandsdygtig. Antoxidanter er med til at beskytte mod frie radikaler og natrium pyroglutaminsyre tilføjer huden fugtighed. Hvis man gerne vil tilføre huden mere fugt, så Ceramider også en god ingrediens, men det er ikke en langsigtet løsning. Dertil skal man bruge andre midler, der heldigvis også findes i mange gode øjencremer. Hvordan benytter man en øjencreme ? Det er ikke spor svært at benytte en øjencreme, men det er stadig vigtigt at man gør det rigtigt. Heldigvis har de fleste øjencremer udførlige brugsvejledninger, der sikrer at man får brugt den optimalt og dermed kan opnå de bedste resultater. Men som tommelfingerregel kan man sige, at man skal tage en lille smule creme på fingere, hvorefter man lader den varme op, så den ”smelter”. Derefter dupper man det forsigtigt på huden omkring øjet, men vær forsigtig med at trække i huden. Dup den på, smør ikke. Det anbefales desuden at man benytter sin langfinger, da denne som regel er nemmest at styre kræfterne i. Der er jo ingen grund til ikke at være så skånsom som muligt.