Soham

 1. Year 2015 new beginnings...

  Year 2015 new beginnings...

  Year 2015 new beginnings...

  Yogalove blogger Soham Johansen owner of Hamsa Yoga Studio.

  Year 2015 saw many new beginnings, one of them being teaching a 100 hour Basic Training in english for the first time.

  Its been a blast right from day one, and to include students of all backgrounds Im doing this post in english (and sanskrit) Including more sanskrit teaching in my yoga is an intention of mine for 2015.

  Lets begin

  “At the core of human life lies the realisation of ones true nature, as well as the nature of the univers; supreme love. This realisation or recognition might come about as a process or by remembrance.

  According to the 11 th century sage Kshemaraja the mind plays a big role in this. In his Pratya-bhi-jna-hri-dayam, which literally means “The heart of the doctrine of Recognition” he states 'chetyasankochini chittam’

  The mind is the light of Consciousness in a contracted form. Further on Kshemaraja comments on this by saying....

  Læs mere »
 2. Påfuglen går forud for Saraswati og fortæller verden om hendes fødsel.

  Påfuglen går forud for Saraswati og fortæller verden om hendes fødsel.

  I begyndelsen var der kaos i universet.

  Af Yogalove Blogger Soham

  Alt eksisterede i sin opløste og flydende form. Brahma, Skaberen, tænkte for sig selv “Hvordan bringer jeg orden til dette kaos?”

  Og Devi, Gudinden svarede “Med viden og visdom!” Fra hendes oprindelige uendelig form gjorde Devi sig lille som et sesam frø og lagde sig til hvile i munden på Brahma.

  Her begyndte hun at tage en ny form, en metamorfose af episke proportioner. Så en dag, da hun var klar, trådte hun ud af Brahmas store mund, som ud af en dør.

  Kosmiske kaos og den visdom og skønhed der lå deri.

  Hendes kommen blev bebudet af en dansende påfugl og hun red på en hvid svane. Hun bar en smuk hvid sari samt en mala af rosa perler.

  I den ene hånd holdte hun en samling af hellige tekser og i den anden en veena, et musik instrument med strenge og en svanebøjet hals. Gudinden sagde “viden og visdom hjælper en til at se muligheder der, hvor man før kun så problemer” og unde....

  Læs mere »
 3. Dinacharya

  Dinacharya

  Denne ide kaldes dinacharya

  Soham - Yogalove.dk blogger 09/04/2013

  De sidste par uger har jeg hygget mig med et koncept fra ayurvedaen, en søstertradition til yoga. Denne ide kaldes dinacharya. På sanskrit betyder dina "dag" og acharya "guidelines, opførsel, lede eller føre".

  Studerer man yderlige dettte koncept støder man på et super interessant betragtning; nemlig at døgnet dele i to store faser.

  En dags fase og en nat fase.

  Længden af disse vil selvfølgelig variere alt efter hvor på kloden du bor men det er nu også her hvor ayurvedaen ekstra spændende for mig, da den derfor inviterer mig til at udforske de etablerede koncepter og tænke dem ind i min hverdag.

  Disse to faser inddeles hver i 3 perioder på hver 4 timer og til hver af dem knyttes der en dosha og nogle kvaliteter.

  Et skema over dette kunne se sådan ud:

  Dags Fasen:

  1. 06.00-10.00 Kapha
  2. 10.00-14.00 Pitta
  3. 14.00-18.00 Vata

  Nat Fasen:

  ....

  Læs mere »
 4. Mantra

  Mantra

  Mantra som Velsignelse

  Soham Yogalove.dk blogger • 24/09/2013

  Velsignelser skænkes og modtages overalt omkring os. Naturen kan velsigne din picnic med solskin eller haven med et regnvejr.

  Rejser, beslutninger om karriereskift, drømmen om at tage en yogalæreruddannelse og andre beslutninger kan velsignes af familie og venner eller en partner.

  Alle har evnen til at skænke denne støtte, medvind, velvilje og positive energi.

  Da jeg lige var flyttet hjemme fra og begyndte på madlavning i den helt store stil, var det af og til nødvendigt med et lille ekstra boost og velsignelse til det som kom ud af mine mange forsøg. Dengang var det ketchup!

  Senere blev jeg introduceret via min Guru til den kraft der ligger i mantras og det at repetere dem. Ligesom ketchup, solskin, regn og andre velsignelser oplever jeg at mantra recitering har evnen til at velsigne en rejse, begyndelsen på noget nyt....

  Læs mere »
 5. Restorativ Yogalæreruddannelse i Hamsa Yoga Studio

  Restorativ Yogalæreruddannelse i Hamsa Yoga Studio

  Restorativ Yogalæreruddannelse i Hamsa Yoga Studio

  Soham Hamsa Yoga Studio - Yogalove.dk blogger

  "En yogi er et menneske der lærer at gå med hvad livet bringer og bruger det som brændstof til at opløfte sig selv, sine nære og verden.

  Gennem hatha yoga ankommer man på yogamåtten, og selv om hjertet er revet åbent eller dækket af sorg, så praktiserer man feks Kobra og den simple glæde ved at åbne brystet kan opstå, eller styrke og mod kultiveres gennem Planken.

  Yoga har et kæmpe helende potentiale, og opstår den noble lyst til at hjælpe dig selv og andre, så er dette kursus noget for dig.

  Ønsker du grundlæggende at være lyset for enden af en tunnel, så kan vi vise dig en meget effektiv måde at tænde det lys og bruge det til at guide med.

  Restorativ yoga er en form for hatha yoga, hvor krop og åndedræt danner de primære komponenter i den alkymi der heler hele dit væsen. Restorativ....

  Læs mere »
 6. Hrdaya

  Hrdaya

  Hjertet som Symbol

  Soham Yogalove.dk blogger 11/01/2013

  Hjertet er et centralt symbol i den yoga som undervises i Hamsa Yoga Studio og mange andre steder. Det sanskrit ord som yoga traditionen bruger for hjerte er hrdaya.

  Studerer man ordets oprindelse finder man i indoeuropæisk en grundform der hedder * kerd- og i forskellige sprog dukker det op som kardia (oldgræsk), sirt (armensk) og sirdis (litauisk) samt de germanske sprog med former som herta (oldsaxisk) og hjarta (oldnordisk).

  Dette symbol eller begreb spiller en væsentlig rolle for forståelsen af yoga og der er skrevet meget om det i forskellige tekster fra omkring 1000 tallet, især af de forfattere, poeter, mystikere og filosofer hvis ideer senere er blevet kendt som en strømningen inden for Hinduisme kaldt Tantra....

  Læs mere »