Louise Fjendbo

  1. Yogalæreruddannelse hos Yogaliving

    Yogalæreruddannelse hos Yogaliving

    Yogalæreruddannelse hos Yogaliving

    Vi har spurgt Yogaliving om indhold, pris, varighed og specialer på deres yogauddannelse. Læs med her og bliv klogere på Yogaliving ’s yogauddannelse.

    Hvilken yogalærer uddannelse har du/ I selv taget?

    Åse Kristensen (Hathayoga uddannelse  2 år) og Jordan Bloom 200 timers TT plus et utal af kurser og immersions hos Jordan Bloom gennem de sidste 10-20 år

    Hvordan beskriver i overordnet jeres yogalæreruddannelse?

    - En grundig uddannelse i yogaens alignment og kroppens biomekanik suppleret med yogafilosofi og yogaspecifik anatomi. Vores uddanelse bygger på en dyb viden om hensigtsmæssig bevægelse og at skabe balance mellem smidighed og styrke. Bevægelse i Full Range of Motion for at undgå skader i passive stræk.

    Yogalæreruddannelsen lægger vægt på teknik og viden om hvordan man muskulært skal støtte leddene når....

    Læs mere »
  2. Vasisthasana - Sideplanken

    Vasisthasana - Sideplanken

    Sideplanken Vasisthasana

    Af Louise Fjendbo

    Jeg vil gerne videregive dig en fortælling om yoga-øvelsen Vasisthasana eller sideplanken.

    Historien har jeg fra en af mine dygtige yogalærer-kolleger Dinah Brunvold, som i sin eksamensopgave på min uddannelse skrev om denne øvelse.

    Jeg kendte ikke denne myte, før jeg læste hendes opgave. Og sådan kan man lære så utrolig meget af sine elever. :-)

    Vasisthasana er sanskrit-navnet på en yogastilling sideplanken. Navnet kan oversættes til: Den aller bedste, allerdygtigste eller allerrigeste.

    Stillingen er opkaldt efter en indisk vismand, Maharishi Vasistha, som optræder i en af de gamle Hindutekster (Yoga Vasistha) fra den Vedantiske filosofi.

    Fortællingen udgør efter sigende en samtale mellem Vasistha og prins Rama. Og temaet for deres samtale er, hvordan yoga kan hjælpe mennesker med at opnå frigørelse. Vasisthas hovedbudskab er, at mennesket har en egen fri vilje og at man gennem anstrengelse, vil....

    Læs mere »
  3. Barnets liv leves i bevægelse.

    Barnets liv leves i bevægelse.

    Yogiblogger indlæg: Barnets liv leves i bevægelse.

    Af Yogiblogger Louise Fjendbo

    Yogaens indstilling til bevægelse er på mange måder som barnets.

    Små børn bevæger sig ikke for at tabe sig eller for at se ud på en bestemt måde. Barnets liv leves i bevægelse. Det bevæger sig for at undersøge verden. Det lærer ved at være i bevægelse, og det udtrykker sig igennem bevægelse.

    Prøv fx at iagttage et barn, der leger på en græsplæne, og se, hvordan det eksperimenterer med nye, anderledes bevægelser, hvordan det har en nysgerrighed for at finde ud af, hvilke muligheder kroppen har:

    ”Gad vide, om jeg kan kravle sidelæns ligesom en krabbe eller kravle op i det dér træ ligesom en abe”?

    ....

    Læs mere »
  4. Yogaretreat

    Yogaretreat

    Yogaretreat  at træde ud af stimulansernes parallelvirkelighed og ind i virkelighedens virkelighed

    Af Yogalove blogger Louise Fjendbo

    Jeg er mor til en 8-årig. Han elsker at forsvinde ind i spil, film og andre passive stimulanser uden fysisk aktivitet og kreativitet. Han kan uden problem tilbringe en hel dag foran sin skærm, hvis jeg ikke stopper ham.

    Når jeg synes, at han har siddet længe nok passivt, beder jeg ham, som alle andre mødre, om at slukke. Det er som regel forbundet med en vis protest.

    Han opfører sig først som en afhængig, der nægtes sit stof. Han savner sin stimulans. Der kommer en tomhedsfølelse i hans hjerne. Han savner sin parallelvirkelighed. Han savner at flygte væk fra sig selv, sin autencitet og sin krop.

    Den tomhed beskriver han som kedsomhed og savn. Når han så har kedet sig et stykke tid, så begynder han at....

    Læs mere »
  5. Så snart du mærker vreden

    Så snart du mærker vreden

    Hvad vil det egentlig sige, at vi lærer os selv bedre at kende, når vi praktiserer yoga?

    Yogiblogger Louise Fjendbo 15/07/2013

    Det må lyde som en kliche for folk, der ikke selv praktiserer yoga. Hvordan kan man blive klogere på sig selv ved at strække og styrke kroppen?

    Forskellen på yoga og fx badminton er, at vi ikke praktiserer for at få en bold over nettet. Vi har ikke noget mål. Og vi skal ikke konkurrere med nogen.

    Istedet arbejder vi med opmærksomhed på kroppen, sindet og åndedrættet samtidig, mens vi bevæger os. Bevægelsen vækker følelser, stemninger og tanker, som viser os noget om vores karakter og sindstilstand.

    Vi kan fx være i et dybt stræk og opleve vrede, stå på hænder og blive konfronteret med angst, komme ud af en bagoverbøjning og føle en kæmpe forløsning.

    Sukha er sanskritordet, der betyder afspændt, tilfreds, nydelse..

    At praktisere yoga er bla. at konfrontere sig med og undersøge disse og mange andre følelser. Vi s....

    Læs mere »
  6. vinterboost

    vinterboost

    Det ultimative vinterboost til din yogapraksis

    Louise Fjendbo 05/02/2013

    Mine elever spørger mig ofte, hvad man kan spise/drikke før man praktiserer yoga, hvis man er helt energiforladt eller bare vildt sulten. Tom mave er jo som bekendt det bedste at praktisere yoga på. (Selv om jeg nu elsker at stå på hovedet eller hænge med hovedet nedad, efter at jeg har spist...)

    Stort udvalg i Yogaudstyr Hurtig levering. Køb i dag.

    Mine morgener er for tiden fyldt med amning, babygrød og en dreng, der skal have madpakke med i skole og tidligt ud af døren.

    Så valget står gerne mellem et bad eller morgenmad, selv når morgenen starter kl. 5.

    Jeg har derfor min drink med i en flaske og kan drikke af den, mens jeg underviser mine morgenhold.

    Denne vinterboost  drik har holdt mig kørende hele vinteren med masser af energi, løbeture, yoga, minus middagslur, på arbejde selv....

    Læs mere »
  7. SHIVA OG SHAKTI BYDER OP TIL DANS I 2013

    SHIVA OG SHAKTI BYDER OP TIL DANS I 2013

    Yoga et frirum

    Louise Fjendbo - Yogalove.dk blogger 07/01/2013

    Der var engang én af mine elever, der sagde til mig, at hans yogapraksis er det eneste sted han føler, at han kunne være virkelig sensitiv. En hjerteskærende, ærlig og sårbar udmelding, som det kræver styrke at formulere.

    Jeg tror at Yoga, for mange af os, på samme måde er et frirum, hvor vi kan søge ind og mærke nogle af de sider, som vi til daglig ikke er i kontakt med. En fysisk og mental scanning af vores indre. Hvad gemmer der sig derinde? Hvilke følelser og oplevelser ligger der gemt bag spændinger og manglende kontakt til kroppen.

    Ved at åbne og strække kroppen kan vi skrælle lag for lag af og komme ind der, hvor alt det vi ikke viser eller mærker til daglig, kommer til syne. Men det kommer kun til syne, fordi vi er stærke og har modet til at være bløde og åbne. At praktisere yoga er som at træde ind i et rum....

    Læs mere »