Ann-Charlotte Monrad

 1. Lockdown Yoga

  Lockdown Yoga

  Lockdown Yoga

  Af Yogalove Ann-Charlotte Monrad

  Onsdag d. 11. marts burde landets yogalærere egentlig have jublet.

  Det vi prøvede at overbevise vores elever om at gøre i hver eneste klasse – at være fuldt til stede i nuet – var endelig en realitet, og den var endda påkrævet af staten.

  Vi blev dog alle i løbet af ganske få øjeblikke klar over, at mens det er fuldkommen fantastisk at give sig selv små øjeblikke af totalt nærvær i en yogapraksis, så er den tilgang ret meget sværere at overføre til en almindelig hverdag.

  Uanset hvor gode vi er til at være i nuet, har langt de fleste af os brug for en eller anden form for fremtidsplan, både i forhold til vores arbejdssituation, vores fritidsinteresser og vores møder med dem, vi holder af.

  Når vi mister muligheden for at være medbestemmende i forhold til vores fremtid, bliver livet lige pludselig udfordrende på en måde, der er virke....

  Læs mere »
 2. En yoga, der bare er din - tips til en hjemmepraksis

  En yoga, der bare er din - tips til en hjemmepraksis

  Yoga hjemme i stuen - En yoga, der bare er din - tips til en hjemmepraksis

  Af Ann Charlotte 

  For os, der elsker yoga, er det at blive budt velkommen på sin måtte af en dedikeret yogalærer, der guider os på en rejse igennem kroppen, en af de bedste gaver, vi kan give os selv, uanset om vi er til det stille, det stærke eller det tempofyldte.

  Det kan være mere end svært at få fornemmelsen fra klasserne med ind på stuegulvet derhjemme, selvom der efterhånden er masser af yoga at finde på nettet og nemt at lave yoga hjemme i stuen.

  Men af og til snyder vi os selv for det gavnlige ved en hjemmepraksis, Yoga hjemme i stuen fordi vi tænker, at det skal føles på samme måde, som når vi er til yoga i et studie: Stemningen i rummet, lærerens melodiske stemme, energien fra de andre og ikke mindst det at det ikke er dig, der har ansvaret for de nullermænd, du måske får øje på undervejs når du laver yoga hjemm....

  Læs mere »
 3. Hold øje med Yoga hjælper

  Hold øje med Yoga hjælper
  Yoga hjælper

  Af Ann-Charlotte Monrad

  For mange af os yogaelskere er yogaen det sted, hvor vi finder nærvær, ro og styrke midt i en travl hverdag.

  Yoga får tit skudt i skoene at det både er en selvcentreret og overskudsagtig syssel, som kun udøves af folk med oceaner af tid. Som yoginien, der i sin bæredygtige silkekimono booker en rejse til Bali og laver et instagram-opslag med sig selv i en blæret armbalance krydret med et Rumi-citat, mens hun koger vand til en matcha/havremælks-latte og surdejsspeltbollerne hæver. Det sværeste spørgsmål hun skal tackle den dag er om der skal plukkes brombær i haven til en soyaprotein-smoothie, eller om dem fra Irma fra i forgårs stadigvæk duer.

  Jeg kan selvfølgelig ikke tale for andre end mig selv, men som fuldtidsyoga

  ....
  Læs mere »
 4. Festival Optakt: Ann-Charlotte indehaver af Prana Yoga Shala

  Festival Optakt: Ann-Charlotte indehaver af Prana Yoga Shala

  Prana Yoga Shala - Dig og din yoga – med Ann-Charlotte indehaver

  Hvilke yogaformer underviser du i ?

  Jeg underviser i vinyasa, yin flow og restorativ yin Jeg har også undervist i ashtanga i 17 år, men stoppede med det sidste år.

  Hvorfor netop dem?

  Jeg oplever at det mix af yogaformer, jeg underviser i, giver os alt det, vi har brug for: Styrke, bevægelse, smidighed og ro, og det er en gave at kunne tilpasse yogaen efter humør, årstid, energiniveau mm.

  Hvad kan man som deltager på Copenhagen Yoga Festival forvente at opleve ved at komme til din klasse ?

  På min vinyasa-klasse inviteres du til et dejligt møde med din stabiliserende muskulatur, samt en oplevelse af at det fantastiske univers lige under din hud er i centrum....

  Læs mere »