Når vi forener os med nogen, noget eller os selv, skaber vi en helhed, som kan være klangbund for en eksistentiel mening. Skal vi for alvor lykkes med denne mission, behøver vi faktisk kun at efterleve to nøgleord; ansvar og tillid. Du skal tage ansvar og handle, hvor det er dig muligt, og så skal du slippe dét, du ikke kan kontrollere – og have tillid til naturvidenskaben, Universet, Gud, skæbnen eller hvem eller hvad, der nu giver mening for dig at læne dig ind i. Hvis du gør dét, finder du den indre ro, som mange søger i jagten på ”at forene”.
Du er selv herre over, om du vælger at sætte dine fødder på din yogamåtte, om du husker at lægge pauser ind i løbet af din hverdag, hvor du lige tjekker ind på din vejrtrækning, om du spiser sundt og sover nok.
Men du er ikke herre over, om du bliver ramt af sygdom, om chefen giver dig de mindst ønskede opgaver, eller din kat bliver kørt over. Du må blot have tillid til, at det ikke sker....
Af Ulla Steen
Er du sulten, kan du på få minutter varme din mad op i en mikroovn eller køre forbi McDonalds og få langet en burger ud. Butikker er åbne alle ugens dage, nogle endda døgnet rundt, du kan optage et kviklån og og få det overført til din konto med det samme, sexpartnere leveres med et swipe, kærestebrev med et klik o.s.v. Vi behøver ikke vente på noget som helst!
Den 11. marts ændrede alt dette sig. Med et slag, blev alt aflyst. Vi kunne ikke længere bevæge os frit, tage på festivaler, koncerter eller deltage i fester.
Som i en apokalyptisk Hollywood-film indtog den lille røde Corona virus scenen og....
Af Yogalove Ann-Charlotte Monrad
Onsdag d. 11. marts burde landets yogalærere egentlig have jublet.
Det vi prøvede at overbevise vores elever om at gøre i hver eneste klasse – at være fuldt til stede i nuet – var endelig en realitet, og den var endda påkrævet af staten.
Vi blev dog alle i løbet af ganske få øjeblikke klar over, at mens det er fuldkommen fantastisk at give sig selv små øjeblikke af totalt nærvær i en yogapraksis, så er den tilgang ret meget sværere at overføre til en almindelig hverdag.
Uanset hvor gode vi er til at være i nuet, har langt de fleste af os brug for en eller anden form for fremtidsplan, både i forhold til vores arbejdssituation, vores fritidsinteresser og vores møder med dem, vi holder af.
Når vi mister muligheden for at være medbestemmende i forhold til vores fremtid, bliver livet lige pludselig udfordrende på en måde, der er virke....
Af Jens Bache
Når du deltager i en workshop, så handler det generelt om at forbedre noget, som kan være en āsana eller et oplevet problem eller frygt for at gøre noget, at uddybe vores viden om yoga, eller nysgerrighed efter at kende læreren, at blive set af ham, om han eller hun kan hjælpe os med et særligt problem, møde nye venner, at dele gode oplevelser med vores nuværende venner, møde de andre på Astanga yoga workshoppen og være en del af noget større og anderledes end vores normale rutine.
Alt dette sker ved at deltage på en workshop med Sharathji, og vi taler her om klasser med talt første serie, hvor der er mange deltagere, som han hjælper personligt med at komme ind i en stilling
Liv Tronhjem har succes med at tilbyde unge yoga i Svendborg. Det giver fred, ro og er god træning, siger hun.
Unge mennesker i dag er udsat for et helt enormt pres, som yogaen kan lette. Det er Liv Tronhjems erfaring som uddannet og certificeret yogalærer i Studio Flow. Her har hun et ugentligt hold for unge mellem 13 og 18 år, der dels gerne vil dyrke teenage yoga, fordi det er afslappende og godt for det fysiske velbefindende, men i den grad også gavner det mentale helbred.
De er kort sagt pressede og lider måske endda af angst og søvnløshed og kroppen svarer med smerter, stivhed. Alt sammen er noget, som de siger bliver bedre, når de dyrker yoga. De fortæller, at det at gå til yoga giver et frirum, hvor de bare kan være sig selv, fortæller Liv Tronhjem.
De har i hvert fald brug for det, mener hun og tilføjer, at det næsten kan være lidt hje....
Af Yogalove blogger Ulla Steen
Den 24. december fejrer vi fødselsdag for en Siddha, en fredsbebuder - en spirituel mester, som blev født for ca. 2018 år siden.
Det budskab som dengang blev bragt til menneskeheden, var meget lig det, som buddhistiske munke, indiske guruer og Dalai Lama for den sags skyld, har til vor tids mennesker..... Enkelhed, ydmyghed og næstekærlighed.
Da vores Siddha blev født i år 0, var Romerriget i opløsning på grund af dekadence,
materialisme, sociale og religiøse forandringer. Det ligger snublende nært at trække en parallel til vores tid - lige nu i 2018. Når troen og spiritualiteten skubbes længere og længere bort til fordel for grådighed og umenneskelighed, er der en stor risiko for, at det enkelte menneskes eneste mål i livet er drevet af beg
Meditation for rensning af “The Arcline” og Karmiske ophobninger
Følg venligt denne meditationsguide undervist første gang af Yogi Bhajan August 1996.
Siddestilling og mudra: Sid i Easy Pose med ret ryg. Lad overarme og albuer være afspændte og lad underarmene strække lige ud fra kroppen. Håndfladerne åbne og pegende op mod himlen. Lad nu håndfladerne samle sig til en lille skål og placer dem ca. 10 cm over knæene.
Bevægelse: Skub armene op, stræk hænderne og armene så langt bagover skuldrene som du kan. Det er lidt ligesom du løfter vand op fra punktet over knæene og kaster det bagover dine skuldre, mens du giver et lille skub med håndleddene.
Gentag bevæg
For os, der elsker yoga, er det at blive budt velkommen på sin måtte af en dedikeret yogalærer, der guider os på en rejse igennem kroppen, en af de bedste gaver, vi kan give os selv, uanset om vi er til det stille, det stærke eller det tempofyldte.
Det kan være mere end svært at få fornemmelsen fra klasserne med ind på stuegulvet derhjemme, selvom der efterhånden er masser af yoga at finde på nettet og nemt at lave yoga hjemme i stuen.
Men af og til snyder vi os selv for det gavnlige ved en hjemmepraksis, Yoga hjemme i stuen fordi vi tænker, at det skal føles på samme måde, som når vi er til yoga i et studie: Stemningen i rummet, lærerens melodiske stemme, energien fra de andre og ikke mindst det at det ikke er dig, der har ansvaret for de nullermænd, du måske får øje på undervejs når du laver yoga hjemm....
Yogaøvelser og guide til flow og frihed u nakke og skuldre
Vivi Lund Jacobsen
De umiddelbare tanker om årsagerne til smerter i nakke og skuldre er uhensigtsmæssig brug og belastning af musklerne i selve nakke- og skulderområdet.
De mindre indlysende, men mindst lige så vigtige årsager, finder vi, når vi følger kroppens imponerende mønster af bindevæv. Bindevævet fletter alle kroppens dele sammen som et spindelvæv; hvis du trækker i det ene hjørne, kan du se resten bevæge sig. Er noget fanget i et spindelvæv, klistrer spindelvævet sig fast rundt om det, og bevægeligheden i spindelvævet mindskes. På samme måde fungerer dit bindevæv; bindevævet kan nogle steder klistre sammen og derved forhindre et frit flow i andre dele af kroppen. Når bindevævet klistrer sammen, sker det ofte som en konsekvens af gensidige, belastende eller manglende bevægelser, og det giver stivhed og smerter.
Gode yoga øvelser mod anspændt nakke og skuldre
Af Ann-Charlotte Monrad
For mange af os yogaelskere er yogaen det sted, hvor vi finder nærvær, ro og styrke midt i en travl hverdag.
Yoga får tit skudt i skoene at det både er en selvcentreret og overskudsagtig syssel, som kun udøves af folk med oceaner af tid. Som yoginien, der i sin bæredygtige silkekimono booker en rejse til Bali og laver et instagram-opslag med sig selv i en blæret armbalance krydret med et Rumi-citat, mens hun koger vand til en matcha/havremælks-latte og surdejsspeltbollerne hæver. Det sværeste spørgsmål hun skal tackle den dag er om der skal plukkes brombær i haven til en soyaprotein-smoothie, eller om dem fra Irma fra i forgårs stadigvæk duer.
Jeg kan selvfølgelig ikke tale for andre end mig selv, men som fuldtidsyoga
....