Artikler

 1. Yogaens hensigt

  Yogaens hensigt - sådan får du en god praksis

  Yogaens hensigt er ”at forene”.

  Når vi forener os med nogen, noget eller os selv, skaber vi en helhed, som kan være klangbund for en eksistentiel mening. Skal vi for alvor lykkes med denne mission, behøver vi faktisk kun at efterleve to nøgleord; ansvar og tillid. Du skal tage ansvar og handle, hvor det er dig muligt, og så skal du slippe dét, du ikke kan kontrollere – og have tillid til naturvidenskaben, Universet, Gud, skæbnen eller hvem eller hvad, der nu giver mening for dig at læne dig ind i. Hvis du gør dét, finder du den indre ro, som mange søger i jagten på ”at forene”.

  Du er selv herre over, om du vælger at sætte dine fødder på din yogamåtte, om du husker at lægge pauser ind i løbet af din hverdag, hvor du lige tjekker ind på din vejrtrækning, om du spiser sundt og sover nok.

  Men du er ikke herre over, om du bliver ramt af sygdom, om chefen giver dig de mindst ønskede opgaver, eller din kat bliver kørt over. Du må blot have tillid til, at det ikke sker....

  Læs mere »
 2. Giv os yogafællesskabet tilbage!

  Giv os yogafællesskabet tilbage!

  Af Vivi Lund Jacobsen ( Mind Full of Yoga)
  Yogalærer & Master i Sundhedsfremme (MSF)

  Yogafællesskabet

  I denne coronatid, der efterhånden synes uendelig, er mange ramt af utryghed på helt eksistentielle parametre; rammes mine nærmeste af sygdom, mister jeg mit job og bliver verden nogensinde helt sig selv igen?

  Disse tanker er lige præcis det stof, som bekymringer er gjort af. Bekymringer, der kan føre til angst og andre store mentale belastninger.

  Alle disse aktive tanker kræver noget passivt – og hvad er mere nærliggende end at tænke på yoga, som er kendt for at kunne stilne sindets bevægelser. Men udfordringen er, at den passive pendant til det stormende tankemylder faktisk kræver en aktiv indsats.

  Det kræver, at du prioriterer din tid, at du mobiliserer en tro på, at der er en måde at håndtere bekymringe....

  Læs mere »
 3. Yoga er en øvelse. - Ikke kun en fysisk øvelse.

  Yoga er en øvelse. - Ikke kun en fysisk øvelse.

  Da coronaen ramte os blev vi alle testet.

  Men en øvelse i at håndtere livet og få det bedste ud af det - også når det er svært (det er det min seneste bog handler om).

  Af Louise Fjendbo Jørgensen - Yoga teacher and owner of Yogaliving

  Testet i tålmodighed, ro, handlekraft, mental styrke, positiv tænkning osv. Yogaen og dermed mit arbejde blev ligeledes testet.

  Virker skidtet? Kunne vi bruge yogaen, bevægelsen, kropsligheden til at få styrke og tilpasse os et nyt og overraskende kaos? Jeg har før været i dybe livskriser. Og som yogi er det en del af arbejdet at kigge indad.

  Hvordan håndterer jeg denne krise? Hvilken vej går jeg? Bliver jeg passiv? Går jeg i panik eller modstand? Får tankerne lov til at trække mig ned i depression? Lukker jeg kroppen ned

  Nedlukningen stillede også et ukomfortabelt spørgs....

  Læs mere »
 4. Yogalærer fra hjertet

  Yogalærer fra hjertet

  Yogalærer fra hjertet - grundyogauddannelse på 125 timer

  Læs mere om Yogalæreruddannelse Yogalærer fra hjertet - grunduddannelse på 125 timer hos Kirstine Stenvad Yoga tlf. 22260480 mail: namaste@kirstinestenvad.dk

  Hvilken yogauddannelse har du/ I selv taget?

  Mine yogauddannelser: 265t Hatha Flow TT + 80t Chandra TT + 60t Yin immersion + 100t børneyoga TT + 50t restorative yoga and therapeutic vinyasa TT + 300t advanced TT + 60t yoga nidra TT (dertil kommer kurser og uddannelser i ayurveda, thai yoga massage, anatomi m.m.)

  Hvordan beskriver i overordnet jeres uddannelse?

  Drømmer du om at undervise yoga fra hjertet? –

  At stå i dig selv med alt det DU er og undervise en yogaklasse med lige præcis det, du ønsker at give videre?

  Eller måske vil du gerne nå dybere i din egenpraksis og mærke den komme helt rent fra hjertet?

  Enhver rejse starter med et skridt, og det før....

  Læs mere »
 5. Yogalærer i Corona tid

  Yogalærer i Corona tid

  Yogalærer i Corona tid

  Af Ulla Steen

  Er du sulten, kan du på få minutter varme din mad op i en mikroovn eller køre forbi McDonalds og få langet en burger ud. Butikker er åbne alle ugens dage, nogle endda døgnet rundt, du kan optage et kviklån og og få det overført til din konto med det samme, sexpartnere leveres med et swipe, kærestebrev med et klik  o.s.v. Vi behøver ikke vente på noget som helst!

  Vi bliver bombarderet med begivenheder og muligheder i en konstant strøm.

  Den 11. marts ændrede alt dette sig. Med et slag, blev alt aflyst. Vi kunne ikke længere bevæge os frit, tage på festivaler, koncerter eller deltage i fester.

  Som i en apokalyptisk Hollywood-film indtog den lille røde Corona virus scenen og....

  Læs mere »
 6. Lockdown Yoga

  Lockdown Yoga

  Lockdown Yoga

  Af Yogalove Ann-Charlotte Monrad

  Onsdag d. 11. marts burde landets yogalærere egentlig have jublet.

  Det vi prøvede at overbevise vores elever om at gøre i hver eneste klasse – at være fuldt til stede i nuet – var endelig en realitet, og den var endda påkrævet af staten.

  Vi blev dog alle i løbet af ganske få øjeblikke klar over, at mens det er fuldkommen fantastisk at give sig selv små øjeblikke af totalt nærvær i en yogapraksis, så er den tilgang ret meget sværere at overføre til en almindelig hverdag.

  Uanset hvor gode vi er til at være i nuet, har langt de fleste af os brug for en eller anden form for fremtidsplan, både i forhold til vores arbejdssituation, vores fritidsinteresser og vores møder med dem, vi holder af.

  Når vi mister muligheden for at være medbestemmende i forhold til vores fremtid, bliver livet lige pludselig udfordrende på en måde, der er virke....

  Læs mere »
 7. Hybensmoothie med æble og gulerød

  Hybensmoothie med æble og gulerød

  Hybensmoothie med æble og gulerød

  2 store spsk. Hybenmarmelade (hjemmelavet) eller 2 dl rensede hybenskaller, eller 2 spsk. hybenpulver

  1 1/2 gulerod

  1 æble uden skræl og kernehus (kan udelades)

  2-3 dl vegetabilsk 'mælk'

  1 banan

  Evt. 1 spsk mandelmel eller proteinpulver (evt. collagenpulver)

  Evt 1 spsk hørfrøolie

  Sådan laver du en hybensmoothie

  Blend og server.

  Collagen er en vigtig byggesten i vores bindevæv, i vores sener, hud, ledbånd, knogler og blod.

  Vi er meget afhængige af collagen for at få stærke og sunde muskler, organer, led, knogler, negle, hud og hår.

  Det er med til at give styrke og elasticitet. Vores knoglevæv består af 36 % collagen. Vores hud består af 75 % collagen. Det er vigtigt at hold....

  Læs mere »
 8. Yoga-hvaffor noget

  Yoga-hvaffor noget

  Yoga Games - Yoga-hvaffor noget

  Af Astrid Krysfeldt Hansen

  Savnede du årets store danske yogabegivenhed Yogafestivalen på Tiøren i sommer, så er der rigtig godt nyt. For til marts kommer Yoga Games til København, og en af kræfterne, der står bag det, er danske Stina Madelaire, som siden 2011 har arrangeret Yogafestivalen sammen med to andre ildyogasjæle.

  Og selvom Yoga Games på mange måder er et andet koncept, så sætter Stina Madelaire alt ind på, at den samme gode stemning skal gennemsyre DGI-byen, hvor Yoga Games bliver afholdt 20.-22. marts 2020.

  ”Yoga Games har en anden appel end Tiøren, hvor det var udendørs, og man ikke vidste, om det ville regne, eller om solen ville skinne, og selve formatet var lidt mere flydende. Det her er en konference, hvor vi også mege....

  Læs mere »
 9. Yoga Games Malmø lækker weekend med yin og yang

  Yoga Games Malmø lækker weekend med yin og yang

  Yoga Games Malmø - En weekend med yin og yang

  Det svenske koncept, Yogagames har bredt sig til Malmø og det var en fin premiere, selv om det var lidt kedelige omgivelser i et messecenter. Hvis man vil have smuk by og udsigt er Stockholm et bedre bud. Yogaen var til gengæld fin og med fokus på yin yogaen blev det en god oplevelse.

  På yogasprog er der masser af yang-energi i de fleste moderne menneskers liv.

  Man skal præstere, sætte mål, nå mål, have kalendere til at passe sammen og børn, der skal hentes og så videre. Yang forstås som kraftfuld, udadvendt energi, der er forbundet med mange menneskers hverdagsliv i dag.

  Yang er nødvendigt for at klare hverdagen, for mænd såvel som kvinder.

  Og selv om yang-kraften ses som maskulin, så er....

  Læs mere »
 10. “Go where you haven’t gone before!”

  “Go where you haven’t gone before!”

  Der er yoga-instruktører i verdensklasse på programmet, når Yoga Games kommer til København i marts 2020. Rusty Wells fra San Francisco er en af dem.

  af Christina Majcher

  Til marts kommer Skandinaviens største yogaevent – Yoga Games – til København for første gang. Den tre dage lange yogafestival har et bugnende program, hvor der er plads til begyndere, men hvor også rutinerede entusiaster får mulighed for at prøve nye ting.

  En af de lærere, man kan opleve flere gange i løbet af de tre dage, er den San Francisco-baserede Rusty Wells, som underviser i sin egen yogastil, Bhakti Flow. I oktober 2019, på sin vej mod Yoga Games i Malmø, kom han forbi København for at lede en times workshop, der kunne fungere som en smagsprøve på, hvad man kan forvente sig....

  Læs mere »