Lars Damkjær

 1. det modsatte af at multitaske

  det modsatte af at multitaske

  Shamatha – det modsatte af at multitaske

  Af Yogalove.dk blogger Lars damkjaer

  Så. Nu er telefonen slukket. Mailprogrammer og Facebook ligeså. Det er tid til at fokusere og til at praktisere det modsatte af at multitaske. Det er tid til: Shamatha.

  Shamatha er en buddhistisk meditationsform, der har været praktiseret i mere end 2500 år. Formålet med denne træning er at øge koncentrationen og berolige sindet.

  Shamatha betyder fokuseret opmærksomhed og går kort fortalt ud på at rette opmærksomheden ind på et enkelt objekt eller fænomen. Dette kan være fx være åndedrættet, kroppen, lydene eller det at gå.

  Buddha videregav omkring 20 forskellige shamatha meditationer. Den mest udbredte er mindfulness på åndedrættet.

  Og hvad kan vi så bruge denne prakisis til i dag? Rigtig meget. Ja, jeg vil endda påstå mere end nogensinde før. Shamatha handler nemlig om det modsatte af at multitaske. Det handler om fordybelse.

  Alt....

  Læs mere »
 2. Pseodo-pauser kontra pauser der lader op

  Pseodo-pauser kontra pauser der lader op

   

  Forleden vendte jeg hjem fra et 80 timers Teacher Training med Sarah Powers.

  Af Yogalove.dk blogger og fotograf Lars Damkjær

  10 dage med masser af læring, yoga og meditation. Rammerne var den græske ø Paros, der i sin rå enkelthed og smukke natur støtter om en hverdag med praksis i højsædet. Sarah Powers kombinerer i sin ”Insight Yoga” Buddhismen, psykologi og yang/yin yoga.

  Mindfulness var en central del af forløbet og i den forbindelse også stilhed. Internet og telefon var ”no-go”.

  I mit arbejde som mindfulness coach og underviser har jeg efterhånden mødt hundredevis af danskere, der er ramt af en af tidens tendenser: En skrantende pausekultur.

  Vi holder nemlig alt for ofte pseudopauser. En frokostpause på sociale medier eller mails er nemlig ingen reel pause, for hjernen stimuler....

  Læs mere »