Ansigtscremer

Vil du have en smuk og velplejet hud, så er en ansigtscreme essentielt. En god ansigtscreme både fugter, plejer og beskytter, og så lægger den en godt udgangspunkt, hvis du bruger foundation eller pudder. Især om vinteren får din hud ekstra brug for fugt og pleje, da de lave temperaturer tørrer huden ud. Tør og misholdt hud kan give uren hud og bumser. Men en creme er ikke bare en creme, så det handler om at finde den, der passer til din hudtype. Har du tør, fedtet, uren eller sart hud? Din hud kan også være en kombination som fx blød og velplejet på kinderne, men ru og uren på i t-zonen – altså hage, næse og pande.
Der er ingen produkter, der matcher dit valg.

Da huden i ansigtet producerer en del mere fedt end huden på resten af kroppen, gør du klogt i ikke bare at anvende en bodylotion i ansigtet, men rent faktisk anskaffe dig den helt rigtige ansigtscreme. En god ansigtscreme uden parfume og parabener kan være fordelagtig, hvis du lider af allergi og ikke tåler parfume. Men i det hele taget er det rigtig godt at træffe et valg om at undgå den slags, da de kan virke hormonforstyrrende. Gå efter cremer, der er svanemærket – mærket markerer, at produktet er ét af de mest skadelige indenfor sin kategori. Vil du have en god ansigtscreme uden for meget kemi, så prøv hudplejeserien fra Andrea Elizabeth Rudolph: Rudolph Care. Her gås langt for at skabe de bedste produkter, så alt hvad du kan købe fra mærket er fri for de 26 allergene parfumestoffer, som miljøstyrelsen og EU advarer mod.

Der findes efterhånden også en del økologiske ansigtscremer, som plejer og fugter præcis lige så godt som konventionelle. Cremerne er fri for kemi og indeholder i stedet en række naturlige ingredienser, som er gavnlige for huden. Du skal dog være opmærksom på, at de fleste øko-certifikater på kosmetik- og hudplejeprodukter er udstedt af private certificeringsorganisationer, som selv bestemmer, hvornår produktet lever op til kravene. Derfor kan du finde et hudplejeprodukt, som kun indeholder en lille andel af økologiske ingredienser, men stadig har et øko-certifikat. Læs derfor ingredienslisten, hvis du vil være sikker på, at alle produktet kun indeholder økologiske ingredienser.