KØB YOGAUDSTYR HER / HURTIG LEVERING / FRI FRAGT VED KØB OVER 499 KR / PERSONLIG KONTAKT
0

Din kurv er tom

Yoga – ego – okay?

Yoga – ego – okay?

Anden dag på Yoga Games begyndte med halvanden times helt, helt anderledes yoga, end jeg er vant til. ikke de forskellige asanas som sådan, dem kendte jeg – men Rusty Wells, den verdenskendte underviser og opfinder af ’bhakti yoga’ er ikke for ingenting blevet kaldt lidt af en rockstjerne i yogaverdenen.

Masser af selvtillid, en ret veltrænet San Fransisco-solbrændt krop og et indledende kald ud i rummet: ”Have a selfie with your neighbour, come on. Find af new friend!”

I vores nordisk, måske mere nede på jorden og I hvert fald off-Instagram i yoga-shalaen var jeg ikke den eneste, der tøvede.

Hvad har manden gang i? Er det hele et stort show – og hvad med yogaens sjæl? Har egoet på scenen skubbet den ud på sidelinjen?

Både-og. Rusty Wells er en talende mand med selvtilliden i orden og en meget karismatisk yoga-personlighed. Han driver en klasse frem med sang, med høj musik (bl.a. Beatles, men det fungerede faktisk…) og et vinayasa-flow, som jeg aldrig har oplevet i så højt tempo. Krævende, interessant og utrolig lærerigt: Det, der umiddelbart kan synes som et kæmpe ego, der ’bare’ er blevet rigtig god til yoga og rejser verden rundt og lever af løsner langsomt kroppen op med sin yoga.

Og det fælles åndedræt, latteren, når øvelserne bliver for udfordrende og man må lade benet falde – gier plads for den rumlighed og ja – kærlighed, som Rusty Wells i den grad også eksponerer i sin undervisning:

At ægte forandring kun kan ske, når vi møder verden med et åbent hjerte og e åbent sind. At det er vores egoer, der farver verden I sort og hvid, og at det ikke er et tab at lytte til en, man ikke er enig med uden at manifestere sin egen mening.

 

Rusty Wells Yoga games 2018

Yoga handler om at lytte, reflektere – men også forandre, som han siger og det kan man virkelig, virkelig kun være enig i. Med flere nuancer i verden – med en større forbundethed mellem mennesker og blik uden fordomme, så var mange problemer i hvert fald mindre.

Om en perfekt downward dog eller forward fold kan gøre dén forskel, det er måske at strække den lidt. Men at Rusty Wells absolut ikke kun er en fyr med et behov for at vise, at han har trænet rigtig, rigtig meget yoga, det er helt sikkert.

Smittende, lidt eksotisk og meget anderledes, intens amerikansk oplevelse, der måske kan lære os kølige nordboer ikke at tage det hele så alvorligt. At latteren og smilet også er en måde at være forbundne på, og det har vi brug for. Og så er jeg i øvrigt stadig lidt øm i kroppen – Bhakti Flow presser ens forståelse af andre mennesker i nye retninger, mens også ens krop i nye retninger. God træning – og gode tanker.

 

Rusty Wells-workshop, Warrior of Love, Yoga Games Stockholm, lørdag.