2 store spsk. Hybenmarmelade (hjemmelavet) eller 2 dl rensede hybenskaller, eller 2 spsk. hybenpulver
1 1/2 gulerod
1 æble uden skræl og kernehus (kan udelades)
2-3 dl vegetabilsk 'mælk'
1 banan
Evt. 1 spsk mandelmel eller proteinpulver (evt. collagenpulver)
Evt 1 spsk hørfrøolie
Sådan laver du en hybensmoothie
Blend og server.
Vi er meget afhængige af collagen for at få stærke og sunde muskler, organer, led, knogler, negle, hud og hår.
Det er med til at give styrke og elasticitet. Vores knoglevæv består af 36 % collagen. Vores hud består af 75 % collagen. Det er vigtigt at holde huden elastisk, men desværre mister vores krop collagen allerede fra 25 års alderen, ved stress, kraftig sol og mangel på vitaminer og mineraler.
Collagen er let at få som et tilskud. Det fås i et smagsneutralt pulver fra brusken fra enten gris, ko eller fisk. Collagenpulver indeholder ca. 95 % protein pr. 100 gram, samt op til 19 forskellige aminosyrer. Jeg bruger det i stedet for et proteintilskud.
Det er fuldstændigt som at spise rå kagedej. Uhm!
Ingredienser
50 gram havregryn
30 gram cashew- eller mandelsmør
25 gram ahornsirup
1 spsk. kakaopulver eller 1 spsk. frysetørrede hindbær
1 knsp. salt
1 spsk. kokosolie
Evt. lidt vaniljepulver
Der findes forskellige muligheder indenfor plantedrikke til kaffe, kakao og te.
Risdrik, skumbar havredrik, mandeldrik og sojadrik er fine alternativer til mælk.
Risdrik er dog lidt tynd i konsistensen, men giver sødme til kaffe.
Skumbar havredrik er lidt tykkere konsistens og giver en flottere farve og smag til kaffe. Ikaffe fra Oatly er også fantastisk til latte og kaffe.
Sojadrikke har også en lidt tykkere konsistens, men de har en tendens til at skille, hvis kaffen er for varm. Mandeldrik er en del tykkere i konsistensen og har meget smag
Ingredienser
1 ½ - 1 tsk. kaffepulver
50 ml plantedrik efter ønske
Evt. 1-2 tsk. sukker eller ahornsirup
200 ml kogende vand
Fyld op med plantedrik efter ønske
Hæld kaffepulver i en kop med plads til 300 ml. Hæld plantedrikken i og rør rundt. Dernæst hældes kogende vand i. Hæld ekstra plantedrik i, til lidt under kanten. Servér.
Café latte med kakao. Uhm!
Ingredienser
1 ½ - 1 tsk. kaffepulver
½ tsk. kakaopulver
50 ml plantedrik efter ønske
Evt. 1-2 tsk. sukker eller ahornsirup
200 ml kogende vand
Fyld op med plantedrik efter ønske
Hæld kaffe- og kakaopulver i en kop med plads til 300 ml. Hæld plantedrikken i og rør rundt. Dernæst hældes kogende vand i. Hæld ekstra plantedrik i, til lidt under kanten. Servér.
Gurkemeje er en rigtig hjernerod! Den bidrager til de små grå, hukommelsen, præstationsevnen og opmærksomheden.
Ingredienser
1 tsk. stødt gurkemeje
½ tsk. kanel
⅛ tsk. kardemomme
⅛ tsk. vaniljepulver
1 knsp. salt og peber
1-2 tsk. sukker eller ahornsirup
200 ml plantedrik, gerne skumbar
150 ml vand
Sådan gør du: Varm krydderierne i 100 ml plantedrik, sirup og al vandet i en gryde. Skum de resterende 100 ml plantedrik eller varm det med i gryden.
Bland det hele i et krus og nyd!
Lav eventuelt en større portion. Brug ca. ½ spiseske pr. 350 ml væske.
Smager som brunkager.
Ingredienser
1 tsk. kanel
½ tsk. kardemomme
½ tsk. stødt ingefær
½ tsk. stødt nellike
Evt. 1 dr. appelsinolie eller 10 gram fintrevet appelsinskal
1-2 tsk. sukker eller ahornsirup
200 ml plantedrik, gerne skumbar
150 ml vand
Sådan gør du: Varm krydderierne i 100 ml plantedrik, sirup og al vandet i en gryde. Skum de resterende 100 ml plantedrik eller varm det med i gryden.
Bland det hele i et krus og nyd!
Lav eventuelt en større portion. Brug ca. ½ spiseske pr. 350 ml væske.