Dans og musik på Bali!

Bali spirit festival Fejr livet med yoga, dans og musik.

- skrevet af Barbara Szorad

Bali spirit festival afholdes en gang om året i Ubud (sidst i marts). Jeg havde først læst om festivallen sidste år i februar, hvor jeg drømte om at komme væk fra vinteren til et varmt og solrigt sted.

Hvilken dejlig kombination – tænkte jeg – at man samtidig kan dyrke yoga, danse, høre musik og muligvis møde en masse spændende mennesker!

Så i år, da jeg igen drømte om sommervejr og eventyr besluttede jeg at tage af sted – med en veninde. Vi er begge to yogalærere, så det var oplagt at tage på yogaferie sammen.

Vi fløj fra København til Singapore, hvor vi opholdt os i et par dage og derefter satte vi kursen mod Bali.

I Denpasar lufthavn blev vi hentet af en chauffør og kørt til vores hotel, Ubud Aura. Hotellet lå et dejligt, stille sted ved siden af en stor grøn rismark og imellem yogastudiet Yoga Barn og et wellness spa center. Til hotellet hørte også et dejligt swimmingpool med et par solsenge.

Dagen efter afhentede vi vores festivalpas og info-pakke på festivalkontoret, der lå skråt overfor den meget frekventerede cafe ved navn ”Kafe”, som er mødestedet for mange vesterlændinge og festivalgængere. Kafe er altid fyldt med mennesker.

Her kan du få både indonesiske retter og vestlig cafemad, men priserne er højere end på traditionelle balinesiske spisesteder.

Stort udvalg i Yogaudstyr Hurtig levering. Køb i dag.

Selve festivallen varede i 5 dage. Om dagen var der masser af workshops i yoga, dans og musik og om aftenen var der koncerter, opvisninger og dans. Festivalpladsen med workshops blev holdt i Purnati Center for the Arts, som lå ca. 20 minutters kørsel syd for Ubud.

Man kunne tage festivalbusser (shuttle) til festivalpladsen med jævne mellemrum fra tre steder i Ubud, bl.a. foran Kafe og denne service var inkluderet i den fulde festivalpakke.

Ude foran festivalpladsen lå The Dharma Fair, en slags messe og marked med forskellige stande der solgte mad, tøj, smykker, kunsthåndværk m.m. samt tre healing hytter, hvor man kunne få massage, healing , clairvoyance, tarotoplæg, astrologisk tydning og lign.

Workshops på alle dage startede kl. 8 om morgenen og sluttede kl. 17:15. Hver workshop varede 2 timer. Aktiviteterne foregik i seks forskellige rum/pavilloner - alle med tag, så man var beskyttet for sol og regn. Derudover var der en scene til foredrag og balinesiske opvisninger, en swimmingpool og en Yantra Garden.

Med ca. 35 workshops på en dag har man mulighed for at afprøve mange forskellige yogastilarter såsom klassisk hatha yoga, ashtanga, Iyengar, kundalini, tantra yoga, Anusara, Jivamukti, Forrest yoga, yin yoga, acroyoga.

Det er en god måde at snuse til yogastilarter man ikke har prøvet før og opleve forskellige yogalærere fra hele verden! Der var også meditations- og åndedrætsworkshops, klasser med yoga og dans, afrikansk dans, hula hop, sang og musik samt musik og healing.

For nogle er det måske lidt ambitiøst at tage fire workshops pr. dag, fordi det bliver for hårdt fysisk, men med den rigtige workshop-kombination (hvor man kombinerer lidt af hvert: meditation, yoga, musik, dans) kan man nok overskue at tage 2-3 workshops pr. dag.

Yoga handler i høj grad om at mærke efter! Så det er godt at tage nogle pauser indimellem og nyde solen på græsplænen eller ved swimmingpoolen. Der er mange indtryk, så det er godt at give sig selv tid til at lade dem synke ind.

Du behøver ikke at være øvet i yoga for at kunne deltage i workshops. De fleste workshop er ”open level” dvs. alle kan deltage, og ellers står i programmet hvis niveauet er letøvet eller øvet.

 

tara

Stedet for aftenprogrammet var på Agung Rai Museum of Art (ARMA) – også udendørs - 10-15 minutters gåtur fra det centrale Ubud.

Aftenkoncerterne og diverse shows var i tidsrummet kl. 17-23. Her kunne man opleve bands der spillede traditionel balinesisk musik, verdensmusik, et mix af arabiske, afrikanske, indiske rytmer, latin funk fusion, dub reggae, electronica og jazz.

Ind imellem koncerterne kunne man se ild- og danseshows. Der var også boder, hvor man kunne købe mad og drikke, musik, smykker etc.

Stort udvalg i Yogaudstyr Hurtig levering. Køb i dag.

Det sociale aspekt er en stor del af festivallen. Man møder mange mennesker fra hele verden i forskellige aldre. Nogle rejser alene, andre i grupper. Men man føler sig aldrig alene, for yogaen, musikken og dansen skaber fællesskab og samhørighed. Ligesom yoga er forening af krop, sind og ånd, så er Bali spirit festival en forening af mennesker på det fysiske og det åndelige plan. (Det engelske ord ”spirit” betyder ånd og sjæl på dansk.) Vi samles og fejrer livet i forening!

Ønsker du en aktiv ferie med en god stemning under tropiske himmelstrøg kan jeg varmt anbefale festivallen.
Du kan læse mere om Bali spirit festival