THE FLOW OF LIFE YOGA-WORKSHOP

Soulhouse 4-timers yoga-workshop

 25/08/2012

Af Sladana Lazic

På årets længste dag inviterede HamsaYoga til 4-timers yoga-workshop hos Soulhouse, som skulle hylde ”the flow of life”, hvor både krop og sind blev gennemarbejdet.

Det var en time fyldt med god energi, humor, meditation og afslapning i fine, lyse lokaler hos Soulhouse på Hørsholmsgade, hvor der er tænkt nøje over indretningen.

12

Soulhouse i Hørsholmsgade på Nørrebro

På sommerens længste og (måske) varmeste dag, skulle jeg til 4-timers yoga-workshop, som blev afholdt af HamsaYoga.

Jeg startede desværre timen med at komme en smule for sent, hvilket aldrig er en god idé, når man skal et nyt sted hen, for det er godt lige at køle af og falde ned, inden yoga-timen starter. Heldigvis fik jeg en rigtig god plads foran alligevel, så jeg kunne følge med i undervisningen.

Yoga-måtterne lå tæt i Mie Moltke og Lai Ydes fine, lyse lokaler kaldet Soulhouse i Hørsholmsgade på Nørrebro, hvor der var et fantastisk fremmøde med cirka 50 elever, som alle var med til at sørge for den gode stemning.

Soham, som med helt vidunderlig karisma og charme

De fleste kendte hinanden i forvejen, da de til hverdag går til yoga hos HamsaYoga, og derfor har de også alle sammen fællesreferencer og et rigtigt godt, bundringsværdigt (yoga)fællesskab.
Timen startede kl. 16.30 med, at vi alle satte os i en tæt rundkreds på gulvet omkring de to yoga-lærere Soham og Simon, som stod for programmet og undervisningen.

”Building the light of the heart”

De fortalte lidt overordnet om workshoppen og gav os alle de praktiske informationer – derefter overtog Soham, som med helt vidunderlig karisma og charme gjorde to-timers yoga både underholdende og udholdelig på samme tid. Den første del af timen hed ”Building the light of the heart” og indebar klassiske yoga-stillinger som hunden spicet op en masse stræk og twists.

The inner and outer flow” og var noget mere yogafilosofisk og fokuserede især på sindet.

Herefter var der tid til en halv-times pause, hvor en af eleverne fra holdet havde bagt kage til alle i anledning af yoga-underviser Simons fødselsdag. Udover kagen havde alle mulighed for at tale sammen, møde hinanden, mens andre brugte pausen på at ligge på deres måtter og meditere.

Den anden del af timen startede kl. 19 under titlen ”The inner and outer flow” og var noget mere filosofisk og fokuserede især på sindet.

Simon havde en evne til at få alle til at være musestille med sin dragende personlighed og rolige væsen, da han fortalte inspirerende historier om internationale yoga-mestre og lærte os de forskellige vejrtrækningsteknikker og guidede os igennem forskellige øvelser og meditation.

 Givet mig lyst til endnu mere yoga.

Timen sluttede ligesom den startede med at chante ”om”, og så gik vi alle ud i livet.
De fire timer gik lynhurtigt og om aftenen og i dagene efter kunne jeg mærke, at mit sind var roligt, mine haser var strukket helt ud, mine benmuskler gennemarbejdet, og jeg havde en generel følelse af at have ”vokset et par centimeter”.

Workshoppen kan varmt anbefales og har bestemt åbnet en ny verden for mig samt givet mig lyst til endnu mere yoga.