FORFØRENDE YOGARETREAT I ANDALUSIEN

PÅ yogaferie i Andalusien.

15/05/2013 Pia Lysgaard

Vi har vist alle været der. Dér, hvor vi trænger til at trække stikket ud. Helt ud. Ikke bare i form af en weekend i sommerhus, en ansigtsbehandling eller en massage - men helt væk fra hverdagen.

Dyssekilde Yoga Center sørger for at gemme stikket godt væk med Karina Helsted i front.

Hun tager dig ikke bare med på en yogaferie, men på en rejse ind i dig selv, med dig selv og for dig selv. Jeg var så heldig at komme med et hold elever i alderen 30-70 til Andalusien i Spanien.

Køb yoga tøj på Yogalove.dk - Dag til dag levering

Holdet bestod af både mænd og kvinder, som alle var taget med af forskellige årsager og på et individuelt niveau ift. kendskab og dyrkelse af yoga.

Vi lejede biler i Málaga og kørte forventningsfulde mod retreatet Molino del Rey. Her mødte vi værtsparret Anthony og Lydia, som straks bad os føle os hjemme i den fremadrettede uge.

Molimo del Rey

Den beroligende lyd af rislende vand, som stille danser ned gennem det finurlige bygningsværk, er forførende og indbyder til åbenhjertet hengivelse. Vandet er så rent, at vi kunne fylde vores drikkedunke direkte fra bjergsiden.

Citron, avocado, mandel og figentræer

Daglige opdagelsesture rundt på matriklen lokker ligesom de saftige appelsiner, der hænger på de små træer rundt i dalen. Citron, avocado, mandel og figentræer er også at finde på det eventyrlige sted, som derudover byder på frisk rosmarin, timian og salvie i deres mest naturlige omgivelser.

Disse smagsoplevelser bliver fuldendt af husets kokke, som tilbereder de skønneste vegetariske måltider to gange dagligt efter yogatimerne.

Det er oplagt at faste mellem måltiderne, hvor maven kan få ro, så kroppen kan koncentrere sig om at suge de mange indtryk og den positive energi til sig. Rødvin kan nydes under middagen, mens frugt og snacks står fremme i løbet af dagen, hvis lysten melder sig.

Yogarejse med bevidst helhed

Alle dage mødtes vi kl. 7-9 og vækkede kroppen med bl.a. solhilsen, meditation og afspænding.

I løbet af ugen kom vi igennem kroppens 7 chakraer, hvor eftermiddagsklassen kl. 16-18 gik mere i dybden med det holistiske perspektiv af sammenhængen mellem lydmeditationer, følelser og yogastillinger.

Yderligere meditation var valgfrit efter de to timers aktivitet, hvor flere valgte at sætte sig ind i en af de mange drypstenslignende grotter med en måtte og et tæppe. Det er sågar muligt at gå på en lille grottevandring, da huler og gange kan oplyses efter behov for den lille eventyrer.

Lydia og sønnen Demetri tilbyder massage, men jeg valgte at få en behandling af Mette Jacobsen, som er uddannet kropsterapeut ved Body-sds A/S.

Hun fik i dén grad løst op for spændinger i kroppen og forløste gamle undertrykte følelser med blide tryk på hele kroppen. Normalt holder hun til hos Bodyhour i Hundested, men var taget med til Andalusien til stor begejstring -også for resten af det ømme yogi-hold.

Yogaferie med opdagelse og kultur

Under opholdet var der plads til både de introverte og ekstroverte typer, da vi frit kunne råde over vores tid imellem yogatimerne. Nogle valgte at trække sig tilbage på en af de unikke og stemningsfyldte terrasser, andre badede i den kølige pool.

Mange af os beskæftigede os med bøger, bjergvandring, rideture eller at køre til den hyggelige by Ronda, som bl.a. byder på brostenskvarterer, gademusikere, springvand på pladserne og indbydende tapas. Ronda er ligeledes kendt for den dybe og frodige kløft, en gammel bro over den brusende flod og kulturelle seværdigheder.

Karina's yogaferie og meditationsteknikker henvender sig til alle med et åbent sind. Hun har sammensat et system ud fra hendes egen lange rejse som yogi og underviser.

Hendes baggrund som uddannet fysioterapeut, psykoterapeut og yogalærer samt den lattermilde og hjertelige personlighed får stemningen ned på et håndgribeligt niveau og sikrer, at alle kommer sikkert i havn efter de guidede stillinger og visualiseringsøvelser.

Rejsen fortsætter

Dyssekilde Yoga Center arrangerer flere årlige ferier, hvor næste rejse til Andalusien bliver til september 2014. Derudover er Italien og Grækenland på programmet i nærmeste fremtid og begge disse rejser vil leve op til Karina's høje standard om at give sine yogaelever den bedste oplevelse, der rammer lige i hjertet og kan leves højt på i lang tid efter.

Hun guider dig videre på din personlige yogarejse med et program og CD til hjemmebrug efter ferien.

Jeg vil anbefale, at du tager et før og efter portrætbillede ved ankomst og afrejsedag, samt måler din puls, da opholdet virkede som en naturlig ansigtsløftning, vitaminindsprøjtning og magisk afslapningsmiddel på samtlige yogi-mænd og kvinder!

Namaste.

Læs om flere skønne yogarejser hos Dyssekilde YogaCenter Stor tak til Pia herfra for de fine ord samt at dele ud af hendes oplevelser i Andalusien..