BREATHING

Breathing into Yoga

26/08/2013

af Gitte Lindgaard

Jens Bache og Susanna Finocchi, som begge underviser i Astanga yoga hos Astanga Yoga København, som de også er stiftere af, tager varmt imod mig, da jeg finder dem ved deres bod på markedspladsen.

Ud over de har en bod på årets festival, så er det også andet år i træk de underviser her. De nyder at være en del af det fællesskab, som festivalen er en base for.

Da Astanga Yoga København (AYC) startede op i år 2000 var yogascenen en helt anden i København end den er nu.

AYC var det første organiserede sted man kunne dyrke Astanga yoga i Danmark og denne yogaform og andre dynamiske yogaformer, som vi kender i dag var ikke repræsenteret.

Selv om de mere fysisk krævende og dynamiske yogastilarter er blevet meget mere udbredt, så er der kun få steder i Danmark, som kan tilbyde den Astanga yoga, som bliver praktiseret i Indien og AYC er et af disse steder.

 

Astanga_yogalove.dk_

 

Både Jens og Susanna er autoriseret Astanga lærere velsignet af Astanga guru Sri K. Pattabhi Jois og Sharath Jois, begge er taget til Indien årligt for at studerer hos Guru K. Pattabhi og nu Sharath Jois.

Før Susanna blev yogalærer arbejde hun med helsekost, hun elskede at danse og meditere, men det var først da hun prøvede Astanga yoga, at det hele gik op i en højere enhed.

Jens var en akademisk forretningsmand, der havde alt for meget stress i sit liv og begge fandt de et nærvær og vej ind til deres inderste kerne gennem yogaen.

Jens og Susanna har også valgt at undervise på Copenhagen Yoga Festival for at vise hvad Astanga yoga egentlig er.

Mange har et billede af Astanga yoga som værende utrolig fysisk hård yoga, men Jens og Susanna fortæller, at alle kan praktisere Astanga yoga, det kræver dog regelmæssighed, hvis man vil lære nogle af de forskellige serier, der praktiseres i Astanga.

De forklarer, at for dem handler Astanga bl.a. om at forbinde åndedrættet til stillingerne for derigennem at forene ”Mind, body and spirit”

Både Jens og Susanna prioriterer meget højt at videreuddanne sig og komme dybere ind i yogaens verden.

F.eks. studerer Susanna Sanskrit på Københavns Universitet. De underviser begge ud fra et ønske om at hjælpe andre finde glæde i deres liv, hjælpe dem finde ind til sig selv og for bare at dele yogaen.

Hos AYC er der mange forskellige tilbud indenfor Astanga. F.eks. er der Mysore klasser, hvor du laver yoga individuelt og i din egen rytme. Susanna går rundt og vejleder og støtter eleverne imens.

AYC har valgt at have ca. 15 elever i deres klasser for at skabe et tættere forhold til deres elever. Derigennem føler de, at de bedre kan lære deres elever at kende og guide og vejlede på bedste vis. AYC er en shala (skole), som kan bruges af Astanga udøvere fra hele verden, da netop undervisernes autorisation forsikrer, at det er de samme serier og den samme tilgang til Astanga, der undervises i her og i alle andre autoriserede Astanga shalaer verden over. Af samme årsag kan udenlandske undervisere også nemt undervise hos AYC.

Har du lyst til at prøve yoga og møde Susanne & Jens så kig forbi Astanga Yoga Copenhagen på Vesterbro. Her tilbydes intro priser samt rabat til studerende og ledige på dagpenge.

Mens jeg interviewer Jens og Susanna kan jeg mærke, at jeg føler mig mere og mere inspireret og draget af deres varme favnede syn på yoga. Personligt praktiserer jeg blid og hensynstagende yoga og derfor har jeg aldrig rigtigt været så åben overfor tanken om at skulle prøve Astanga yoga, men måske vil I kunne finde mig hos AYC en onsdag klokken 17, hvor der er en time for begyndere hver uge.

Yogalove siger tak for tiden og lysten til at dele at dele jeres ord.