Yoga København

Yoga København

I hjertet af København K blomstrer yoga’en heldigvis også. Og i denne del af København er der yoga for alle aldre: Young Yogis for de helt unge, Yoga for kvinder og yoga uddannelser for dig der bare ikke kan lade være. Lade være med at gøre yoga i København K til en del af din faste rutine. What’s not to love?

Yoga er godt for både krop og sjæl, og måske er det også derfor, at flere og flere danskere får øjnene op for denne motionsform. Når man har en travl og stresset hverdag, kan det være rart at sætte farten helt ned, så man både får lov at mærke sig selv fysisk og psykisk.

I København er der gode muligheder for at dyrke yoga, for hovedstaden har nogle af de absolut bedste yogastudier i Danmark. Her kan du læse mere om de mest populære yogastudier i København, og måske kan du også finde et studie, som passer til dine ønsker af træningen.

Yoga-trenden er eksploderet indenfor de seneste år, og der ligger efterhånden rigtig mange forskellige yogastudier i København. Herunder kan du læse om de mest populære yogastudier, som alle fortolker yoga på deres egen måde. Én ting kan du dog være sikker på, og det er at alle studier har fokus på sundhed og velvære, så du altid føler dig godt tilpas efter en time.

Når du skal vælge et yogastudie, kan du overveje

KBH Yoga på Østerbro

Hos KBH Yoga kan alle være med, og du kan se frem til en god introduktion til yoga, hvis du ikke hører til blandt de øvede yogadyrkere. Som begynder kan du får 5 undervisningstimer af 90 minutter til 400 kroner, og du behøver ikke selv medbringe hverken måtte, tæppe eller andet udstyr.

I timerne hos KBH Yoga får du lov at fokusere på åndedræt, styrke og afslapning, mens du dyrker Hatha yoga. Efter timen vil du føle dig afslappet og godt tilpas, og du vil virkelig kunne mærke, at du har forkælet dig selv både fysisk og psykisk.

Senses på Vesterbro

Senses på Vesterbro er det perfekte yogastudie for dig, hvis du gerne vil have et frirum fra hverdagens stress og jag. Når du træder ind i studiet, er det et krav, at du slukker din mobil og tager dine sko af, og herefter er det tid til at have dig selv i fokus.

Hos Senses på Vesterbro kan du finde masser af timer med Hot Yoga, som er deres speciale. Her er temperaturen skruet op til et sted mellem 37 og 39 grader, hvilket blødgører muskler og led. Imens er der skruet ned for lyset, og der er blød flowmusik, som gør det nemmere at fordybe sig i træningen. Ud over Hot Yoga kan du også finde et bredt udvalg af andre klasser som for eksempel Yin Yoga, som især er kendt for dine restorative evner.

Det er et krav, at du selv medbringer måtte og håndklæde hos Senses, men hvis du er begynder, har du også mulighed for at leje en måtte til 30 kroner i receptionen. Det koster 375 kroner om måneden at være medlem hos Senses, og herefter har du mulighed for fri træning. Efter hver træningstime er der mulighed for at slappe af med en kop te eller kokosvand.

Som noget unikt kan Senses på vesterbro også tilbyde andre typer træning end bare yoga. Du kan blandt andet også trænge løb, core og cardio hos dem. De har desuden også åbnet studier på Frederiksberg, Bagsværd og Brønshøj.

Jo:ga med syv studioer fordelt i København

Hvis du elsker yoga, er det oplagt at blive medlem hos Jo:ga, hvor et månedligt medlemskab koster 449 kroner. Herefter får du adgang til ubegrænset træning på alle hold og i alle studios. Med syv studier fordelt i København, er der altid gode mulighed for at finde et hold i nærheden af dig, så du har mulighed for at træne, når det passer ind i dit skema.

Jo:ga tilbyder tre forskellige typer af hold, som henvender sig til forskellige temperamenter, så du kan med garanti også finde et hold, som passer til dine behov. Selvom du er begynder, kan du naturligvis også deltage på disse hold, og underviseren vil med garanti også være klar med gode råd og ekstra støtte til dig.

Som noget mere unikt kan Jo:ga og tilbyde hold til mødre med børn. Her er der fokus på nærkontakt og ro, mens man får lov at træne i dejlige og rolige omgivelser.

NOR Health House i Nordvest

I Københavns Nordvest kvarter, kan du finde NOR Health House i det store sundhedshus. Hos NOR har du mulighed for at deltage i mere end 30 forskellige yogahold hver uge. Hos NOR kan du prøve forskellige typer af yoga, og de har blandt andet hold indenfor hatha, vinyasa, yin og flow yoga. Disse hold undervises af forskellige instruktører, som alle sætter deres unikke præg på undervisningen, hvilket betyder, at du både kan finde dit favorithold og favoritunderviser.

I sundhedshuset har du også mulighed for at søge andre former for afstresning og kropsterapi. Du kan for eksempel prøve akupunktur, som kan hjælpe med mange forskellige problemer. I sundhedshuset finder du desuden også en café, som serverer forskellige sunde snacks samt kaffe, juice og te.

Det koster 399 kroner om måneden at være medlem hos NOR Health House, men du vil med stor sandsynlighed også få meget værdi for pengene, hvis du nyder at dyrke yoga.

HéLT på Frederiksberg

Frederiksberg er ét af de bedste steder i København, hvis du vil dyrke yoga, og her er HéLT på Frederiksberg måske ét af de absolut bedste studier.

HéLT tilbyder et bredt udvalg af forskellige yogatimer, og med et medlemskab for 475 kroner om måneden, har du mulighed for at dyrke flow, hatha, yin og restorativ yoga, og du kan deltage i så mange hold, som du har lyst til. Både begyndere og øvede kan deltage, og du modtager vejledning, som er tilpasset til dit niveau. HéLT kan desuden også tilbyde undervisning i meditation eller yoga for gravide eller børn.

 Hos HéLT finder du et studie, hvor der er hyggelige og rolige omgivelser, der næsten kan virke hjemlige. Man slapper nemt af, hvilket blot gør det nemmere at nyder undervisningen.

Flere gode Yoga steder i København

Skandinavisk Yoga og Meditationsskole Købmagergade 65

Yogamudra på Strandgade 36

Santhi Yoga School Ole Suhrs Gade 13

Yogacentrum Nørregade 41

LagoCph på Nørre Søgade 27a

Young yogis på Overgaden Oven Vandet 4A

Ujjaii Yoga på Mælkevejen 85

Lige her - lige nu Nørregade 41

Yogini Yoga på Kvæsthusgade 3, 2.

Nalini Yoga på Wildersgade 10, st

Yoga i København har mange helbredsmæssige fordele, særligt for os travle, danske kontormus. Men uanset hvem du er, kan du få gavn af yogaen, både fysisk og mentalt. Her får du tips og tricks til yoga i Kbh.

Yogaen er bestemt ikke kun for indiske zen-mestre og den slags excentriske karakterer. I dag hitter yogaen stort i den vestlige verden, og den er meget gavnlig for vores, ofte stillesiddende og fortravlede, livsstil.

Du kan finde mange former for yoga i København, og uanset hvilken type du vælger, vil du opleve, at yogaen gavner dig fysisk og mentalt. Yogaen både styrker, afslapper og udstrækker, og den bliver ofte brugt som et redskab mod stress, angst og depression.

Derfor skal du dyrke yoga i København

Yoga København er for alle, og du kan heldigvis finde lige dén form, der passer til dig. Yoga består af tre grundlæggende elementer, som er meditation, fysiske positioner og vejrtrækning. Alt efter hvilken type af yoga du vælger, kan du få mere eller mindre fokus på de forskellige elementer.

Kom ned i kroppen og bliv klar i hovedet

Du kan finde meditativ yoga, hvor du befinder dig lang tid i de forskellige positioner og virkelig får strukket ud. Når vejrtrækningen følger rytmisk med, er det en beroligende og afstressende aktivitet, der får dig ned i kroppen og skaber klarhed i hovedet.

Styrk kroppen og dens muskler

Hvis du er mere sportsligt anlagt, kan du også finde yoga, der har en mere fitness-agtig approach. Yoga kan være både utrolig blidt og utrolig hårdt, og det kan være yderst god styrketræning af kroppen og dens muskler.

Yoga københavn for bymus og kontormus

Mange af os danskere tilbringer vores hverdag foran en skærm, og det er desværre ikke særlig sundt for hverken kroppen eller sindet. For at lave et lidt humoristisk billede, sidder vi ofte fastfrosset med arme og hænder i en position som en T-Rex. 

Sådan sidder vi mange timer om dagen, og det er faktisk hårdt for både ryg, nakke og skuldre. Derudover er det heller ikke særligt inspirerende eller stimulerende, og vi kan hurtigt blive trætte og udkørte i hovedet.

Sund hverdag foran computeren

Yoga er et rigtig godt indspark i hverdagen og udgør en træningsform, der er både effektiv og skånsom for de fleste. Yogaen løsner op i musklerne, styrker og udstrækker dem. Med stærke og smidige rygge, nakker og skuldre kan vi have en sund hverdag - også foran computeren.

Åndehuller giver ny energi

Livet i byen er ofte hektisk, og desværre er mange af os mere eller mindre stressede. Der stilles høje krav til vores personlige udvikling, vores performance og vores ydeevne, og det gælder faktisk på alle fronter, lige fra arbejdet til familien.

Det kan derfor være tiltrængt at finde nogle små åndehuller, hvor vi sætter tempoet helt ned, og her er yoga et rigtig godt bud. Ved at få lidt ro på systemet, kan vi genoplade, og så får vi faktisk ny energi og overskud til at agere i verden, som vi ønsker det.

Brug København efter yoga

Når du har nydt dit lille åndehul med yoga i København, kommer du ud i byen med friske øjne. Her er mange dejlige steder at gå hen efter yoga, og du kan både finde grøn natur og grønne måltider rundt omkring i byen. 

Hvis du har dyrket yoga på Østerbro, kan du fx tage et smut forbi Souls og få et godt, plantebaseret måltid. Den veganske café har særligt lækre tilbud om morgenen, så hvis du er til morgenyoga, kan du kombinere det med en god morgenmad eller brunch.

Befinder du dig i udkanten af byen, fx i Sydhavnen, kan du kigge ind på Café Yum. Café Yum er en decideret yogacafé, og her kan du møde ligesindede, der nyder en kop te eller et let måltid med udsigt over kanalen. Og hvis du føler for det, kan du jo tage en forfriskende dukkert, nu du befinder dig ved vandet.