Interview med Hrönn Kold Sigurðardóttir

Hrönn Kold Sigurðardóttir Interview

Af Hrönn Kold Sigurðardóttir

Hvilke yogaformer underviser du i og kan du fortælle om din kærlighed til dem og hvorfor?

Jeg er trænet Anusara og Rasa Yoga lærer og underviser klasser som man klassisk kalder Hatha, Vinyasa og Restorative yoga. De har alle nogle særlige kvaliteter som jeg er vild med men det sker mere og mere at mine Hatha og Vinyasa klasser bliver en slags fusion af form og flow - altså ikke kun det ene eller det andet.

Mine klasser er altid krydret med et tema som jeg bruger til at vække hjertets særlige kvaliteter og gøre min elever bevidste om hvordan yoga kan hjælpe dem med at vokse som mennesker. Jeg inkluderer ofte diverse pranayamas og meditation i mine klasser uanset type af klasse.

Den restorative yoga ligger i en helt anden boldgade

Hatha giver mig mulighed for at guide specifikt den bio-mekaniske alignment og nørde med særlige stillinger, samt vise modifikationer og brug af props så stillingerne bliver tilgængelige for alle. I Vinyasa klasserne tillader jeg mere kreativitet i bevægelsen og et stort fokus på forbindelse i mellem åndedræt og bevægelse.

Den restorative yoga ligger i en helt anden boldgade og måske netop derfor kan jeg godt lide at undervise den form. Her er mit ønske at holde et trygt og nærende rum for mine elever og guide dem ind i stillinger som støtter og holder kroppen på en måde som løsner spændinger i sind og krop.

 

Hvad kan man som deltatager på Copenhagen Yoga Festival forventer at opleve ved at komme til din klasse ?

På min klasse Explore to Expand på festivalen vil du blive inviteret til at undersøge dig selv som et væsen fyldt af potentiale som dog samtidig ofte har en følelse af at “der mangler noget” enten i dig selv eller i dit liv.

Leder dig ind i hjerteåbnende bagoverbøjninger

Den fornemmelse kan både gøre os magtløse men er samtidig den gnist der skal til for at tænde et inderligt ønske om at finde en anden sandhed. I gennem aktivering af bagsiden af kroppen (posterior chain of muscles) som leder dig ind i hjerteåbnende bagoverbøjninger vil du ekspandere din forståelse af dine kvaliteter og styrker.

 

Copenhagen YogaFestival 2017 - YOGALOVE

Hvor henter du inspiration til din undervisning? Og hvad arbejder du med for tiden?

Jeg henter inspiration fra livet, mine egne erfaringer og oplevelser af at være menneske og leve i den tid vi lever i. Jeg er også meget inspireret af Tantrisk filosofi og den sidste stykke tid har jeg været optaget af hvad det betyder at “have et åbent hjerte” og at lave fysiske stillinger som skaber plads omkring hjertet.

Noget at det jeg er kommet frem til, er at der en forbindelse i mellem det åbne hjerte og den første Yama, som er Ahimsa (ikke-vold). Jeg mener at et åbent hjerte er et venligt, ikke-voldligt hjerte - som ønsker at skabe en forbindelse til andre mennesker uanset holdninger og ambitioner - og jeg opfordrer alle som betegner sig selv som yogier at gå forrest og vise den vej - at være aktivt med til at skabe små positive forandringer i vores verden.

Fortæl om din vej til yoga’en i dit liv. Hvordan fandt du den? Eller fandt den dig?

Yoga var min vej ud af hovedet og ind i kroppen. Min første oplevelse med meditation var dengang jeg var i 20erne og skulle til eksamen på universitet for første gang. Jeg havde ikke meget tro på mig selv og var meget nervøs for at dumpe. men et meditationskursus hjalp mig igennem den prøve og jeg bestod i alle fag. Så gik der mange år før jeg vendte tilbage til meditation igen.

Den gang var det nogle omstændigheder i mit liv som gjorde at jeg hele tiden følte mig som et utålmodigt, krævende og til tider usselt menneske. Det gik udover mine børn, stedbørn og ægtefælle samt et phd studie som jeg var igang med på det tidspunkt. Meditation ændrede mit syn på mit liv og hjalp mig med at tage ejerskab for mine følelser og handlinger.

Hvordan tager du yoga med uden for måtten? Hvordan viser det sig i dit liv?

Yoga (og her mener jeg ikke kun de fysiske stillinger) har vist mig mit mod til at stå ved hvem jeg er og træffe beslutninger som til tider har vendt alt det jeg troede at jeg skulle fuldstænding på hovedet. Feks var jeg på vej til at blive forsker og underviser i akademia da jeg valgte i stedet at blive fuldtids yoga og meditations lærer! J

eg forsøger at være opmærksom på hvornår frygt (ofte forklædt som dårlige undskyldninger eller rimelige forklaringer) styrer mine valg (tanker, ord og handlinger) - og gør mit bedste til at lade kærlighed og venlighed guide mig. Jeg ønsker at bringe mere lys ind i denne verden og inspirere og vække dem jeg kommer i kontakt med til at gøre det samme.

Hvad er dit næste stop med yoga i dit liv? Den næste drejning/retning?

Jeg kunne sige at det er at bringe mere af den Tantriske filosofi ind i min undervisning og undervise flere yogalærer kurser - det skal nok komme når tiden er inde. Men mit næste prioriteringsområde bliver at arbejde mere direkte med mennesker som har en længsel om at leve modigt med at åbent hjerte - og jeg har lavet et program som byder på en række praksisser, selvfølgelig fra yogaen som understøtter en mere autentisk måde at leve på.

 

Hvorfor synes du, man skal begynde at gå til yoga?

Hvis man leder efter en bevægelsesform som vækker noget mere end kun den fysiske krop synes jeg at yoga er et godt valg. Dog kan det, “at have brug for nogle stræk” også være en udmærket motivation til at begynde.

Hvis du skulle komme med ét godt råd til det moderne menneske, baseret på din viden/erfaring med yoga hvad skulle det så være?

Brug ikke din energi på at forsøge at styre alt og alle i dit liv men sæt dig en intention om at gøre dit bedste i enhver situation og arbejd med at styre din attitude/holdning således at alt som du møder på din vej gennem livet bliver en mulighed for at vokse som et menneske.

Find frem til mere yoga med Hrönn Kold Sigurðardóttir i Brønshøj her