KØB YOGAUDSTYR HER / HURTIG LEVERING / FRI FRAGT VED KØB OVER 499 KR / PERSONLIG KONTAKT
0

Din kurv er tom

Bliv klogere på Ayurveda og gør din vinteryoga varm og let.

AYURVEDA OG YOGA VINTER, VARM OG LET.

18/12/2013 af Gitte Lindgaard

Ayurveda, den gamle indiske livsvidenskab, er langsomt ved at blive mere kendt i Danmark. Ikke kun hos yogafolket, men også mere generelt. Jeg havde derfor glædet mig til at blive klogere på Ayurveda på en workshop afholdt af Kathinka Søndergaard. Ayurveda er ikke en ny alternativ trend, men en 5000 år gammel videnskab, som bl.a. lærer os at lytte til vores krop og være opmærksom på, hvordan vi bliver påvirket af vores daglige rutiner, kvaliteten af vores søvn og den mad vi spiser samt årstiderne og vores generelle livsforløb. De Ayurvediske principper
er designet til at hjælper os til at skabe et mere harmonisk og balanceret liv.

Kathinka Søndergaard, som du kan læse mere om på gayacph.dk, er drevet af hendes egen personlige rejse. Hendes oplevelse er at de 2 gamle indiske filosofi yoga og Ayurveda også kan skabe mening i en travl skandinavisk hverdag. ”Vi lever I denne del af verden med de bedste forudsætninger for et godt liv. Med en forståelse af at vi er I en konstant relation til livet omkring os kan vi kultiverer et liv der er mere nydelsesfuldt og givende for os selv og vores omgivelser” forklarer Kathinka. ”Vi har I nogen grad mistet konktakten med de naturlige rytmer i vores krop og omkring os, som årstidernes skiften” fortsætter hun og det er netop udgangspunktet for dagens workshop, hvordan vi kan drage fordel af vinterens naturlige kvaliteter og gøre vinteroplevelsen varm og let.

Kathinka afholder fire Ayurveda og Yoga workshops om året.

Jeg deltog på ”Vinter, varm og let.”Når jeg tænker tilbage på workshoppen her et par dage efter kommer jeg ubevidst til at smile. Hele workshoppen igennem var der en varm og rummelig stemning. Der var plads til spørgsmål og debat. Samtidig fik Kathinka forklaret Ayurvediske principper på en let tilgængelig måde, som skabte en større nysgerrighed omkring Ayurveda og Yoga for mig. Jeg blev meget inspireret til at lære mere om Ayurveda og fik samtidig nogle konkrete værktøjer at arbejde videre med derhjemme. Den efterfølgende yogapraksis, som afsluttede workshoppen var tilpasset vinterens effekt på kroppen og var utrolig dejlig og meningsfuld. Jeg gik derfra med en utrolig god fornemmelse i kroppen. I f.eks. Californien er Ayurveda næsten lige så udbredt som yoga og jeg håber på, at det snart vil være lige sådan her i Danmark og resten af Skandinavien. Jeg kan i hvert fald varmt anbefale andre at lære noget mere om Ayurveda og deltage på Kathinkas workshops om Ayurveda og Yoga. De næste workshops afholdes I begyndelsen af 2014. Yoga for din type I februar og Forår - frisk og vågen I marts.