Gravidyoga

Yoga for gravide

Mange gravide tror fejlagtigt, at de ikke må dyrke motion eller være fysisk aktive under graviditeten. Men faktisk kan regelmæssig fysisk aktivitet være godt for både dig og baby.

Der er ingen produkter, der matcher dit valg.

Naturligvis skal du ikke ud og pludselig løbe et halvmarathon eller gå caminoen, men daglig moderat aktivitet er godt – ikke mindst for at få renset hovedet og undgå at sumpe hen på sofaen, når de første graviditetsgener viser sig. Du kan dyrke yoga for gravide, uanset om du er vant til øvelserne på yogamåtten, eller du er nybegynder. Yoga for gravide er nemlig særdeles hensyntagende, og er der en øvelse, du ikke kan holde til, springer du den bare over, eller laver øvelsen på alternativ vis med hjælp fra din underviser. I øvelserne er der fokus på at styrke dig som gravid både fysisk og mentalt, så du kan blive godt klar til fødslen af dit kommende barn. Meld dig på et yogahold for gravide eller træn hjemmefra med en yoga dvd.

Du kan dyrke yoga for gravide både hjemmefra og i selskab med andre.

De fleste fitnesscentre og yogainstitutter har specielle hold med yoga for gravide, hvor der er taget hensyn til diverse typiske gravidskavanker i udførelsen af øvelserne. Selvom du måske allerede er velbevandret i yogaens verden, så anbefaler vi dig alligevel at vælge gravidyoga frem for at fortsætte på et almindeligt yogahold. Dels så du ikke får unødige skader af din træning, og dels da der ofte er et rigtig godt fællesskab på holdene for gravide, og du potentielt har mulighed for at knytte tætte venskaber med kvinder i samme båd som dig selv. Yoga skaber ro og nærvær under graviditeten og bringer din krop og dit sind i balance. Det er vigtigt for, at du ikke stresser unødigt meget over hverdagen og overanstrenger dig på jobbet, men i stedet skaber de optimale rammer for, at baby kan gro trygt og godt inde i maven, og du, langsomt men sikkert, kan blive klar til at blive mor – og det uanset om det er første, andet, tredje eller måske femte barn, du bærer på inde i maven. Find et yogahold nær dig og spring ud i yoga for gravide. Din krop vil uden tvivl takke dig, når du når længere hen i graviditeten og måske er så heldig at slippe for en række af de typiske graviditetsgener på grund af yogaens gavnlige effekter.