KØB YOGAUDSTYR HER / HURTIG LEVERING / FRI FRAGT VED KØB OVER 499 KR / PERSONLIG KONTAKT
0

Din kurv er tom

Yoga Games Malmø lækker weekend med yin og yang

Yoga Games Malmø - En weekend med yin og yang

Det svenske koncept, Yogagames har bredt sig til Malmø og det var en fin premiere, selv om det var lidt kedelige omgivelser i et messecenter. Hvis man vil have smuk by og udsigt er Stockholm et bedre bud. Yogaen var til gengæld fin og med fokus på yin yogaen blev det en god oplevelse.

På yogasprog er der masser af yang-energi i de fleste moderne menneskers liv.

Man skal præstere, sætte mål, nå mål, have kalendere til at passe sammen og børn, der skal hentes og så videre. Yang forstås som kraftfuld, udadvendt energi, der er forbundet med mange menneskers hverdagsliv i dag.

Yang er nødvendigt for at klare hverdagen, for mænd såvel som kvinder.

Og selv om yang-kraften ses som maskulin, så er der mange kvinder, der naturligvis også har den i sig, ligesom mænd har en blidere, mere indadvendt side. Eller sådan bør det i hvert fald være og derfor henvender yin-yogaen sig til begge køn og har i stigende succes ligesom den restorative yoga og medi-yogaen, når kroppen har sagt fra og skal repareres indefra.

Ved det nyligt overståede event, Yogagames i Malmø, var der en del klasser med yin-fokus, men også restorativ yoga og yoga nidra. Måske var de mange klasser i programmet et udtryk for at flere og flere mennesker tvinger sig selv til at have mere og mere styr på alle de udadvendte aktiviteter, præstationerne fordi de simpelthen skal overleve i hverdagen.  Og derfor kommer de til at se det som en stor kvalitet at finde et sted, nemlig på yogamåtten, at komme til sig selv igen, se indad og finde mental lindring for krop og sjæl. Yogaen er nemlig ikke på tilbagetog, tværtimod og måske den allerbedste lindring mod tidens folkesygdom, stress, depression og angst.

Men hvad nu hvis man blev endnu bedre til at klare hverdagen ved netop at fokusere indad, bruge yin-kraften?

Det var bl.a. udgangspunkt for svenske Lina Lindahls effektive og krævende klasse på Yoga Games festivalen, der begyndte med ca. ½ times kraftfuld yang-yoga, der blev efterfulgt af ca. samme antal minutter med dybe, lange stræk, der skulle manifestere den fysiske kraft, blot vendt indad. Yin og yang har jo præcis samme fylde i den kendte, sort-hvide cirkel

Vi har brug for begge dele, men vi har nemt ved at glemme, hvor nødvendigt yin-kraften er, med den eftertanke og refleksion der ligger.

Den var der masser af fokus på i Emilia Löf Karlssons klasse, der foregik på engelsk, da hun arbejder og bor i USA. Hun har taget yogaverdenen med ’storm’ – med sne udsagn om at yoga er en work in, ikke en work out, og det slet ikke handler om at praktisere for at præstere, men at praktisere for sin egen skyld: Praktisere og tænke indad.

Eller som Yogi Bhajan siger fra kundalinien: If you don’t go within, you go without. 

Hendes koncept hedder Silent Mindful Yoga og består af en lang, coachende og blid session hvor deltagerne har hovedtelefoner på, så man kan være helt i sit eget rum:

Yogamåtten er dit fredelige hjem, og ingen ved siden af skal forstyrre din koncentration og din praksis. Hun fortalte i sessionen om sin egen baggrund i en stresset medieverden, hvor hun gik til yoga for at træne sin krop. Og fandt ud af, at det slet ikke var det, hun nød eller havde brug for: det var noget helt andet – et sted, der var fri for forventninger og pres.

Læs om Jul, kundalini og Spiritualitet Af Yogalove blogger Ulla Steen

Klassen var interessant, fordi den ud over yin-stillinger  og blide vinyasa-flows var en lang coaching-session, der udfordrede selvbilleder, men også billedet af hvad yogaen i det hele taget gør af nytte for moderne mennesker. Med mange tusind års historie bag sig er det værd nogle gange at blive mindet om, hvad det oprindelige fokus er for yoga, nemlig en fysisk forberedelse til meditationen, der jo går 100 pct.  indad.

Hvilke chakraer findes der?

Der var også tid til en Yoga Games workshop for hofter, der jo forbinder vores grundlag – benene – med de syv chakrer, der hver især står for en værdi og energi i mennesket.

Stærke hoftestillinger, forløsende og udfordrende satte pulsen i vejret med Johanna Nordmark, der også har fokus på, at kraften i hofterne skal bruges til andet end stærke lår og ben, men til at skabe en rigtig god forbindelse mellem vores fundament i verden og det, vi er og ønsker os i verden.

Yin yoga bearbejder bindevævet, ledbånd, led og leddets dele

Fakta Yin yoga: Serier af dybe, afslappende stræk for hele kroppen. Styrker blodgennemstrømning og gør samtidig opmærksom på de steder, hvor der er ømhed i kroppen, spændinger, der skal løsnes og derfor giver en ny opmærksomhed på alt det, der måske er ubalance i og skal tages hensyn til eller lindres før man kan komme tilbage i god balance.

Anmeldelse af ”Yin Yoga – Stræk dig til velvære, vol. 2”

Yoga Games i København 2021

Yoga Games er Skandinaviens største yogaevent med et stort, varieret program fordelt over tre dage, der giver deltagerne mulighed for at prøve mange forskellige former for yoga med mange forskellige undervisere. Underviserne er både lokale og internationale. Med billet kan man booke sit eget program med op til 5 klasser om dagen.

Kommende Yoga Games: Stockholm 7.-9. februar. København (premiere) 20.-22. marts Gøteborg 24.-26. april.