KØB YOGAUDSTYR HER / HURTIG LEVERING / FRI FRAGT VED KØB OVER 499 KR / PERSONLIG KONTAKT
0

Din kurv er tom

Hold øje med Yoga hjælper

Yoga hjælper

Af Ann-Charlotte Monrad

For mange af os yogaelskere er yogaen det sted, hvor vi finder nærvær, ro og styrke midt i en travl hverdag.

Yoga får tit skudt i skoene at det både er en selvcentreret og overskudsagtig syssel, som kun udøves af folk med oceaner af tid. Som yoginien, der i sin bæredygtige silkekimono booker en rejse til Bali og laver et instagram-opslag med sig selv i en blæret armbalance krydret med et Rumi-citat, mens hun koger vand til en matcha/havremælks-latte og surdejsspeltbollerne hæver. Det sværeste spørgsmål hun skal tackle den dag er om der skal plukkes brombær i haven til en soyaprotein-smoothie, eller om dem fra Irma fra i forgårs stadigvæk duer.

Jeg kan selvfølgelig ikke tale for andre end mig selv, men som fuldtidsyogalærer er det ikke lige sådan, min hverdag ser ud. Hos mig er der oftere ostemadder og halvkold kaffe på menuen, og meget af min mindfulnesspraksis handler om at prøve at komme i tanke om, hvor jeg har lagt mine nøgler, og om jeg har fået besvaret alle mails i min altid småkaotiske inbox.

Ikke desto mindre er jeg heldig. Selvom jeg tilbringer en hel del mere tid i kø på Hillerødmotorvejen end på retreat på Bali, har jeg et varmt hus til mig og min søn. Kun min fantasi sætter grænser for, hvor sund og nærende mad, jeg laver til os. Og så har jeg flere steder – både hjemme i min stue og på min yogaskole – hvor jeg kan rulle min yogamåtte ud og fordybe mig i min vejrtrækning, min krop og mit livs udfordringer. Steder hvor jeg kan pakke mig ind i et tæppe og finde hvile og tryghed i shavasana.

Yoga hjælper

Midt i al vores travlhed, i vores forsøg på måske liiige at få presset en ekstra yogaklasse ind om ugen og finde lidt tid til selvforkælelse, kan det være let at glemme, at der er mennesker, fysisk ganske tæt på os, men socialt i et andet univers, for hvem tanken om et gulv man kan folde sig ud på er en ønskedrøm. Mennesker, der aften efter aften i kulde, regn og blæst må tage til takke med en døropgang eller en varm rist. Og som ville være taknemmelige for at have et sæt nøgler at lede efter.

Fordi yogaen for mange af os er det tætteste vi kommer på en spirituel praksis, har det altid været min overbevisning, at vi også må bruge yogaen til ikke blot at hjælpe os selv, men også dem i vores nærmiljø, der har det sværest. Vi kan synke ned i den dybeste shavasana og lave den mest perfekte utthita trikonasana, men vi begynder først for alvor at forstå yogaens skønhed, når vi tager ansvar for at hjælpe andre, der er ramt af dybe udfordringer. For hvis yogaen forener, må den nødvendigvis også forene os med vores medmennesker og dermed invitere os til at bekymre os om andre end os selv og vores allernærmeste.

hOMe/#yogahjaelper er en fællesindsats blandt en række skoler og selvstændige yogalærere i København, som jeg har startet. I weekenden d. 2. og 3. juni tilbydes en bred vifte af charity-klasser i hele byen, der alle samler ind til Morgencafé for hjemløse.

På Morgencaféen gør man dagligt et fantastisk stykke arbejde for vores hjemløse medborgere. Her kan man få et varmt måltid mad, hente noget tøj, blive tilset af en læge eller sygeplejerske, få retshjælp og meget mere. Hjælpen tilbydes i privat regi, og alt hvad vi som yogaelskere kan samle ind til økonomisk støtte vil virkelig gøre en forskel.

Så hold øje med og følg hOMe/#yogahjaelper på Facebook. Det eneste du skal gøre er at udvælge en klasse eller to at deltage på, når oversigten over klasser er klar. Så kan vi nemlig sammen sørge for, at yoga hjælper. Ikke bare os på yogamåtten, men også dem, der ikke har et sted at rulle en måtte ud.