KØB YOGAUDSTYR HER / HURTIG LEVERING / FRI FRAGT VED KØB OVER 499 KR / PERSONLIG KONTAKT
0

Din kurv er tom

Yoga for unge – en tiltrængt oase

Teenage Yoga for unge – en tiltrængt oase

Liv Tronhjem har succes med at tilbyde unge yoga i Svendborg. Det giver fred, ro og  er god træning, siger hun.

Unge mennesker i dag er udsat for et helt enormt pres, som yogaen kan lette. Det er Liv Tronhjems erfaring som uddannet og certificeret yogalærer i Studio Flow. Her har hun et ugentligt hold for unge mellem 13 og 18 år, der dels gerne vil dyrke yoga, fordi det er afslappende og godt for det fysiske velbefindende, men i den grad også gavner det mentale helbred.

Unge i dag skal forholde sig til utrolig mange ting. De er kort sagt pressede og lider måske endda af angst og søvnløshed og kroppen svarer med smerter, stivhed. Alt sammen er noget, som de siger bliver bedre, når de dyrker yoga. De fortæller, at det at gå til yoga giver et frirum, hvor de bare kan være sig selv, fortæller Liv Tronhjem.

De har i hvert fald brug for det, mener hun og tilføjer, at det næsten kan være lidt hjerteskærende at høre, hvad de fortæller. Hvor hårdt de egentlig føler det er at leve op til omverdenens og egne høje krav og forventninger. De har faktisk aldrig fri, siger hun. Omvendt er holdet slet ikke sådan et ’støtte’-hold for unge, der har det svært. Der er plads til alle, der bare synes det kunne være dejligt at dyrke yoga, fordi det føles godt og strækker kroppen, giver styrke og balance.

Jeg har valgt at lave et hold for unge, fordi de måske nogle gange synes at yoga er sådan en ting, de ’gamle’ kvinder går til. og der er du og jeg faktisk gamle, selv om vi kun er sådan cirka 40 år. Det betyder noget, at de føler sig hjemme og der er flere i samme alder. Det giver mening for mig at møde deres behov for at føle sig som en del af en gruppe, hvor man kan være selv uden nødvendigvis at skulle sige en masse, siger hun.

Liv Tronhjem har også yoga for unge andre steder og har arbejdet både med 10. klasser, og på gymnastikhøjskolen i Ollerup.

  • Man kan sige, at yogaen både er god til dem, der har meget travlt i hverdagen – og dem, der er meget fokuserede på kræfter, styrke. Det er altid godt at kigge lidt indad og slappe helt af.
  • Åndedrætsøvelserne er måske af den grund noget af det mest populære i yogaundervisningen.
  • I virkeligheden er det jo simpelt. Før man trækker vejret ordentligt, kan man ikke fungere helt godt. Det kan enhver lære og det har øjeblikkelig effekt, lover hun.

Liv Tronhjems yoga for unge foregår hver mandag aften Studio Flow og man kan læse mere på ullasteen.com