KØB YOGAUDSTYR HER / HURTIG LEVERING / FRI FRAGT VED KØB OVER 499 KR / PERSONLIG KONTAKT
0

Din indkøbskurv er tom.

Stort interview: Roots Food på Copenhagen Yoga Festival

Interview med Jacqueline Hansen, CEO & Founder.

Hvorfor udstiller I på Copenhagen Yoga Festival ?

I Roots Food er vi drevet af at inspirere til en mere holistisk livstil i en travl hverdag. På samme måde som yoga bidrager til balance i livet, ønsker vi at vores produkter kan bidrage til en sundere hverdag uden at det bliver for besværligt. 

Yoga er ikke længere kun en niche sport, men noget for alle aldre og til folk som ønsker velvære og forstår at krop, sind og sjæl hænger sammen. Dette er et livssyn vi især også forbinder med hvad vi spiser. Derudover, er vores flagskibs produkt Moringa pulver, en velkendt del af Ayurveda som man spiser for vitalitet. Så alt i alt, var det et naturligt valg at være en del af Copenhagen Yoga Festival og servere Moringa Latte til de glade yoga dyrkende gæster.

Kan du fortælle mere om historien bag og om jeres produkt ?

Jeg er opvokset i Danmark, men på min videregående uddannelse beslutttede jeg at bo i Manila for at lære mere om mine rødder. Jeg startede mit ophold med en praktikplads hos Amnesty International via min bachelor, og det var her jeg først undrede mig over de mange underernærede fattige gadebørn i Manila, men samtidig er der eksotiske næringsrige frugter lige rundt om hjørnet.

Jeg begyndte at sætte mig ind i Filippinsk landbrug, bæredygtig forretning og empowerment af landmændene og opdagede det fantastiske træ MORINGA Oleifera som er enormt givende mod sin omgivelser. Moringa træets blade er fyldt med 90+ næringstoffer, 46 antioxidaner og alle de essentielle aminosyrer og er derfor naturens mest kraftfulde vitaminfabrik. I takt med at begrebet 'superfood' voksede i Europa, så jeg et potentielt marked for de pulveriserede blade men også en stor mulighed for at skabe bæredygtig forretning for landmændene og positiv indflydelse på miljøet med Moringa træets mange egenskaber.

 

Moringa træet vokser enormt hurtigt. Indenfor 9 måneder har du et fuldt træ som ikke kræver særlig meget vand. Derfor bruger man også Moringa træet til at genskabe døde områder, altså re-Green områder ødelagt af tyfoner eller miljøet.

Derudover er der en masse til lokalt brug. Fx. Hedder det 'Mothers tree' på Filippinerne fordi de ammende mødre bruger det for at producere mere brystmælk.

Jeg endte med at bo der i næsten 4 år, med speciale i Socialt iværksætteri og kom hjem og startede Roots Food, inspirere af vores 'Roots'.

Hvad spiser du på en almindelig dag?

Om morgenen spiser jeg enten skyr eller boller med Moringa selvfølgelig, fx en af finax blandinger hvor jeg tilføjer en ske Moringa. Og til frokost er det som det som regel gårsdagens rester eller en god omgang rugbrøds madder'.

Min kæreste og jeg elsker thai mad, og gerne lidt spicy og jeg laver til tider fra bunden også fryser vi resten ned. Min kærestes familie er fra Caribien og derfor har lært at lave Mango Chow som er mango ikke alt for modnet mango skåret som lange pommefrit fingre, vendt i meget lidt Trininad chili, 2-3 fed hvidløg, salt og masser af koriander!

Hvordan kan man bruge Moringa i hverdage kan du nævne nogle gode opskrifter ?

Det nemmeste er at bruge en halv eller hel teske på sin morgen skyr eller Shake i sin juice. Men en af favorit opskrifterne er vores Moringa Latte: Ta' en halv teske Moringa, tilføj agave sirup og rør rundt til det bliver en paste. Top op og rør rundt med varmt havredrik, brug gerne en mælkeskummer. Super dejlig næringsfyldt koffein fri drik til efteråret :) om ikke andet kan den nu købes i NOR:'s cafe!

 

Moringa opskrifter

Nævn 5 gode effekter ved Moringa

  1. Moringa er naturens mest kraftfulde vitamin fabrik 
  2. Moringa giver en god energi, selvom den er koffeinfri men uden man 'crasher' kl.16 - moringa er med til at stabilisere blodsukkeret 
  3. Moringa by Roots Food er nemt at bruge og har en fin grøn smag
  4. Det er godt for de lokale landmænd at spise og skaber bæredygtig forretning 
  5. Moringa træet har en enorm positiv indflydelse på miljøet og det er derfor Times Magazine kalder det, 'The superfood with super traits'

Hvordan har oplevet interessen indtil videre ?

Vi startede allerede med at arbejde med Moringa for et par år siden og der var det helt ukendt og ordet 'superfood' var ikke særlig udbredt. Så interessen har været langsomt stigende i takt med vi i vesten har haft flere laboratorie test på indholdet af næringstofferne. Moringa er jo en gammel tradition fra Cuba til Filippinerne og i Roots Food er kvalitet med højt næringsindhold og fødevaresikkerhed vores allerhøjeste prioritet med en mission hvor hvert vores salg planter vi et træ i et udsat område.

Ved dette års Copenhagen yoga festival havde vi rekord salg og vi er yderst taknemlige for alle de nye Roots Food venner som elsker Moringa og vores historie. 

Dette efterår/vinter lancerer vi nye Moringa te varianter og snack bars og glæder os til at invitere alle yogis til vores lancering!