KØB YOGAUDSTYR HER / HURTIG LEVERING / FRI FRAGT VED KØB OVER 499 KR / PERSONLIG KONTAKT
0

Din kurv er tom

Rummet mellem tingene

Rummet mellem tingene

af Søren Rasmussen

Kig på en ting. Kig intenst på en ting.

Hvis du kigger på en ting, så vil du stimulere sindets trang til at være i kontakt med noget og interagere med det. Sindet elsker at flytte sig fra ting til ting. Det ligger dybt indgraveret i sindets natur, at flytte opmærksomheden fra ting til ting.

Prøv at kigge ud af vinduet. Prøv lige at gøre det nu i fem sekunder. Hvad ser du? Træer, biler, mennesker, en lygtepæl, fliser i fortovet, et andet hus med vinduer, en sky på himlen?

Sindet er så fortryllet af det der er manifesteret eller det som bevæger sig. Men da du kiggede ud, så gik du glip af det der er mest af, nemlig mellemrummene. Så du himlen i stedet for skyen? Så du rummet mellem din og naboens bygning?

Så du alt det der fandtes mellem to mennesker på gaden?

Sindet leder af vane kun efter det det kan forstå. Hvis sindet bliver bedt om at kigge ind i mellemrummene, så keder sindet sig ret hurtigt og lokkes straks tilbage til et vindue, en lygtepæl, et menneske på gaden. Noget som sindet kan forholde sig til.

 

Se godt på dette billede. Hvad ser du?

1

Men hvis nu vi leger en leg, at vi tager rummet ud af helheden?

Hvis vi fjerner Rummet, det 5. element, og blot efterlader de fire elementer Jord, Vand, Ild og Luft i den sammensætning de har i alle ting, lige nu, hvad har vi så?

Så har vi en sammenmast klump. Så har vi et univers på størrelse med en planet. Uden rummet vil alting inklusiv dig og mig klumpe sammen i en fortættet tyngde. Og i denne klump vil ingenting kunne ske…. fordi der ikke er rum.

Men med rummet og i rummet kan alting folde sig ud og interagere. To mennesker interagerer i rummet. To celler i et menneske bevæger sig i rum. To molekyler agerer i rum. Og to atomer interagerer i rum.

Det er rummet hvori de fire elementer danser sammen i kvaliteter og funktioner. Rummet repræsenteres af Bevidstheden. Når du undervejs i din yogatræning, og helst også en rum tid efter, mærker denne dejlige tilstand af lethed og velvære, så overvej dette….

hvad er det du mærker? Hvad er det du opfatter, som er så dejligt? Er det kødet, der slapper af?

Er det fordi knoglerne er lige der hvor de skal være? Eller er det mon fordi du er i kontakt med noget ”dybere”?  Lad os undersøge det sammen…

Kan det tænkes at din træning har bragt din bevidsthed i kontakt med rummet imellem tingene? Rummet mellem cellerne, mellem molekylerne, mellem atomerne? Hvis jeg spørger dig om den tilstand du mærker imens og efter træning, hvor mærker du den?

Èt sted, eller alle steder i dig? Er det en allestedsnærværende oplevelse?

Er det en ting du kigger ind på, når du kigger ind i kroppen? Hvor er kroppen, når du føler dit maksimum af velvære? Er der en krop som du kan definere tydeligt i anatomiske detaljer? Eller er det rum? Er det rummet du er i, når du føler denne tilstand?

Se YOGALOVE udvalg af Yogaudstyr i vores webshop

Så, kan det være således at når du begynder din yogatræning, så er sindet måske optaget af ting? Og undervejs og efter træningen, så er sindet flydt ind i det 5. element, Rummet? Er det sådan det er? Er sindet fri for ting, når du har det godt? Er sindet ligeglad med ting dér?