KØB YOGAUDSTYR HER / HURTIG LEVERING / FRI FRAGT VED KØB OVER 499 KR / PERSONLIG KONTAKT
0

Din kurv er tom

Rug-havregrød med vanilje-æblekompot

Rug-havregrød med vanilje-æblekompot, skyr og ristede mandler (E) Til 2 personer Grøden

1,5 dl grovvalsede rugflager - 1,5 dl grovvalsede havre - 3 dl vand - 3 dl mælk - Salt. Kog alle ingredienser op ved høj varme. 
Skru ned til medium varme når grøden koger og lad den koge ind til passende konsistens. Smag til med salt. (ca. 7-8 min)
Vanilje-æblekompot/toppings1 kg madæbler, f.eks. Cox Orange, Filippa, Belle de Boskop200 g rørsukker, mængden afhænger af æblernes naturlige sødme, smag dig frem1 hel vaniljestang

1 dl vand

Skyl æblerne grundigt, og skær dem i grove tern. Flæk vaniljestangen, skrab vaniljekornene ud, og kom vaniljestangen- og kornene i en gryde sammen med æblestykker, vand og sukker. Kog ved medium varme, indtil æblerne er møre.

Smag til med rørsukker. Lad grøden køle af.

Rug-havre grød med vanilje-æble kompot, skyr og ristede mandler.

40 g mandler

Rist mandlerne på en pande ved medium varme indtil de er helt sprøde og har fået en let-brunet farve. Hak nødderne groft inden servering.

(TIP: man kan med fordel riste flere ad gangen og opbevare dem i en lufttæt beholder)

Toppings

2 spsk skyr

Servering

Anret grøden i dybe tallerkener eller skåle og top med en stor spsk vanilje-æblekompot, skyr og ristede mandler.