KØB YOGAUDSTYR HER / HURTIG LEVERING / FRI FRAGT VED KØB OVER 499 KR / PERSONLIG KONTAKT
0

Din kurv er tom

Øjeblikkets magi

Øjeblikkets magi

 

Af Yogalove blogger Ulla Upma Kaur Steen

yoga rejse til Mexico

Da sommeren var på sit højeste herhjemme i Danmark, bookede jeg 10 dages yogarejse til Mexico.
Min intention var dels at opleve Maya´ernes land (Yucatan halvøen), blive undervist af kompetente yogalærere og ikke mindst…. give slip på hverdagens konstante strøm af gøremål og blot chille på stranden under den mexicanske december sol.
Når man tager afsted ud i det blå, uden rigtig at vide hvad der møder en, gør man sig nogle forestillinger, som ikke altid holder stik.

yogarejse - Mexico - Yogalove.dk

Heldigvis!
Som Rolling Stones synger: "You can´t always get what you want……. You get what you need!"
Det er præcis den følelse jeg sidder tilbage med… Jeg fik hvad jeg behøvede, og ikke hvad jeg troede jeg skulle have.
Jeg havde planlagt at se se Maya´ernes pyramider, hvilket helt sikkert var en kæmpe oplevelse, og jeg havde ligeledes en forventning om, at yogaundervisningen skulle give mig en masse ny viden og inspiration, hvilket den også gjorde.

 

Men noget meget mere eksistentielt, bar jeg hjem i hjertet.

Retreates overskrift var “Celebrating the Elements: Winter Solstice Offering in Tulum”. Overskriften indikerer at Solhvervsfejringen var den begivenhed som de foregående dage bar hen imod.

 

Den 21. december oprandt, og stille skygger listede ind i Yogashalaen kl. 03.00 om natten… eller tidlig morgen….. alt efter præferencer…, for at chante sammen og fejre lyset tilbagevenden.
Yogashalaen lå direkte på stranden med panoramavinduer ud mod havet. Mit vindue var åbent og jeg nød nattens kølige vind mod ansigtet. Når jeg lagde nakken tilbage, kunne jeg se tropenattens klare vidunderlige stjernehimmel og foran mig havets brænding, fyldt med morild der lyste vej for små nyudklækkede skildpaddeunger.
I dette øjeblik var jeg lykkelig uden forbehold. Et øjebliks magi, som ikke kan planlægges, købes eller forceres, men er sandhedens nu…. ikke minuttet før eller efter, men lige nu.

Alle i den spirituelle verden har med stor sandsynlighed læst “Nuet´s kraft” af Eckhart Tolle og forholdt sig intellektuelt til dens livskloge ord - mig selv inklusive.
Men i dette natlige øjeblik, stod det lysende krystalklart for mig, at sandheden kan ikke gemmes væk til en senere lejlighed. Er der noget der skal gøres eller siges, så er der kun et rigtigt tidspunkt og det er lige nu. Et blink med et øje og tidspunktet kan være forpasset.
Jeg hører så tit mennesker sige: “Jeg venter lige til det rette øjeblik”. Men hvornår er det "rette øjeblik”? Er det når børnene er flyttet hjemmefra, når du har tabt 5 kg, når din økonomi er bedre, når vejret skifter eller……??
“Det rette øjeblik” kan være forpasset i vores jagt på formaliseret og overfladisk tilgang til lykke. Der findes hverken det rette øjeblik eller det forkerte øjeblik, der findes kun den uendelige strøm af NU´er.
Led ikke efter forklaringer, hop ind i livet og lad det fylde dig med oplevelser og overraskelser. Måske er det ikke alle oplevelser der er af mytologisk karakter, som den nat på stranden i Tulum, men som Yogi Bhajan siger:
 
“If you can´t see God in all, you can´t see God at all”

yoga retreat Mexico