KØB YOGAUDSTYR HER / HURTIG LEVERING / FRI FRAGT VED KØB OVER 499 KR / PERSONLIG KONTAKT
0

Din kurv er tom

Yogaretreat anbefaling Lys i skærgården med Ulla Steen

Lys i skærgården med Ulla Steen

Af Ulla Steen

Hvad har man allermest brug for i november? Varme, sol – sin dyne? Svaret må være lys. Her i Skandinavien er november virkelig en, der trækker tænder ud, når det kommer til lys. Jeg deltog på Ulla Upma Kaur Steens tredages yogaretreat i midten af november til den lille by

Fiskebäckskil en time nord for Gøteborg og oplevede, hvad det vil sige at bruge yogaen som redskab til at lykkes bedre med denne transformation og forståelse af lys og mørke der er hinandens forudsætninger.

At gå fra mørke til lys er en eksistentiel udfordring – hvordan forener vi som mennesker vores mørke, knap så gode sider med de lyse, dem, vi gerne vil manifestere tydeligt og klart, til gavn for os selv og vores omgivelser?

Det er store spørgsmål, men ikke desto mindre meget nærværende. De idylliske, fredelige omgivelser lige ved havet og med udsigt til klipper og himmel på Hotel Gullmarsstrand føltes ideelle til formålet: Hvor finder man nok fred til at turde tænke over de store spørgsmål i livet, hvis ikke i en novemberstille kystby?

 

Yogaen er en blanding af dels kundalini classic – altså kriyaer, som de kaldes – yoga-set, der balancerer de forskellige chakraer og skaber harmoni mellem de nederste chakraer og de øverste, hvor lyset meget, meget gerne skulle give indsigt, visdom og balance. Dels yin yoga, restorativ yoga, der beroliger kroppen og skaber plads til hvile og rekreation.

Målet er ’lys i pæren’, som er en af Ulla Steens jordnære omskrivninger for formålet med yogaen. Der menes og siges meget om kundalini-yoga, der af nogle måske anses for en smule avanceret. Lidt hapsy-flapsy, lidt vel spirituel og hvad er det for noget med den energi, kundalini, der skal rejses langs ryggen? Kan det være farligt, er det sekterisk og hvad er for noget med mantraer og meditation?

Jeg er selv kundalini-yogi og kan skrive under på, at kundalini er præcis det, du gør det til. Der er dybe indsigter, stærke spirituelle erfaringer at få ud af denne yogapraksis – og du kan også ’blot’ gå til kundalini-yoga, fordi du synes det er dejligt kraftfuldt og giver glæde og god energi.

Det ville dog være en stor skam ikke at fordybe sig i den spirituelle del, fordi den er så meningsfuld og relevant.  Hvem vil ikke gerne blive en roligere, mere balanceret, stærkere og gladere person med mere rummelighed og kærlighed til sig selv og andre?

 

YOGAEN

På yogaretreatet indledes vores praksis i de i alt 10 timer fordelt på fem omgange med en kort forklaring. Temaet for dagene er ’wahe guru’ - altså processen fra mørke til lys, så den er naturligvis i fuldt fokus i lokalet. En opgave, en livsopgave, som alle mennesker har – men knap så mange måske tager på sig. Derfor er yogaen på klassisk kundalini-vis ind i mellem særdeles krævende for ben, mave, arme – men giver også stor næring til hjernecellerne. Med en yogasal, der er placeret akkurat ud til vandet kan omgivelserne ikke være smukkere eller mere inspirerende. Placeret trygt på yogamåtten sidder jeg med mit lammeskind, tæpper, en pude og skøn, skøn musik…. Ren healing. Der arbejdes hårdt og fokuseret, med korte skift mellem øvelserne, afsluttende meditation og gong-bad hver gang.

Gong-badet er en fast del af en kundalini-time – i hvert fald hos Ulla Steen, den store, runde gong spilles med bløde køller og sender fantastiske lydbølger ud, der dirrer mellem væggene, præcis som når munkene i Tibets bjerge spiller fra klostrene, så gongens lydbølger driver mellem bjergene. Det er en særlig, afstressende oplevelse og manifesterer igen, at kundalini-yoga er så meget mere end træning for kroppen, det er indledningen til eftertanke, meditation der kort kan opsummeres som rejsen mod life, love, infinity.

SPA

Efter praksis er det tid til vandreture i den lille by, der er som taget ud af et Astrid Lindgren-univers,  tænk ’Vi på Krageøen’ eller ’Bulderby-bogen’, ren idyl og i denne weekend tilmed solbeskinnet. Det nærliggende, lille havbad har dejlig sauna (naturligvis med udsigt), relax-pool og fitnessrum, slappe af-stole, aromasauna og udendørs, opvarmet pool.

Spa-afdelingen, der også byder på mulighed for at købe massage, behandlinger etc. gør oplevelsen komplet. Området er tilmed fint udstyret med vandrestier, såvel lidt inde i terrænet og tæt ved kysten med dens utal af små broer. En tur til Gullmarsstrand i november giver appetit på at opleve stedet i forårs- og sommermånederne, fyldt med charme og blot fire timers kørsel fra København ad E6.

HOTEL

Hotellet kan ligesom yogaen varmt anbefales. Værelserne er ikke store, men enkle og funktionelle og ligger dels i tilbygninger ved hovedbygningen, dels indrettet lidt oppe af klipperne i gamle villaer. Igen – utroligt charmerende og ligetil. Her er en afslappet, svensk tilgang til service, smil og effektivitet, skøn mad og lækker morgenbuffet new nordic-style. Restauranten hedder G for Gullmarsstrand og brillerer med elegante, lette serveringer, masser af smag med et køligt touch, der passer til den nordlige placering.

ØVRIG FAKTA:

Yogaretreatet er intenst med de 10 timers yoga for alle sanser og helt sikkert værd at overveje, hvis man ønsker sig noget andet end varme dyner i november. Ulla Steen er meget erfaren yogalærer med over 10.000 undervisningstimer bag sig og arbejder til daglig fra Studio Flow i Svendborg, men også i København på Gotved Instiituttet.

Hun arrangerer fast yoga retreats til Sverige, Møn, til Marrakech og har for 2018 også en nyhed på programmet, retreat på den llle danske resort-ø, Vejrø.

Se mere på ullasteen

For detaljer om Yogaretreat og hotellet, se gullmastrand.se med masser af info om rum, forplejning, pakketure, omgivelser. Pakkerejsen koster knap 3.000 kr. for tre dages ophold med yoga, fuld forplejning, spa.

 

 

Ulla Steen