KØB YOGAUDSTYR HER / HURTIG LEVERING / FRI FRAGT VED KØB OVER 499 KR / PERSONLIG KONTAKT
0

Din kurv er tom

Læs om: At leve sin Yin yoga interview med Kristine Marie Rost

At leve sin Yin yoga

Yogaloves udsendte Gitte Lindgaard mødte Kristine Marie Rost til en snak om at leve sin yoga, at undervise på Copenhagen Yogafestival for 2. år og Yin yoga.

I maj 2013 kom Kristine hjem til Danmark efter at have brugt næsten 2 år i Filippinerne med sin daværende ​kæreste, hvor hun uddannede sig indenfor Yin Yoga som Yoga-terapi kombineret med arbejde som yoga-terapeut på verdens 20. bedste hospital i tæt samarbejde med læger uddannet i både vestlig og kinesisk medicin. Kristine kom hjem som single og med et knust hjerte.  Kristine fortæller, at tiden siden hun kom hjem har været fantastisk og hektisk på mange måder. Hektisk fordi Kristine fra maj 2013 og indtil nu har boet 8 forskellige steder. Hun har endnu ikke fundet et sted, hvor hun havde lyst til at pakke sine ting ud eller hvor hun med sin skiftende indkomst har haft muligheden for at slå sig ned.I sommer fandt hun dog et sted, hvor hun endelig havde lyst til at pakke ud, men uheldigvis blev hun dagen inden yoga festivalen nødt til at flytte.

Ville hun blive nødt til at aflyse som underviser på yogafestivalen?

Kristine skulle først undervise søndag, så hun tog glad afsted lørdag for at networke og opleve yogafestivalen. Kristine tog cyklen til festivalen, men var så uheldig, at idet hun kører over et bump ved noget vejarbejde styrter hun på sin cykel. Det var et rigtig grimt styrt, hvor Kristine tager fra med hagen og ansigtet. Hun tilbringer lørdagen på skadestuen med en flækket fortand, en forstuvet kæbe, en let hjernerystelse og en tunge som var hævet til tredobbelt størrelse, da hun næsten havde bidt igennem tungen da hun styrtede. Den lørdag da Kristine sidder og venter på skadestuen kører en masse tanker igennem hendes hoved. Ville hun blive nødt til at aflyse som underviser på yogafestivalen? Skulle hun varsle nogle om sit styrt? Hvordan ville deltagerne på festivalen reagere, hvis hun kom med et ansigt, som var revet op og fyldt med sår? Vil hun overhovedet kunne tale klart?  Kristine beslutter sig for, at hun bliver nødt til at lytte til sig selv og ikke lade andre tage beslutningen om hun bør aflyse eller ej og hun vælger derfor ikke at fortælle det til nogen og lige se tiden an. Lørdag aften får Kristine akupunktur og søndag morgen beslutter hun, at det at undervise på festivalen, samt at få muligheden til at dele sin yin yoga fylder hende med så meget taknemmelighed, at hun vægter det at komme og undervise højere end hendes forslået ansigt og de smerter hun har.

Stort udvalg i Yogaudstyr Hurtig levering. Køb i dag.

 

Livet ikke er rosenrødt og perfekt

For Kristine er det netop hvad yin yoga betyder for hende; livet ikke er rosenrødt og perfekt, vi får ikke altid de perfekte omstændigheder, hverken som underviser eller elev, men at Yin yoga giver os evnen til at se det smukke livet på trods af svære og smertefulde oplevelser.

Kristine ankommer lidt før tid til et helt fyldt telt, hvor mere end 80 mennesker havde lagt sig klar og flere går forgæves. Da Kristine går op forrest i teltet kan hun tydeligt mærke, at hendes sår tager meget af opmærksomheden og hun bruger tiden indtil start til at afdramatisere og fjerne fokus fra hende og hendes skade. Her lykkes det Kristine at opbygge en fortrolighed og intimitet som klassen bar præg af. Kristine fortæller, at hun elskede at undervise på festivalen. Hun føler sig stadigvæk taknemmelig og ydmyg over den blødhed hun så i deltagerne og den utrolige åbenhed de viste på trods af det hårde vejr med skybrud og teltkante som blafrede i vinden. At kunne guide dem ind i Yin yogaens verden, mens tordenen buldrede udenfor var sådan en fantastisk oplevelse. En festival deltager fra kaffebaren gav endda Kristine det gode råd at bruge E-vitamin kapsler, prikke hul på dem og smøre selve vitaminet på sårene og det har givet en fantastisk virkning med meget hurtig heling af de dybe hudafskarbninger i ansigtet fortæller Kristne glad og beder mig give rådet videre.

Bruger yin yogaen til at håndtere livets op og nedture.

Som samtalen forsætter fortæller Kristine, at hun på mange måder har haft en skøn sommer med kajak, yin yoga og venskaber,selvom hendes far efter kort tids sygdom fik konstateret kræft og dør knap en måned efter han har fået diagnosen. Kristine fortæller i den sammenhæng om hvordan hun bruger yin yogaen til at håndtere livets op og nedture. I yin yoga kan øvelserne sammensættes til at styrke og stimulere medianerne (kanaler hvor vores energi flyder som også bruges af akupunktører og zoneterapeuter) og derved arbejde målrettet mod at styrke visse organer. I kinesisk medicin rummer organerne vores grundlæggende følelser. Kristine lavede øvelser som stimulerede nyrer og lunger. Nyrer for angst og lunger for sorg – dette resulterer sig i, at Kristine kan være med, og rumme de svære følelser uden at hænge fast i dem og derved trække processen ud. Kristine fortæller, at vores fysiske træning som yin yoga ændrer kroppens form, ændrer vores sind og når det ændres, ændres vores liv.

Stort udvalg i Yogaudstyr Hurtig levering. Køb i dag.

Daglig yin yoga praksis giver evnen til at være med sin selv og leve livet med en lethed 

Det er ikke første gang, at Kristine bruger yin yoga til at klare livets udfordringer, da hun f.eks kom hjem fra Filippinerne med et knust hjerte fik hun fra hendes lærer Victor Chng tre stillinger hun skulle lave morgen og aften i en måned. Disse øvelser var med til at styrke hjertet og omstillingsevnen, for at Kristine hurtigere ville kunne se det smukke i livet , finde glæden og troen på at kunne elske igen. Den måned gav Kristine muligheden for at give slip, det skete ganske ubevist, men det gav en enorm frihed, hvor Kristine fortæller, at hun før yin yogaen nok ville have holdt fast i følelser som selvmedlidenhed, smerte, tab og ensomhed. At have en daglig yin yoga praksis giver Kristine evnen til at være med sin selv og leve livet med en lethed uden at blive tynget af gamle følelser. At leve sin yoga betyder for Kristine, at hun oplever en helhed, en evne til at leve livet fuldt ud med de op og nedture livet byder på. Kristines skader er i øvrigt helet og selv om hun stadig ikke har fundet det sted hvor hun vil pakke sine ting ud så er hun lige så glad og sprudlende som vi kender hende :)

 

Læs mere om hvor du kan opleve opleve Kristine og Yin Yoga workshops