KØB YOGAUDSTYR HER / HURTIG LEVERING / FRI FRAGT VED KØB OVER 499 KR / PERSONLIG KONTAKT
0

Din kurv er tom

Kristine Marie Rost - Oplev hende på Copenhagen Yoga festival

Oplev Kristine Marie Rost på Pulsation Point lørdag kl 17.30 til 19.00

Hvilke yogaform underviser du i og kan du fortælle om din kærlig til den og hvorfor ?

Jeg underviser i YY (Yin yoga). YY giver mig styrke til at se det smukke i livet også på en regnvejrsdag! YY har helet min krop og mit sind efter 15-17år med kroniske eftervirkninger som hovedpine 24/7, fordøjelsesproblemer, sårbarhed, vrede, fysisk svaghed, menstruationsproblemer som uregelmæssighed og PMS, nakkestivning, lændeproblemer og ondt i benene så snart jeg stod op om morgenen og satte dem i gulvet. YY balancerer os som en helhed mellem krop og sind, da der i den YY stil jeg underviser i, arbejdes med energi og bevægelse til at styrke vores organer.

Hvor henter du inspiration til din undervisning ? og hvad arbejder du med for tiden.

Jeg har fulgt Asiens førende Yin yogalærer Victor Chng siden 2010. Jeg har i dag over 600 timer med ham fra trainings, workshops og årlige lærerretreats. Jeg prioritere at deltage på hans retreats min 1-2 gange om året. For andet år i træk har jeg formået at trække ham til Danmark, hvor vi netop her slut august holder hans første YYTT for 25 danskere. Det gør jeg nu kan spare med mange nye YY kollegere face to face. I dag assisterer jeg Victor på hans 100t YYTT i Singapore som ligger i december.

Jeg har en 500h yoga terapeutisk uddannelse som basis til min YY, der har medført ansættelse som yoga terapeut på en hospitalsklinik i Filippinerne. Med min erfaring fra samarbejdet med læger uddannet i både vestlig medicin og TCM (traditionel kinesisk medicin) derude, har jeg kunne kombinere min YY med The Rehab i København. Et behandlings- og træningscenter med ostopater, fysioterapeuter, idræts/sportstrænere, kostvejledere og en akupunktør. Og netop akupunktøren Chaline Hyldgaard er en vigtig del af det jeg arbejder med for tiden og ud i fremtiden. Energi og bevægelse. Forløb til dig der vil lærer mere om YY og heling af krop og sind med din egen krops energi.

Bøger om anatomi, digte, mindfulness og hverdagens illusioner om godt og skidt, vejret, skader, sport, årstiden og brudstykker fra samtaler i dagligdagen er alt sammen med til at præge, hvordan jeg sammensætter mine YY sekvenser ofte uden mange ord.

Fortæl om din vej til yoga’en i dit liv. Hvordan fandt du den? Eller fandt den dig?

Shoppet rundt mellem yoga for dårlig ryg på et aftenskolehold i et lille støvet lokale i en baggård på Frederiksberg, til forløb på Skandinavisk yogaskole på Købmagergade for så at finde sknne Louise hos Yogaliving, hvor jeg kunne nyde godt af ofte at have enetimer om morgenen to gange om ugen i månedsvis inden arbejde, da det var i opstartfase. Det tonede mine lår det hatha og så fik jeg ofte lyst at give yogalærerene et kram efter timen. Så åbnede Nalini og jeg blev forført af varmen og tog et år med hot yoga indtil jeg begyndte at kede mig gevaldigt med sekvensen. De tilbød lidt YY og jeg kunne lide det. Ville have mere og jeg husker tydeligt hvordan jeg fortalte Nalinis ejere at jeg ville gå YY vejen som yogalærer. Svaret var nemlig med en let hovedrysten at det der YY troede de ikke på. Nalini har i dag også Sattwa studiet der også underviser i YY flere gange om ugen i dag. YY skal prøves og med den rette sekvensering og indsigt i hvad Yin er og gør for kroppen så er det de færreste der ikke er solgt på stedet. YY er et supplement til din krop, din hverdag og dit liv.

Hvordan tager du yoga med uden for måtten? Hvordan viser det sig i dit liv?

Det er et spørgsmål der kunne fylde en hel blog alene, så måske det må uddybes en anden gang.

Med lad mig gøre det kort frit kopieret fra interview med Gitte på CYF14;

At have en daglig yin yoga praksis giver mig evnen til at være med mig selv og leve livet med en lethed uden at blive tynget af gamle følelser. At leve min yoga betyder at jeg oplever en helhed, en evne til at leve livet fuldt ud med de op og nedture livet byder på.

”Yin Yoga styrker evnen til at se det smukke i livet også på en regnvejrsdag. Så lad os kigge efter regnbuer.” - Kristine

Hvad er dit næste stop med yoga i dit liv? Den næste drejning/retning?

YY som en livsnødvendig dynamisk retning der i dag er ved at udvikle sig til at undervise andre lærere rundt i verden herunder også DK naturligvis, styrke samarbejdet med andre kropsbehandlere i forhold til træning og blive ved med at udvikle mig indenfor YY.

Hvilken effekt har yoga haft på dit liv?

YY transformere kroppen, sindet og livet ved at udvikle fysisk og mental rummelighed på alle niveauer. Evnen til at tage dagen som den kommer, grine på cyklen i regnvejr, bo i Ikeaposer, undervise på CYF2014 dagen efter en hjernerystelse og en ituslåen fortand, prioritere en kajaktur fordi jeg ved, det giver mig energi når administrationen som selvstændig går mig til hovedet, så er der i dag balance mellem spontanitet, tryghed og kærlighed til mig selv, andre og livet som jeg ikke tidligere i mit liv har oplevet så dybt og enkelt.

Hvorfor syntes du man skal begynde at gå til yoga?

Nu er yoga ikke noget du kan gå til. Yoga er en måde at leve med livet på. De fysiske stillinger på måtten er medvirkende til at genfinde og styrke din medfødte intuition, medfølelse og kærlighed til dig selv, dine omgivelser og livet, hvilket de færreste vist ikke kan tåle at styrke, så derfor synes jeg man skal starte med at prøve et par timer med asanas (yogastillinger) hos en uddannet yogalærer.

Og her har jeg selv et underspørgsmål

Hvorfor syntes du man skal begynde at gå til Yin yoga?

Yin yoga kan forbedre og optimere vores mest vitale evner til et sundt og langt liv. Fordøjelsen, udrensning og vores søvn. Når de tre Yin instrumenter er stærke og naturlige for os falder tingene i hak og livet kan opleves som både nemmere og kærligere også på gråvejrsdage, når der er helhed mellem krop og sind.

Hvor har du taget din uddannelse? Og efteruddannelse?

Livets skole var min umiddelbare tanke, men tænker I hentyder til konkret yogalæreruddannelse. Jeg vidste fra starten, at jeg ville undervise i YY, så jeg tog en grund 200t her i DK i 2010 med bl.a. Simon Krohn, fulgte Birgitte Gorm som har været den eneste der har kunne motivere mig til at have en egen selvpraksis inden jeg for alvor kom i gang med YY. En 300t terapeutisk yogalæreruddannelse. Nok noget af det bedste jeg har prøvet. Vi var 12 deltagere i 6 uger med 3 erfarne yogalærere, en filosofi og pranaymalærer samt en ayuvedisk læge fra Indien. Meget lærerigt. En del kortere kurser med Dr McCrall ”Yoga som medicin”, yoga for brystkræftopereret, senioryoga, restorativ yoga og energetisk ansvarlighed.

I ren YY runder jeg de 850timer til januar 2016 hovedsageligt med Victor Chng. Har deltaget på Sarah Powers workshops og senest en level3 YYTT med Bif Mithoefer.

Hvis du skulle komme med ét godt råd til det moderne menneske, baseret på din viden/erfaring med yoga? Hvad skulle det så være?

Er du blevet 30 år eller nede på livsvitale funktioner som fordøjelse, udrensning og søvn vil jeg anbefale du prøver YY.